| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Maciasplusek | |
|
| Witam, korzystając z GPS (nokia C6) w samolocie przy starcie wszystko było ok, lecz przy prędkości powyżej około 300-400km/h GPS widzi satelity ale ich nie odświeża. czyli np w 'Nokia sport tracker' pokazuje "0/12"... przy lądowaniu, przy prędkości mniejszej niż 400km/h znów pokazują się satelity(np 5/12) w każdej chwili patrzyłem tez w systemowym info o gps, to wychodzi tylko txt "czekanie na GPS" a przy prędkości poniżej 400 GPS działa poprawnie... gdzie możne być błąd nie widoczności satelity przy wysokich prędkościach... ? czytałem na innych forach i im działa poprawnie, ale myślę ze to tylko na "normalnych" gpsach a nie komórkowych... dzięki za wszelką pomoc ^^" (chciał bym zarejestrować calą trasę wracając samolotem do kraju )ps, testowałem tez na ovi maps |
||
| Jack | |
|
| napisałeś że testowałeś też na ovi maps a na jakiej testowałeś pierwotnie? Korzystasz z zbudowanego modułu gps? _________________ |
||
| Maciasplusek | |
|
| podczas lotu na nokia tracker i na ovi. ale nawet systemowe info GPS nie wskazuje pozycji podczas większych prędkości. korzystam z wbudowanego w nokii C6. |
||
| Jack | |
|
| więc możliwe że zbudowany odbiornik nie jest przystosowany do takich osiągów. Możliwe że będziesz musiał kupić dodatkowy ale najpierw skorzystaj z innej navi _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[SATIO] Brak zasięgu gps |
Pytania i Problemy z telefonami | demon126pl | |
[ N96] gps, sygic mobile, brak sygnału |
Pytania i Problemy z telefonami | alek9a1 | |
GPS Info Qt - więcej informacji o statusie GPS |
Newsy | Laki1231 | |
Czym różni się GPS od A-GPS |
Pytania i Problemy z telefonami | Szymon035 | |