Autor Wiadomość
maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 04:33 [C7] Niepoprawne działanie WiFi   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam moim problemem z WiFi jest to, że telefon znajduje sieć już się łączy po wpisanym poprawnie hasle lecz nie chce się połączyć.
Dodam że tak jest w wielu miejscach. Laptop, lub inny telefon łączy się bezproblemowo.
Kiedys mi się łączył z wifi lecz działało jakies 2-3min i się rozłanczało teraz nawet nie chce się połączyć. Nie wiem co mam zrobić.
Nawet zainstalowalem HandyWi na telefon.
W ustawieniach łączności mam kolejno ( Tylko znane WLAN, Tylko sieć WLAN, Tylko sieć WLAN)
sadam81 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 04:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Hard Reset załatwi sprawę, lecz najpierw zrób kopie zapasowa wiadomości kontaktów, zakladek i wpisów z kalendarza.
*#7370#

maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 04:47   Postaw piwo autorowi tego posta
To jest to samo co przywrocenie ustawien fabrycznych robione na telefonie? Bo takie działanie wykonałem i nie pomoglo.
Laki1231 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 05:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
To nie jest to samo, i proponuje Ci wgrać softa od nowa mi dopiero ta operacja pomogła na N8 miałem taki sam problem.

maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 06:31   Postaw piwo autorowi tego posta
no wlasnie softa wgrywalem jeszcze raz wczoraj bo myslalem ze mi to pomoze z tym wifi i robilem jeszcze przywrocenie ust. fabrycznych ale hard resa nie robilem bo myslalem ze bede mogl tego uniknac... Jestem wlasnie w trakcie HR i dam znac co i jak zaraz.
Laki1231 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 06:36   Postaw piwo autorowi tego posta

maska13, masz liveboxa może?

maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 06:42   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam netiaspot z tym nowym routerem...
Laki1231 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 06:43   Postaw piwo autorowi tego posta

maska13, spróbuj adres mac tel dodać do rutera

maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 06:57   Postaw piwo autorowi tego posta
Jakbys mi mogł powiedzieć jak to mam zrobić to z pewnoscia to zrobie. Ale po tym co mi napisałeś nie mam pojecia jak sie za to zabrać...
Laki1231 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 07:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Hm a potrafisz wejść ustawienia modemu przez wpisanie adresu w adres strony?

maska13 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 09:39   Postaw piwo autorowi tego posta
no własnie nie wiem za bardzo jak to sie robi.
Teraz jest w ogole dziwna rzecz. Po zrobieniu HR i wgraniu aktualizacji i wszytskiego co bylo mozliwe przez Nokia Suit nie znajduje nawet WiFi w domu. Pokazalo moze ze 2 razy ale za nic nie chcialo polaczyc a pozniej to nawet nie znajduje.
Laki1231 [C7] Niepoprawne działanie WiFi Napisany: 20 Gru 2011 09:41   Postaw piwo autorowi tego posta

maska13, może masz coś uszkodzone w tel? A masz inne sieci wifi w pobliżu? Czy je wykrywa