Autor Wiadomość
Maciasplusek [c6] Brak odświeżania GPS w samolocie Napisany: 17 Lis 2010 05:12 [c6] Brak odświeżania GPS w samolocie   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam,
korzystając z GPS (nokia C6) w samolocie przy starcie wszystko było ok, lecz przy prędkości powyżej około 300-400km/h GPS widzi satelity ale ich nie odświeża. czyli np w 'Nokia sport tracker' pokazuje "0/12"... przy lądowaniu, przy prędkości mniejszej niż 400km/h znów pokazują się satelity(np 5/12)

w każdej chwili patrzyłem tez w systemowym info o gps, to wychodzi tylko txt "czekanie na GPS" a przy prędkości poniżej 400 GPS działa poprawnie...

gdzie możne być błąd nie widoczności satelity przy wysokich prędkościach... ?

czytałem na innych forach i im działa poprawnie, ale myślę ze to tylko na "normalnych" gpsach a nie komórkowych...

dzięki za wszelką pomoc ^^"
(chciał bym zarejestrować calą trasę wracając samolotem do kraju kod emotikony: :) )
ps, testowałem tez na ovi maps
Jack [c6] Brak odświeżania GPS w samolocie Napisany: 17 Lis 2010 05:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
napisałeś że testowałeś też na ovi maps a na jakiej testowałeś pierwotnie? Korzystasz z zbudowanego modułu gps?

Maciasplusek [c6] Brak odświeżania GPS w samolocie Napisany: 17 Lis 2010 06:01   Postaw piwo autorowi tego posta

podczas lotu na nokia tracker i na ovi. ale nawet systemowe info GPS nie wskazuje pozycji podczas większych prędkości.
korzystam z wbudowanego w nokii C6.
Jack [c6] Brak odświeżania GPS w samolocie Napisany: 17 Lis 2010 06:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
więc możliwe że zbudowany odbiornik nie jest przystosowany do takich osiągów. Możliwe że będziesz musiał kupić dodatkowy ale najpierw skorzystaj z innej navi