| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| xJAmaTOx | |
|
| Targi CES 2012 okazały się sukcesem dla twórców Windows. Większość nagrodzonych produktów była w jakiś sposób powiązana z Microsoftem. Nokia Lumia 900 zdobyła nagrodę najlepszego smartfonu na targach CES 2012. Urządzenie napędzane jest systemem Windows Phone, który jak dotąd zdobywa uznanie krytyków, i… tylko nich, biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży. Z kolei nagroda zwiedzających trafiła do tabletu Razer Project Fiona z Windows 7. Najlepszym laptopem targów został Ultrabook Envy 14 Spectre od HP, zaś najlepszym oprogramowaniem BlueStacks dla Windows 8, który pozwoli systemowi Microsoftu na uruchamianie aplikacji napisanych dla systemu Android. Najlepszym produktem targów został supercienki, 55-calowy telewizor OLED od LG. Najlepszym tabletem został Asus Memo 370T z systemem Android Ice Cream Sandwich i układem Tegra 3, który ma kosztować 250 dolarów. źródło: chip.pl _________________ |
||
| xdomino996 | |
|
| Dla mnie ten wybór to katastrofa. Nie mam nic do Nokii ale ten model nic nie wnosi na rynek tym bardziej że będzie tylko dla USA. Wybrali model który jest tylko klonem Lumii 800. Wybierać mieli z czego: - Sony (S i ION) - Motorola (3300 w akumulatorze przy normalnych rozmiarach !!) - Fujitsu (prototyp z tegra 3) - Ten aparat z androidem I trochę innych modeli. To nie tylko moje zdanie i myślę podobnie jak użytkownicy z innych portali że ktoś mógł dać tutaj w łapę... W końcu fajnie to brzmi "Wybrano najlepszy produkt targów CES 2012" (kilk)Nokia Lumia 900.... _________________ |
||
| elfisher | |
|
| xdomino996, nawet jeśli jest tak jak przypuszczasz, przyczyną może być dominacja androida i iOS na rynku smartfonow. Wylansowanie Nokii i WP jest na rękę nie tylko użytkownikom. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Ja już wp7/7.5 w obecnym stanie nie wezmę bo bawiłem się na targach lumia 800 to jest tak ograniczone, że masakra. _________________ |
||
| elfisher | |
|
| Laki1231, wp zawsze bedzie zablokowany. microsoft nie robi testow na klientach, dokonali wyboru i zrobili system oparty na zasadach apple'a. krytycy i recenzenci chwala sobie lumie i inne produkty na wp mango ale klient tego nie podzieli. jesli ma kupic lumie ktora jest w cenie ip4, i ktora jest zablokowana tak jak iOS (moze nawet bardziej), wybierze iphone. fakt, windows phone wprowadza pewne urozmaicenie na rynku smartfonow, ale to nie jest system ktory moze zagrozic androidowi czy iOS. brak mozliwosci przesylania plikow przez bt, synchronizacja z komputerem przez ich program a'la itunes, odblokowywanie specjalnymi kodami a'la jailbreak, a jedyne co zmienisz w interfejsie to kafelki na ekranie glownym. fakt, wydaje sie byc wygodnym systemem i na pewno jest szybki, ale nie jest zadna konkurencja dla dwoch gigantow. pozostaje tylko czekac az ktos wpadnie na lepszy pomysl i zrobi lepszy uzytek z pieniedzy niz rozdawanie na sile darmowych telefonow. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Wolę ios niż androida shitowskiego _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Smartfonowe podsumowanie targów CES 2012 |
Newsy | Laki1231 | |
Podsumowanie targów CES 2011 |
Newsy | patrikos23 | |
Co przyniosą targi CES 2012? |
Newsy | Laki1231 | |
Kupa: Tablet z Windowsem na CES 2012 |
Newsy | Szymon035 | |
CES 2012: Pobito kolejny rekord!Opinie o mniejszym znaczeniu targów CES można włożyć między bajki. |
Newsy | xJAmaTOx | |
CES 2012: Najcieńszy smartfon świata od Fujitsu |
Newsy | xJAmaTOx | |
10% komórek to produkty, o których nigdy nie słyszeliśmy |
Newsy | Laki1231 | |
Lenovo: Produkty Apple"a za drogie dla Chińczyków |
Newsy | Laki1231 | |
MapaMap 2012 poprowadzi kibiców na stadiony EURO 2012 |
Recenzje Gier i Aplikacji | xJAmaTOx | |
Który telefon zasłuży na nagrodę targów MWC 2010? Więcej na |
Newsy | ziomek | |