Autor Wiadomość
Patisonek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 12:11 Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam
Od 3 dni mam problem z moja nokia n70
Stalo sie to gdy wlaczylem aparat . Pojawily sie 2 paski. Za 5 minut zgasly a gdy znowu wlaczylem aparat znowu sie pojawily. I do dzisiaj nie zgasly. Oto fota oczywiscie zrobiona w paincie ale przedstawia usterke.

Foto 1
ziomek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 02:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Próbowałeś robić format .

pablo19_1f Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 02:59   Postaw piwo autorowi tego posta

to wyglada bardziej na mechaniczne uszkodzenie.. sprobuj go troche "pomietosic", ponaciskac.. jezeli bedzie sie cos dzialo to na pewno mechaniczne
ziomek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 03:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeśli to by miało być uszkodzenie mechaniczne to stawiał bym na martwe pixele z resztą pablo jak ty mówisz mu że jak pomiętosi ekran to może się naprawić ale nie sądzę może się jeszcze bardziej zepsuć ja bym z tym poszedł do specjalisty do serwisu ,ale powiem jedno ta usterka na prawdę wygląda dziwnie i na początek proponowałbym zrobić format jeśli to nie pomoże to serwis .

pablo19_1f Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 03:23   Postaw piwo autorowi tego posta

nie mowie ze pomoze naprawic problem.. ale pomoze zdiagnozowac przyczyne. mozna probowac robic format, ale ja osobiscie watpie, zeby to pomoglo. mialem z takimi rzeczami do czynienia nie tylko w telefonach. zawsze byl problem mechaniczny.
lui754 Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 03:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja proponuje rozkręcić fonika i go wyczyścić, wszystkie styki przetrzeć i podgiąć. Format się napewno przyda, jeśli jest możliwość to zaktualizować firmware do najnowszej.

Jeśli nic nie pomoże to serwis.
Patisonek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 08:37   Postaw piwo autorowi tego posta

rozkrecalem dosciskalem i nic. Zrobilo sie to gdy wlaczylem aparat potem zrestartowalem telefon i wlaczylem menu i zniklo, aparat wlaczylem ponownie i znowu paski . I do dzisiaj nie zgasly. Myslalem nad kupnem lcd

Boje sie robic formata poniewaz moze cos bateria pasc lub telefon zrestartowal i musze nowy soft wgrywac.Chce kupic lcd za 40 zl . Widze na allegro za 70 oryginal ale czy napewnp.Mysle ze sam bym to wymienil.Telefon mi przyszedl i na drugi dzien ta usterka. Zawsze problem z nokiami, nokie 6630 mialem to kazda bateria na drugi dzien zostala palona przez ladowarke.
Dziekuje za zainteresowanie
PS.Ziomekthebest to ty jestes z forum BlueJacking ? jesli moge spytac.
ziomek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 03 Sty 2010 09:51   Postaw piwo autorowi tego posta

człowieku ja bym zrobił jednak format n70 to nie 6630 ładowarka się raczej nie spali ,była gdzieś aplikacje do naprawiania martwych pixeli jutro poszukam jeszcze może pomoże ,co do kupna lcd jak tam sobie chcesz ale jeśli to jednak jest uszkodzenie wewnętrzne to możliwe że to nic nie pomoże ,no i tak jestem z forum o bluejackingu a znamy się może ??? .

Patisonek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 04 Sty 2010 03:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Znac sie to moze nie bardzo mozna tak nazwac lecz czesto mi pomagales na tym forum.To napewno wina lcd lub paska wiec powinno pomoc. Wewnetrzna tzn ? Ze plyta glowna np ?
ziomek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 04 Sty 2010 04:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Nic nie należy wykluczac ja już ci powiedziałem co bym zrobił myśle że w serwisie powiedzieli by ci o co konkretnie chodzi i w czym problem .

Patisonek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 06 Sty 2010 03:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Chcialbym powiedziec ze paski sa coraz grubsze i bardziej widoczne kod emotikony: :/
I jak sie dostac z pc suite do plikow systemowych
ziomek Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70 Napisany: 06 Sty 2010 04:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak juz mówilem proponował bym z tym iśc do serwisu żeby rozpoznac przyczyne musiałbym zobaczyc ten telefon i obcykac ale jak wiemy nie moge tego zrobic ,jak dla mnie tylko serwis .