Autor Wiadomość
darkhitman certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 08:38 certyfikat - co to jest?   Postaw piwo autorowi tego posta

chcialbym sie dowiedziec eszystkiego o certyfikacie do czego jest konkretnie jak go zainstalowac i czy jest ryzyko uszkodzenia telefonu ogolem wszystko z gory dzieki za pomoc

pablo19_1f certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 10:10   Postaw piwo autorowi tego posta

sa rozne rodzaje certyfikatow. mniemam, ze chodzi Ci o ten do podpisywania aplikacji.
symbian, instaluje tylko zaufane aplikacje, tzn takie, ktore sa certyfikowane. oznacza to, ze kazda aplikacja musi byc podpisana (czyt. oznaczona) jakims zaufanym certyfikatem. oficjalne aplikacje na symbiana (przykladowo przegladarka Opera Mobile) sa juz podpisane. aplikacje nieoficjane (przerabiane, tworzone przez uzytkownikow itp) nie sa podpisane certyfikatem, zatem telefon nie zainstaluje tych aplikacji, bo sa dla niego "niezaufane". sposobem jest reczne podpisanie aplikacji certyfikatem. wlasny certyfikat wyrabia sie na konkretny telefon (wymaga podania numeru IMEI). po wyrobieniu certyfikatu otrzymujemy dwa pliki: certyfikat *.cer i klucz *.key. nie instalujemy ich na telefonie, tylko jakby wgrywamy do pliku instalacyjnego konkretnej aplikacji (przykladowo programem SignSIS). aby uniknac podpisywania wielu aplikacji konieczne jest shackowanie telefonu. nie sprawdza on wtedy certyfikatow i instaluje wszystko. jednak do shackowania telefonu takze potrzebny jest certyfikat. od strony certyfikatu nie ma zadnego zagrozenia. jednak uszkodzic telefon moga aplikacje, ktore tym certyfikatem podpisujesz. z ogolnych informacji to tyle.
darkhitman certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 10:34   Postaw piwo autorowi tego posta

czyli jak mam wgrywac aplikacje na telefon z tym certyfikatem i po co jest ten klucz.jak to sie dokladnie odbywa.i jak mozna shackowac nokie e63 i czy przy okazjo tego moge rozwalic tela?

ziomek certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie możesz przynajmniej są na to malutkie szanse jak podpisujesz certyfikatem to masz plik cer i key i za pomocą np: programu singsis możesz podpisać jakąkolwiek aplikacje dzieki temu nie musisz łamać systemu .

pablo19_1f certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta

a do lamania systemu najlepiej uzywac HelloOX2. na forum gdzies jest opis jak tego dokonac. najprostsza metoda ze wszystkich. i tak jak przedmowca: znikome szanse na rozwalenie telefonu przy hackowaniu. poza tym jezeli juz, to tylko soft pada, wiec robisz hard reset i masz telefon jak nowy.
Jack certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
W jakim sensie rozwalić? Chodzi ci o gwarancje? O nią się nie martw bo wystarczy że wykonasz format i masz telefon jak nowy. Swój telefon możesz shackować programem hello ox który należy podpisać osobistym certyfikatem ze strony iMOBILE.cn lub OPDA.cn.
darkhitman certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 02:47   Postaw piwo autorowi tego posta

wyrobilem certyfikat na opda i mam klucz i mam proosbe dzzis wieczorkiem chce shakowac symbiana ale czy te hackowanie dobywa sie yak samo na wszystkich symbianach ja mam nokie e63 tak wiec symbian s60v3.a jak shackuje to juz nie bede musial bawic sie z podpisywaniem kazdej aplikacji.i jeszcze jedno prosbke mam moglby mi ktos podac link do tego helloOx2 i poradnika jak sie hackuje i czy jeszcze potrzebne sa jakies inne programy.

ziomek certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 03:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Jest wiele sposobów złamania systemu ,po złamaniu nie będziesz musiał się bawić w podpisywanie,wystarczy że tak podpiszesz helloOx2 potem zainstalujesz i już po kłopocie . tu masz link do x2.3 ale nie testowałem
Pobieranie / Download:

pablo19_1f certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 03:28   Postaw piwo autorowi tego posta

jak podpiszesz helloox to zainstaluj, uruchom. kilkanascie sekund i powinno sie skonczyc hackowac. pojawi sie w zainstalowanych aplikacjach ikonka od rompatcher'a. uruchom go. pojawia sie dwa patche, wybierz jeden, opcje i dajesz "add to auto", tak samo drugi. restart telefonu i gotowe.
darkhitman certyfikat - co to jest? Napisany: 17 Kwi 2010 04:56   Postaw piwo autorowi tego posta

dzieki wszystkim za pomoc wieczorkiem pobawie sie z tym.thx

darkhitman certyfikat - co to jest? Napisany: 18 Kwi 2010 12:38   Postaw piwo autorowi tego posta

no i dobra dupa zbita probowalem shackowac nokie e63 1 raz i nic z tego nie wyszlo.moze ktos mi napisac jak krok pokroku to mam zrobic

pablo19_1f certyfikat - co to jest? Napisany: 18 Kwi 2010 09:21   Postaw piwo autorowi tego posta

a w czym jest problem? Opisz co i jak robiles i gdzie wystepuja problemy
1 2 »