| Temat Zamknięty przez: Harmattan |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| lukasz784 | |
|
| Witam. Do nie dawna byłem szczęśliwym posiadaczem s60v5. Dziś stwierdzam, że to chyba mój ostatni telefon NOKIA. Problem z Nokia Messaging (client?) mam od (nie jestem pewien) ostatniej aktualizacji softu. Zrobiłem to będąc na wakacjach, ze stałym dostępem do WI-FI. Już wtedy zauważyłem, że telefon sam się łączy z internetem, a w celu postawienia diagnozy pobrałem NetQin Mobile Guard i Antivirus - w antywirusie, dodałem program do listy NIEzaufanych, myśląc, że już po problemie. Fakt faktem z wifi się łączył, ale zaraz po tym program go blokował. Wracam do domu, zmęczony kładę się spać, wyłączając router. Budzę się rano, patrze na telefon - BLUECONNECT włączony - dzwonie pod saldo konta - 80zł netto - myślałem, że wy****e ten telefon przez okno zaraz... Dodam iż owy program (nokia messaging...) nie chce się odinstalować. System jest oryginalny - nie modyfikowany, jeśli już pobieram jakieś aplikacje, to tylko z Ovi (jeśli ma to jakieś znaczenie) Pytanie, które tak bardzo mnie dręczy brzmi - jak to dziadostwo zablokować na dobre/usunąć/pozbawić życia? Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc |
||
| Laki1231 | |
|
| lukasz784, zrób hard reset i nie konfiguruj tej usługi nie będzie się łączyła z netem. _________________ |
||
| lukasz784 | |
|
No w takim razie dwa kolejne pytania 1. Jak w moim telefonie zrobić ten HardReset? 2. Najśmieszniejsze jest to, że ja żadnym Messaging się nie bawiłem, ani w email, czat - jedynie z przeglądarki korzystałem ale to przez wifi tylko |
||
| Harmattan | |
|
| hard reset wykonujesz wpisując kod *#7370#. Wszystkie dane z pamięci telefonu stracisz. Punkt drugi to nie pytanie, tylko stwierdzenie. _________________ |
||
| lukasz784 | |
|
Przepraszam, po prostu coś innego mi przez głowę przeszło i napisałem nie to co chciałem Pragnąłem zapytać, jak się ma sprawa resetów co do danych w telefonie i gwarancji Ale o danych już wiem |
||
| Harmattan | |
|
| Gwarancji nie tracisz robiąc hard reset. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Gwarancji się nie traci przywraca telefon do ustawień jakbyś go fopiero kupił tracisz wszystko oprócz tego co na karcie pamieci. _________________ |
||
| lukasz784 | |
|
Wszystko pięknie ładnie ale - kod blokady 12345 nie działa Przed chwilą zrobiłem reinstal systemu przez Ovi Suit, ale to samo |
||
| Casaya | |
|
| lukasz784, to spróbuj 0000,1234,00000 _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| A jak nie to musisz JAF'em wgrać softa z zaznaczeniem FACTORY SET i kod zniknie _________________ |
||
| lukasz784 | |
|
ok, pokombinuje, napiszę jeśli nic nie pomoże w poradniku jest napisane, żeby soft nie był starszy niż obecnie posiadany, obecnie mam 40.0.021 (informacja z ovi suite)-*, a na blue-nokia wszystkie zaczynają się od 20... Czyżby to oznaczało, że aktualizacja JAF'em odpada? [ Komentarz dodany przez: Satio: 26 Lip 2011 01:41 ] Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji EDYTUJ. //Satio |
||
| Laki1231 | |
|
| Na NAviFirm napewno jest ta wersja musisz tylko pamiętać aby ściągnąć euro3 _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Google Drive z 5 GB miejsca na dane? |
Newsy | xJAmaTOx | |
AutoMapa udostępnia nowe dane o korkachDla urządzeń bez możliwości połączenia z Internetem |
Newsy | xJAmaTOx | |
Wyciekły dane o Nexusie Prime. Wierszem!Smartfon Google Nexus Prime pojawi się, jeśli wierzyć Twitterowi, za 1,5 miesiąca. |
Newsy | Harmattan | |
Telefony z Windows wysyłają twoje dane |
Newsy | patrikos23 | |
HTC Incredible - znamy jego dane |
Newsy | Jack | |
Nokia ujawniła dane na temat Ovi Store |
Newsy | ziomek | |
Nokia Lumia 910: znamy dane techniczne!Pojawiły się na witrynie holenderskiego sklepu internetowego. |
Newsy | xJAmaTOx | |
Czy twoje prywatne dane w telefonie są bezpieczne? |
Newsy | Laki1231 | |
Aplikacje z App Store'a częściej udostępniają nasze dane.....niż aplikacje z Cydii |
Newsy | xJAmaTOx | |
Nowe dane na temat Nexusa Prime. Ekran = rozczarowanie? |
Newsy | Laki1231 | |