Autor Wiadomość
kolix Czy za gps sie płaci?? Napisany: 17 Sie 2010 01:20 Czy za gps sie płaci??   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam mam nokie 5800 i czy płaci sie za ta wbudowana mape jesli tak to czy jest jakas za ktora sie nie placi.
2em Czy za gps sie płaci?? Napisany: 17 Sie 2010 02:11   Postaw piwo autorowi tego posta
nie jeżeli masz wyłączoną opcje "ONLINE" w GPS'ie. Kiedy już ją wyłączysz to GPS kożysta tylko z satelity.
ramzestoja Czy za gps sie płaci?? Napisany: 17 Sie 2010 07:49   Postaw piwo autorowi tego posta

dodatkowo jesli nie chcesz placic to wylacz sobie a-gps
kolix Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 07:56   Postaw piwo autorowi tego posta
Ale jak wyłączam tryb online to nic mi nie znajduje mozecie dokładniej opisać. Dzieki
nikus287 Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 09:40   Postaw piwo autorowi tego posta

A masz pobrane mapy?

kolix Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 09:52   Postaw piwo autorowi tego posta
Po prostu włączam gps i sie pyta czy dac online czy nie taje tak to sie placi a jak nie to nie znajduje mi nic. Ja zadnych mam nie sciagalem.
nikus287 Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 10:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Możliwe, że musisz ściągnąć mapy przez nokia map loader. Nie wiem jak u ciebie, ale ja mapy miałem razem z kartą pamięci (tzn na tej karcie już były nagrane)

kolix Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 10:15   Postaw piwo autorowi tego posta
Czy płaci sie jak sie sciaga z nokia map loader i jak to sciagnac??
ramzestoja Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 10:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie nic nie płacisz, program jest darmowy. Pobierasz ze strony nokii program Nokia Map Loader i go instalujesz na komputerze, podpinasz telefon do komputera za pomocą kabla USB i włączasz program i czekasz aż się uruchomi, następnie z maski głównej menu wybierasz sobie jaka mapę chcesz ściągnąć.
Jack Czy za gps sie płaci?? Napisany: 18 Sie 2010 01:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
kolix napisał/a:
  • Po prostu włączam gps i sie pyta czy dac online czy nie taje tak to sie placi a jak nie to nie znajduje mi nic. Ja zadnych mam nie sciagalem.

a-gps wyłączasz w ustawieniach. Żadna aplikacja od navi nie będzie się pytać czy włączyć czy też wyłączyć.

LunatykPL Czy za gps sie płaci?? Napisany: 28 Lip 2011 09:12   Postaw piwo autorowi tego posta
Moim zdaniem się nie płaci ale UWAGA ja mam Nokie e52 z wbudowanym GPSem
wczoraj go używałem na OFFLine i kasy mi nic nie zabieralo z konta co chwile się patrzylem kod emotikony: :P dobrze mi działa to jeszcze chcę się upewnic czy NOkia e52 S60v3
Płaci się za użycie GPS bo jak dalem na offline to i tak mi działal kod emotikony: :)
Laki1231 Czy za gps sie płaci?? Napisany: 28 Lip 2011 10:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
LunatykPL, aleś popisał nie wiadomo o co chodzi, za gps się nie płaci.