|
Nie wiem co o tym myśleć.
Sprawa wygląda tak: odkupiłam używaną n70 od koleżanki. Ona go miała w Orange. Na ekranie był taki boczny pasek po lewej stronie, ze skrótami do różnych funkcji. Coś jak pasek zadań, tylko w pionie. Ustawia się to w ustawieniach telefonu, opcja tryb gotowości, "ekran głowny Orange". Jako tapetę do niego miała jakieś tam zdjęcie. Po nabyciu telefonu próbowałam zmienić to zdjęcie. Wchodziłam w tematy, szukałam, zmieniałam gdzie się da - zero efektu. A co najdziwniejsze, tego zdjęcia w plikach... nie było. Ona wykasowała wszystkie swoje rzeczy przed sprzedażą. W końcu się poddałam, wyłączyłam całkiem ten ekran Orange, wgrałam jakiś tam inny temat, ustawiłam do niego swoją fotkę. Po za tym zmieniłam zegar na analogowy.. taka tam kosmetyka... Było to miesiąc temu.
Dzisiaj rano włączam telefon - zaraz po pojawieniu się żadania PIN-u się sam wyłączył. Ok, włączam ponownie. Wystartował, ale długo migał napis Nokia, jakby nie mógł się zdecydować, czy idzie dalej, czy zawiecha.
I co zobaczyłam - stary ekran z paskiem, wciąż z tamtym jej zdjęciem! Po 2-3 sec zaczęło to migać, jakby się rozłączał, i nagle miałam na ekranie już aktualne swoje zdjęcie, ale rónież z tym paskiem bocznym. I zegarem cyfrowym a nie analogowym. Zdjęcie jeszcze chwile migało bo było jakieś porozciągane, za chwilę się ustawiło wyraźnie.
Ręcznie wyłączyłam ten Ekran Orange i wrócił do zdrowia....
No i o co tu chodzi? Ktoś wie co mu sie porobiło? Przejmować się że coś się dzieje? Jak leczyć pacjenta? I skąd on bierze tamto zdjęcie... wymieniałam kartę pamięci, chyba że jest w pam. tel... ale szukałam ręcznie i przez Nokia Suite, i nigdzie nie ma..... |