Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
frogisl Dobór telefonu Napisany: 22 Wrz 2010 11:40 Dobór telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam drodzy userzy kod emotikony: :)

Prosiłbym Was o pomoc w doborze telefonu. Mianowicie główne opcje jakie mnie interesują:
- oglądanie filmów
- muzyka
- internet i reszta rozrywki ( aplikacje / gry )
- aparat nie musi być ful kul , ale taki w miarę przyzwoity by się przydał.

Nie chodzi mi tutaj o konkretną markę - cena tak do 700pln ( używane również mogą być ).

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jack Dobór telefonu Napisany: 23 Wrz 2010 06:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nokia n82 ma wszystko czego Ci potrzeba. Możesz również rozejrzeć się za e90 bądź e72.

darkhitman Dobór telefonu Napisany: 23 Wrz 2010 03:38   Postaw piwo autorowi tego posta

ja bym polecal nokie e63.ma to co chcesz a nawet wiecej.

ziomek Dobór telefonu Napisany: 23 Wrz 2010 03:46   Postaw piwo autorowi tego posta

ja ci powiem tak najlepsza by była samsung omnia hd , nie mów że to szajsung bo to jeden z solidniejszych telefonów z symbianem śmiało mogep owiedzieć że jest chyba najlepszym z systemem s60v5

Harmattan Dobór telefonu Napisany: 23 Wrz 2010 04:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Ziomek, to Twoje zdanie i nie każdy się musi z nim zgadzać kod emotikony: :D Ja polecał bym Ci Nokie e72 kod emotikony: :)

ziomek: a czy ja mówię że musicie się zgadzać

frogisl Dobór telefonu Napisany: 23 Wrz 2010 10:38   Postaw piwo autorowi tego posta
Dziękuje za odpowiedzi wszystkie.

Mam prośbę - moglibyście podać +/- danego telefonu ? Przeglądając różne fora o każdym telefonie jest 50/50 pozytywnych jak i negatywnych opinii.

Dajmy na przykład nokię e90 - jeden mówi , że strasznie lipny telefon, rysuje mu się wszystko, zawiesza itp.. z zaraz następny, że to najlepszy telefon nokii.
Jack Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 07:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak nie mają pojęcia to mówią że wszystko rysuje wypukła klawiatura która zmieniasz na płaską i jest wszystko lux

frogisl Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 02:56   Postaw piwo autorowi tego posta
Jackson , a może masz jeszcze jakieś inne propozycję ?

Nokia e72 jakoś mnie nie przekonuję.

n82 oraz e90 wydają się być bardzo dobre - chociaż e90 wygląda jak klasyczny " cegłofon" hehe
Jack Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Cegłofon? Pewnie masz rację ale jest bardziej długa niż szeroka więc dosyć wygodnie się ją nosi. Mój brat ją ma i w niczym mi jak i jemu to nie przeszkadza. Inne propozycje? Hmm... Ja bym oscylował między tymi dwoma a bardziej przekonywała by mnie n82 jeżeli chodzi o multimedialność. Posiada ona symbian w którym możesz pograć w n-gage 2.0 bez problemu i niedawno wyszły efekty kastor takie znakomite jak ma symbian fp2. Więcej do szczęścia nie potrzeba według mnie.

ziomek Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 04:09   Postaw piwo autorowi tego posta

dobra to ja zupełnie zmienie temat , a co powiecie na samsung galaxy {I5700 zwykły nie S} widziałem do i tak ekran odpicowany w kosmos po prostu padłem jak zobaczyłem nie tylko bardzo wielki ale kolory wysmienite idalne do oglądania filmów , myzyka idzie tez bardzo dobrze , dobra przeglądarka internetowa bardzo wygodna . aparat 3mpix ale zdjęcia robi jak 5 . telefon kosztuje niewiem jakieś 500 zł i spełnia wszystkie twoje kryteria .

frogisl Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 05:51   Postaw piwo autorowi tego posta
Jackson - poczytałem troszkę o tych telefonach, nokia n82 prezentuję się naprawdę ciekawie, ale sęk w tym, że wyświetlacz nie zachwyca swoją wielkością.

Ziomek - całkiem przyzwoity telefon. Jednak poczytałem recenzję, gdzie bardziej chwalą poprzednika i7500 galaxy a i5700 równają do htc magic. Nie znam się za bardzo na telefonach, dlatego też nie kwestionuję Twoich słów jedynie piszę co przeczytałem.

..a właśnie , samsung Omnia nie jest lepszy od galaxy ?
ziomek Dobór telefonu Napisany: 24 Wrz 2010 07:20   Postaw piwo autorowi tego posta

o ile mówisz o zwykłej omni to galaxy jest o niebo lepszy . o ile mówisz o omni hd to to są dwa telefony z innej pułki cenowej aczkolwiek to zależy od punktu widzenia jaki system wolisz itp bo galaxy ma chyba andka {androida} a omnia symbka {symbiana} , andek i symbek są bardzo podobne ale jednak inne . co do i7500 kwestia gustu niby ma amoled i 5mpix ale ja bym wolał I5700 ogólnie ładniej wygląda jest taki no nie wiem młodzieżowy funkcjonalny prosty w obsłudze w sam raz dla każdego .