Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 31 Gru 2010 04:07 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja?   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam
Mam C6 od nowości już 2 miesiące, zbyt dużo aplikacji nie mam na telefonie(15szt max.), karta 2GB ma więcej niż polowe wolnego miejsca, a telefonik trochę wolniej pracuje. Nie mam żadnej aplikacji pracującej non stop w tle.

Co zrobić żeby go trochę przyspieszyć?
Czy jest coś w stylu defragmentacji, albo cokolwiek innego, żeby telefon powrócił do tego jaki był na początku?
Pozdrawiam

patrikos23 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 31 Gru 2010 04:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/20
Możesz wyłączyć zbędne procesy np. programem kill me-w pierwszej zakładce wszystko możesz zamknąć.
Ewentualnie oczyszczyć ze zbędnych śmieci np. NullDel.

Autor postu otrzymał pochwałę.
dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 02 Sty 2011 09:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok, tak zrobię. Dzięki za info.
A coś w stylu defragmentacji pamięci telefonu istnieje?

patrikos23 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 02 Sty 2011 09:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Do oczyszczania i zwalniania pamięci ram są aplikację, ale o defragmentacji nie słyszałem.

dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 08:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra, wyłączyłem cała zakładkę A no i faktycznie trochę lepiej. Jak mogę sprawdzić jakie jest wykorzystanie ramu i procka?

patrikos23 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 08:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Programem JbakTaskman

Autor postu otrzymał pochwałę.
dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 09:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki kod emotikony: :thumbup:
Pierwsza wartość to wolna pamięć? Ja mam 46,3M/120,8M

patrikos23 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 09:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak.

dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 09:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Jakoś proporcjonalnie spore zużycie. Czy tak mniej więcej ma być?

patrikos23 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 09:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Faktycznie dziwne. Zrestartuj telefon, potem killme wyłącz zbędne procesy i wtedy sprawdź-powinno być lepiej kod emotikony: :)

dardaw2 [C6] Telefon zwolnił - reset, defragmentacja? Napisany: 03 Sty 2011 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Zrobiłem tak jak mówisz i jest 52,1M

Uważam, że wszystko zostało wyjaśnione. Zamykam.// patrikos23