Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
ejeycorp [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 05:42 [C6] Ile wam trzyma bateria?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witajcie, tak jak w temacie, ile wam trzyma bateria? Ja jestem po prostu w szoku, bo trzyma mi 1,5 dnia, nie używam prawie wcale wifi, map, odtwarzacza muzyki, napiszę kilka smsów, może pół godziny rozmowy. Mam softa 20.0.042. Telefon ma 2 miesiące... Piszcie ile wam trzyma i jakiego macie softa.
Z góry dzięki
sadam81 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 06:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
To nie zależy od softa.
Formatowałeś baterię jak kupiłeś ten telefon??

Laki1231 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 06:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
A Wi-Fi masz odświeżenia naokrągło wyłączone? I czy masz wyłączony tryb sieci 3g on bardzo skraca czas wytrzymania.

ejeycorp [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:08   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie wiem jak to było od początku z tą baterią bo od nowości, przez miesiąc telefonu używał ojciec. Poza tym słyszałem że nowych baterii się nie formuje.
Laki1231 w zakładce WLAN mam "Skanowanie WLAN wyłączone" więc nie odświeża a co do sieci to w zakładce tryb sieci mam GSM więc raczej nie działa to 3G. Używam aplikacji MELON Advanced Battery Saver choć i to mało co daje.
Wczoraj telefon ładował się przez noc, cały dzień była pełna, przez następną noc poleciała 3 kreski w dół, dziś o godzinie 15 telefon już się wyłączył... To chyba normalne nie jest.
Laki1231 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:13   Postaw piwo autorowi tego posta

ejeycorp, FORMUJE!! Mimo wszystlko 3x12h o bateria naprawdę dużo dużej trzyma. Możesz to zrobić teraz czasem pomaga..

sadam81 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak telefon ma niby 2 miesiące to jeszcze nie wszystko stracone. Zrób to Formowanie(przez innych nazywane formatowaniem), bateria powinna 3 dni wytrzymać. Gdybyś zrobił to na początku to 5 spokojnie by wytrzymała.

ejeycorp [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:19   Postaw piwo autorowi tego posta
Dobra, tylko jak ładować baterię 12h jak ona po około 2h już przestaje ładować? Komunikat wyświetla, że pełna i ring wokoło wejścia ładowania gaśnie?
sadam81 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Cały czas pod ładowarką na wyłączonym telefonie trzymaj. Nie zważaj na komunikat o naładowaniu.

Laki1231 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:25   Postaw piwo autorowi tego posta

ejeycorp, on poda napięcie za jakiś czas znowu;)

ejeycorp [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:27   Postaw piwo autorowi tego posta
No dobra dzięki za porady, dziś wyłączę ją na noc i będę ładował. Zobaczymy czy coś pomoże.
PS. Czytałem w instrukcji i nawet tam pożałowali napisać o formowaniu...
Laki1231 [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 07:29   Postaw piwo autorowi tego posta

ejeycorp, musisz rozładować ją 3x tak żeby się nie włączyła i 3x po 12h ładować.

Meler [C6] Ile wam trzyma bateria? Napisany: 03 Mar 2011 09:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Formowanie baterii już jest mitem kod emotikony: :) Ten proces był używany przy bateriach niklowo kadmowych. Przy bateriach litowo polimerowych ten efekt nie ma już miejsca. Tak jak mówił kolega Laki1231, bateria będzie dostawała co jakiś czas napięcie, ale skutek będzie taki jak przy normalnym ładowaniu baterii
1 2 »