Autor Wiadomość
marihuario [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 04:25 [C6] Kompresja zdjęcia   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam wszystkich forumowiczów. Zdjęcia w mojej Nokii C6-00 są rozmiaru 600-900 kB. Wcześniej miałem SE K850i i tam dochodziły do 1,6 MB.
Jest jakiś sposób żeby zmienić poziom kompresji, tak ażeby zdjęcia zajmowały więcej miejsca? A może niepotrzebnie zawracam sobie głowę, bo to nic nie da.
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.
Pozdrawiam

soft: 11.0.029 brandowany pod Play'a
Jack [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 04:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
mówiąc na język potoczny masz tak dużo pamięci że chcesz aby Twoje zdjęcia zajmowały więcej kod emotikony: xD Tylko po co takie coś?

longeret [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 06:08   Postaw piwo autorowi tego posta

To również w dużej mierze zależy od obiektu, który się fotografuje...im więcej szczegółów tym więcej KB zajmuje... Postęp idzie do przodu zdjęcia zajmują mniej KB tylko się cieszyć... kod emotikony: ;P

ziomek [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 06:11   Postaw piwo autorowi tego posta

longeret ma absolutną racje , ewentualnie w opcjach aparatu mozesz zobaczyć czy da się robić zdjęcia w lepszej jakości .

marihuario [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 06:12   Postaw piwo autorowi tego posta
Jackson napisał/a:
  • mówiąc na język potoczny masz tak dużo pamięci że chcesz aby Twoje zdjęcia zajmowały więcej kod emotikony: xD Tylko po co takie coś?

Pamięci nigdy za dużo kod emotikony: XP Po prostu zdawało mi się, że skoro tak mało zajmują to cierpi na tym jakość kod emotikony: :hmm:
bartek50003 [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 06:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Zawsze możesz z tym:
http://symbiane.pl/kompre...100-vt11517.htm

marihuario [C6] Kompresja zdjęcia Napisany: 07 Gru 2010 06:37   Postaw piwo autorowi tego posta
Do tego muszę chyba łamać system kod emotikony: :P Narazie się z tym wstrzymie, bo to mój pierwszy telefon z Symbianem ;]
Cytowanie całego poprzedniego posta jest zbędne skoro i tak się do niego odnosi // Jackson

[ Komentarz dodany przez: Jackson: 07 Gru 2010 06:42 ]
Jak byś się zdecydował to zapraszam www.symbiane.pl/hackowani...er=&start=0