Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
Starling26 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 07 Kwi 2011 11:13 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam
Jestem nowa i bardzo potrzebuje pomocy. Mam nokie c-6. Podłączam ją pod komputer pod ovi suite. Wszystko się ładnie ściąga i instaluje oprócz urządzenia MTP. Chyba przez to nie mogę do telefonu nic ściągnąć. Żadnych gier i muzyki. Jedynie co wysyła to zdjęcia. Pomóżcie mi proszę

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//patrikos23
Laki1231 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 08:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
Instaluje się gry i aplikacje z poziomu telefonu. Kopiujesz pliki instalki na kartę pamięci do folderu inne i przez menadżer plików wchodzisz do tego folderu i wybierasz klikając dwukrotnie instalke. Sterowniki mogą się nie instalować bo masz stare już. Najnowsze są dostępne na stronie Nokii. Dodam że warto mieć złamany system nie będzie problemu z nieaktualnymi, wygasłymi certyfikatami

sadam81 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 05:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
wysyła tylko zdjęcia bo masz wybrany tryb Transfer zdjęć. Przełącz na pc/ovi suite.

Laki1231 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 05:15   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, ale napisałę, że podłącza ovi kod emotikony: :)

sadam81 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 06:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Odinstaluj wszystko związana z Nokią z kompa i ponownie zainstaluje PC/Ovi Suite

Starling26 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 07:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Próbowałam odinstalować wszystko co związane z Nokią, i instalować ovi suite jeszcze raz. Niestety nic to nie dało, nadal nie znajduje telefonu. Na razie tylko komputer widzi nokie i dzięki temu wrzucam pliki. Czy ominięcie przy instalacji wszystkich plików ovi suite może zaszkodzić telefonowi? Dzięki za pomoc;)
Laki1231 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 07:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Starling26 napisał/a:
  • Czy ominięcie przy instalacji wszystkich plików ovi suite może zaszkodzić telefonowi? Dzięki za pomoc;)

Nie rozumiem o co Ci tu chodzi?

Starling26 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 09:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeżeli instalujesz np. grę, to ściągasz plik instalacyjny i otwierasz Ovi suita a on to dalej przekazuje do telefonu i instaluje. Tak przynajmniej wyglądało to u mnie z dawną nokią. A teraz na c-6 muszę wejść w katalog inne tam przeciągnąć plik instalacyjny i kliknąć instaluj. I pytałam być może głupio, czy taka forma instalacji może zaszkodzić w jakikolwiek sposób telefonowi.
Laki1231 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 08 Kwi 2011 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie, to wszystko to jet to samo i niczemu nie przeszkadza:)

Autor postu otrzymał pochwałę.
Starling26 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 09 Kwi 2011 03:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Serdecznie dziękuje za pomoc;)
patrikos23 [c6] nie można zainstalować sterowników MTP Napisany: 09 Kwi 2011 03:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/20
Problem rozwiązany. Temat zamykam.