| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| camel69 | |
|
| Witam wszystkich symbianowców; C6stkę mam od prawie roku. Od nie pamiętam jakiego czasu (kilka miesięcy) zacząłem mieć z nią problemy. Pierwsze primo: - cały czas szuka wifi, najbardziej wkurza jak próbuję napisać smsa w domu a ona się pyta co 2 sekundy czy połączyć z XXX(wifi) - czasami wyświetlacz w ogóle nie chce się włączyć, np. po rozsunięciu klapki muszę poczekać 2-3 minuty aż się załaduje, czasami pomaga tylko reset - czasami się całkowicie zacina, nie da się go zablokować itp. - jak zrobię zdjęcie, to nie mogę go przez kilka sek usunąć, wyskakuje komunikat "Błąd, plik już w użyciu" czy coś w tym stylu Soft: 40.0.021.229.01 oczywiście RM-612. ostatnio aktualizowałem go przez oryginalny program oviowski. Przed aktualizacją też były problemy. Soft nie łamany, nie certyfikowany, tzn nic z nim nie robiłem, gier nie używałem, ogólnie telefon do pracy. Karta pamięci 4 GB, trochę śmieci w sumie jest. Motywy i jakieś programy z OVI. Internet w sumie cały czas używam, chodzę po różnych stronach. Jeśli chodzi o gwarancję, to w sumie mam ją gdzieś więc mogę soft zmienić. |
||
| Casaya | |
|
| camel69, sytuacja wyglada dosc dziwnie. Hard reset próbowales? *#7370# soft masz najnowszy polski... format karty pamieci i hard reset zalecam edit; hard reset skasuje ci kontakty i zdjecia z pamieci telefonu wiec lepiej je skopiuj.muzyke tez mozesz.nic wiecej. to samo na karcie pamieci.Tylko muza i zdjecia do skopiowania reszte zostaw i format. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Na poczatek hard reset lub soft plus format pamieci. Jak nie to tasma do wymiany. _________________ |
||
| camel69 | |
|
| Ta, przy hardzie wyskakuje mi kod blokady, jakbym jeszcze go znał... | ||
| Laki1231 | |
|
| 12345 albo 0000 albo 000000 jak nie to wgranie softa pomoze, jafem z factory set. _________________ |
||
| camel69 | |
|
| Co to factory set? Szukałem na forum ale nic nie znalazłem. A te kody nie działają | ||
| Laki1231 | |
|
| http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm tu masz opisane jak wgrać soft, pomijasz punkt z podmianą pliku hakującego, ściągasz najnowszy soft i w JAF factory set kwadracik zaznaczasz. _________________ |
||
| camel69 | |
|
| A skąd soft wziąć? W ogóle tym JAFem można kod odzyskać, ale coś mi się nie udaje. Mam win7, kabelek usb. Podłączam, jak chcę informacje to mi wypluwa tam wszystko o sofcie itp (opcja inf), ale jak próbuję wyciągnąć hasło to mówi że nie da rady albo mam standardowy 12345 (nie mam ofc). Co z tym zrobić? Teraz ściągam z bluenokia rm-612_euro_40.0.021_v7.0_C6-00.exe. | ||
| Laki1231 | |
|
| camel69, żeby kod zresetować musisz wgrać soft tak jak wyżej opisałem. Soft można pobrać z dwóch źródeł napisałem o nich w poradniku _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| camel69 | |
|
| Dzięki ziomuś, telefon już nie zamula, ale wyświetlacz nadal mnie wkurza. Chyba będę musiał wymienić pasek. Wiesz coś więcej na jego temat? :> P.S. są jakieś softy ulepszone? tzn zmodowane, za czasów Motoroli L6 i E398 było tyle softów, że można było robić z nimi co się chce. A teraz? Jak tymi Nokiami? P.S2 kurde ciężko się po waszym forum chodzi / szuka / czyta, normalnie pewnie bym tematu nie zakładał, a może po prostu to tylko troska o dosyć drogi telefon... hmm |
||
| Casaya | |
|
| camel69, paska sie raczej nie wymienia.tylko caly lcd.upewnij sie ze kupisz oryginal albo z rozbiorki wtedy masz pewnosc ze zgodny z oryginalem _________________ |
||
| camel69 | |
|
LCD 70 zł ok. kosztuje, niedużo. Ile kosztuje wymiana w serwisie, ew. czy to jest dosyć prosta czynność żebym sam mógł wymienić posiadając torxa? Bo w końcu c6 to slider i patrze tak na niego i nie wiem gdzie tu śrubki wykręcić żeby nowy lcd wrzucić |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Zmiana PC za pomocą JAF'a. Działa na każdym modelu NOKII.Jak przywrócić telefon do stanu z salonu oraz jak wgrać J.polski. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[Se Vivaz] Wibracje raz działają raz nie |
Pytania i Problemy z telefonami | machonis | |
Ninja po raz kolejny zajmują się Nexusem |
Newsy | Laki1231 | |
[N97] Telefon zacina się |
Pytania i Problemy z telefonami | marekbrown | |
[n73] Telefon się zacina |
Pytania i Problemy z telefonami | switelolo124 | |
[6210 Navigator] Telefon się zacina po zmianie softa |