Autor Wiadomość
os8iem [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 06 Sty 2011 01:06 [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi   Postaw piwo autorowi tego posta

Otóż, korzystając z bezprzewodowgo internetu w telefonie gdy odchodzę od routera dalej niż 5m lub wchodząc piętro wyżej co około od 10 sec do 1 min mój telefon po prostu traci sygnał WiFi i w ogóle nie widzi routera kod emotikony: :ehh: . Trzeba albo zejść piętro niżej gdzie znajduje sie routek albo poczekac kilkanascie sec. az znowu zalapie sygnal.
Dziwne jest to ze mimo iz nagle trace widocznosc routka to tak naprawde mam pelen zasieg. Ponadto w xperii 10 mojego koleżki nie ma takich problemów, bo testowalismy na moim routku.
ziomek [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 06 Sty 2011 02:05   Postaw piwo autorowi tego posta

no troche dziwne ale patrz na specyfikacje :

x10-WiFI 802.11g

c6-WiFI 802.11g

Czyli takie samo ale niby x10 to bardziej rozbudowany telefon . spróbuj z innym rounterem na ile możesz odejść .

patrikos23 [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 06 Sty 2011 02:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/20
Może spróbuj jakimś programem do zarządzania sieciami wifi. Ja korzystam z HandyWi i nie narzekam.

os8iem [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 06 Sty 2011 04:09   Postaw piwo autorowi tego posta

@up
Zainstalowałem najnowszą wersję tego programu i niestety, wystarczy że wejdę piętro wyżej a po prostu nie widzi mi routka. Zdarzył się przypadek że na 5 sec. go zobaczył i co mnie naprawdę dziwi - zasięg był prawie 100%-owy...

ziomek napisał/a:
  • no troche dziwne ale patrz na specyfikacje :

x10-WiFI 802.11g

c6-WiFI 802.11g

Czyli takie samo ale niby x10 to bardziej rozbudowany telefon . spróbuj z innym rounterem na ile możesz odejść .

Sa routki w licku, i testujac roznie to bywa - czasami bedac daleko wszystko dobrze idzie a czasami po prostu go nie widzi mimo ze sygnal jest okolo 55%. Propos budynku jest dwupietrowy i router jest na parterze, sygnal trace na ostatnim parterze
drago_o [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 07 Sty 2011 12:07   Postaw piwo autorowi tego posta

hymm... wiesz dozo zależy od budowy również Twojego domu... nie tylko sprzętu... moja nokia jak ma slaby zasięg to często się rozłącza... to jednak działa podobnie jak fale radiowe i niektóre rzeczy mogą je zakłócać lub powodować osłabienie sygnału... np instalacja w ścianach czy sama ściana... x10 jest na androidzie, który jest systemem lepiej rozbudowanym, najwyraźniej w kwestii WiFi również, sam sprawdzałem motorolke milestone i z WiFi radziła sobie lepiej niż moja nokia chociaż jak wyżej pisze ma te samą specyfikacje... nad samym routerem masz dobry zasiek ale jak się od niego oddalasz idac na schody nie koniecznie musisz...

z reszta sam widzisz... rożne routery-rożne efekty.... jak wiele zależy od samego oprogramowania przy tej samej specyfikacji sprzętu...

os8iem [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 07 Sty 2011 09:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Aktualka softa cos pomoże?
drago_o [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 07 Sty 2011 11:14   Postaw piwo autorowi tego posta

no próbuj... aktualny soft na pewno nie zaszkodzi... ale szczerze mówiąc mi się wydaje, że nokie tak maja, a konkretniej symbian... ale ze wszystkim trzeba walczyć... może da się to jakoś poprawić, a uaktualnienie softa to dobry początek kod emotikony: ;) zresztą ja wychodzę z założenia, że softm powinno się czasem uaktualnić bez przyczyny kod emotikony: ;)

os8iem [C6] Zacinanie się i nagłe utraty sygnału WiFi Napisany: 09 Sty 2011 12:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie pomogła ani aktualka ani zainstalowanie HandyWi APN kod emotikony: :cry: