| Temat Przesunięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| patita9 | |
|
| Czesc jestem posiadaczka Nokii C6 i mam problemy ze znalezieniem zawartosci karty pamieci. Sciagnelam sobie motywy wrzucilam na karte pamieci do folderu tematy i nie potrafie odnalezc folderow z KP w MENU telefonu. Pomozcie mi i podajcie krok po kroku gdzie mamwejsc zeby znalezc karte pamieci. [/center] Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Proszę o więcej uwagi przy zakładaniu kolejnych tematów. Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson _________________ |
||
| Jack | |
|
| Tak samo jak tu : www.symbiane.pl/jak-insta...cje-vt18047.htm _________________ |
||
| drago_o | |
|
dokładnie jak napisałem w poradniku... każdy plik (motyw, program, gra) trzeba instalować, nie tylko wrzucić na telefon _________________ |
||
| patita9 | |
|
zebym ja cos rozumiala z tego co napisales _________________ |
||
| drago_o | |
|
| napisz co jest nie zrozumiałe to wytłumaczę... _________________ |
||
| bartek50003 | |
|
| Chodzi o to, że wcześniejsze telefony nie potrzebowały czegoś takiego, bo mogły korzystac z nie-rozpakowanych plików (motywów, gier itd.), ale kiedy te gry stały się większe trzeba je najpierw rozpakowac (czyli zainstalowac) żeby działały. Proponuję, bo tak jest najłatwiej, przez Nokia PC Suite. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| drago_o | |
|
w dobie rozwoju technologii... musisz zacząć traktować swój telefon jak taki mały komputerek jak chcesz coś mieć to musisz to zainstalować... (jak chcesz mieć jakaś grę na kompie też ja najpierw instalujesz z płyty) więc ten plik, który masz to jest taka wirtualna płyta z której instalujesz motyw...zrób tak: 1.podłącz kablem telefon do komputera 2.na telefonie wyświetli się lista do wyboru 3.wybierz "PC Suit" lub "transfer multimedialny" i dalej masz do wyboru metodę a) lub b) a) jeśli masz zainstalowane programy do obsługi telefonu na swoim komputerze to kliknij w ten "motyw" tak jakbyś chciał/a go włączyć... komputer zacznie go instalować... będziesz klikać tylko "ok" lub "dalej" jak komputer skończy to na ekranie twojego telefonu będzie tez instalacja gdzie będziesz musiał/a tylko potwierdzać i wszystko będzie ok... b) jeśli nie masz żadnego programu do telefonu na kompie to skopiuj ten motyw do katalogu "install" potem na twoim telefonie wejdziesz w opcje, potem "menager aplikacji", dalej "pliki instalacyjne" i wybierzesz ten motyw z listy... włączy się instalacja gdzie będziesz musiał/a tylko potwierdzać... 5. wejdź w opcje, potem "osobiste", potem "tematy", potem "ogólne" i wybierz z listy i włącz go... _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| patita9 | |
|
o moj Boze TRAGEDIA !! jestem zielona zkomputerem a tu takiego telefonu misie zachcilo....patrzylam na niego pod wzgledemklawiatury itp (jak kazda baba)a tu takie cyrki mam w tym telefonie Nokia Ovi Suite i kompletnie nie umiem sie tym poslugiwac co chwile jakiesaktualizacje mie sie sciagaja jak podlacze tylko kabel a potem to nie wiem co robic tylko siasc w koncie i plakac podczas instalacji pojawil sie jakis blad i plin zostal nieprawidlowo pobrany i nie wiem jak mam go pobrac poprawnie bo nie ma tu takiej opcji a zadnej plyty do telefonu nie posiadam.... wszystko dzieje sie po podlaczeniu kabla usb i tylko ten jeden plik sciaga sie na okraglo wszystkie inne sie poprawnie pobraly a ten jeden informuje mnie ze nastapil blad i tak na okraglo Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu // Jackson _________________ |
||
| drago_o | |
|
| tzn... na dłuższą metę jest to bardzo wygodne w użytkowaniu, tylko na początku trzeba przejść przez etap ustawiania... polecam Ci w tym programie co masz do telefonu wejść w opcje i wyłączyć wszystko co zawiera wyrazy "aktualizacja", "automatyczna", "synchronizacja", wtedy nie powinno się nic włączać przy podłączeniu telefonu do komputera... wtedy robimy już tylko to co chcemy... tak jak mówiłem wszystko co chcesz tam wrzucić po prostu "włączasz" i samo się instaluje jak podłączysz telefon... jedyne co wrzucasz bezpośrednio to jakieś zdjęcia, muzyka, notatki czy filmy... jak masz jakiś szczególny problem to pisz na PW... mogę Ci pomóc ustawić wszystko przez gg lub skype... _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[N97 mini] Nie mogę usunąć motywu z telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | maciekqm | |
[Vivaz] Nie mogę usunąć sms - a |
Pytania i Problemy z telefonami | czekolada | |
[E66] Nie mogę usunąc gry |
Pytania i Problemy z telefonami | kaczorek698 | |