Temat Zamknięty przez: Harmattan
Autor Wiadomość
lukasz784 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 11:13 [C6-00] Dane pakietowe   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Do nie dawna byłem szczęśliwym posiadaczem s60v5. Dziś stwierdzam, że to chyba mój ostatni telefon NOKIA. Problem z Nokia Messaging (client?) mam od (nie jestem pewien) ostatniej aktualizacji softu. Zrobiłem to będąc na wakacjach, ze stałym dostępem do WI-FI. Już wtedy zauważyłem, że telefon sam się łączy z internetem, a w celu postawienia diagnozy pobrałem NetQin Mobile Guard i Antivirus - w antywirusie, dodałem program do listy NIEzaufanych, myśląc, że już po problemie. Fakt faktem z wifi się łączył, ale zaraz po tym program go blokował. Wracam do domu, zmęczony kładę się spać, wyłączając router. Budzę się rano, patrze na telefon - BLUECONNECT włączony - dzwonie pod saldo konta - 80zł netto - myślałem, że wy****e ten telefon przez okno zaraz...

Dodam iż owy program (nokia messaging...) nie chce się odinstalować. System jest oryginalny - nie modyfikowany, jeśli już pobieram jakieś aplikacje, to tylko z Ovi (jeśli ma to jakieś znaczenie)

Pytanie, które tak bardzo mnie dręczy brzmi - jak to dziadostwo zablokować na dobre/usunąć/pozbawić życia?
Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc
Laki1231 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 11:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
lukasz784, zrób hard reset i nie konfiguruj tej usługi nie będzie się łączyła z netem.

lukasz784 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 11:24   Postaw piwo autorowi tego posta
No w takim razie dwa kolejne pytania kod emotikony: :)
1. Jak w moim telefonie zrobić ten HardReset?
2. Najśmieszniejsze jest to, że ja żadnym Messaging się nie bawiłem, ani w email, czat - jedynie z przeglądarki korzystałem ale to przez wifi tylko kod emotikony: ;)
Harmattan [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 11:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
hard reset wykonujesz wpisując kod *#7370#. Wszystkie dane z pamięci telefonu stracisz. Punkt drugi to nie pytanie, tylko stwierdzenie.

lukasz784 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 11:55   Postaw piwo autorowi tego posta
Przepraszam, po prostu coś innego mi przez głowę przeszło i napisałem nie to co chciałem kod emotikony: :P
Pragnąłem zapytać, jak się ma sprawa resetów co do danych w telefonie i gwarancji kod emotikony: :)
Ale o danych już wiem kod emotikony: :)
Harmattan [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Gwarancji nie tracisz robiąc hard reset.

Laki1231 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 12:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Gwarancji się nie traci przywraca telefon do ustawień jakbyś go fopiero kupił tracisz wszystko oprócz tego co na karcie pamieci.

lukasz784 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 12:29   Postaw piwo autorowi tego posta
Wszystko pięknie ładnie ale - kod blokady 12345 nie działa kod emotikony: :P Przed chwilą zrobiłem reinstal systemu przez Ovi Suit, ale to samo
Casaya [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 12:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
lukasz784, to spróbuj 0000,1234,00000

Laki1231 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 12:31   Postaw piwo autorowi tego posta

A jak nie to musisz JAF'em wgrać softa z zaznaczeniem FACTORY SET i kod zniknie

lukasz784 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 01:15   Postaw piwo autorowi tego posta
ok, pokombinuje, napiszę jeśli nic nie pomoże kod emotikony: :P

w poradniku jest napisane, żeby soft nie był starszy niż obecnie posiadany, obecnie mam 40.0.021 (informacja z ovi suite)-*, a na blue-nokia wszystkie zaczynają się od 20... Czyżby to oznaczało, że aktualizacja JAF'em odpada?

[ Komentarz dodany przez: Satio: 26 Lip 2011 01:41 ]
Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji EDYTUJ. //Satio
Laki1231 [C6-00] Dane pakietowe Napisany: 26 Lip 2011 02:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Na NAviFirm napewno jest ta wersja musisz tylko pamiętać aby ściągnąć euro3