Autor Wiadomość
savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 09:49 dziwnie reaguje na dotyk   Postaw piwo autorowi tego posta
mam nokie 5800 i wczoraj nagle telefon zaczal dziwnie reagowac na dotyk tzn. kiedy chcem nacisnac na dany przycisk na ekranie dotykowym telefon albo sie zawiesza albo wciskaja sie przypadkowych miejscach. zrobilem hard reset i to nic nie pomoglo. kiedy musze wybrac jezyk przy pierwszym uruchomieniu nie da sie wybrac ani przewinac listy jezykow. czy da sie to zrobic przez kabel dolaczony do telefonu?
Jack dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 09:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wgrywałeś soft na nowo? Telefon upadł Ci albo coś w tym stylu?

savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 10:04   Postaw piwo autorowi tego posta
nie wgrywalem softa a telefon pada caly czas ale nie wyglada mi to na wade mechaniczna. zwykle przyciski dzialaja normalnie a dotykowe wariowaly. jesli np chialem wejsc w aplikacje wybierala mi sie ksiazka telefoniczna. takie bezsensowne naciskanie. jak zrobilem hard reset i trzeba ybrac jezyk dziala tylko przycisk szybkiego dostepu a reszta wyswietlacza nie reaguje. aktualizacji tez nie moge zrobic bo telefon nie jest do konca skonfigurowany i nie da sie ustawic na pc suite
savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 12:30   Postaw piwo autorowi tego posta
o udalo mi sie pomalutku cwancykiem wlaczyc telefon i wybrac jezyk i date. podlaczylem kom pod kabelek i zrobilem aktualizacje softu v21 na ta sama wersje bo nowszej mi nie chce wyszukac Nokia Software Updater ale nic nie pomoglo. mozna domowymi sposobami wrzucic nowsza wersje oprogramowania jezeli telefon mam w orange?
Edytuj swoje posty//Jackson
Jack dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 02:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
To normalne jeżeli masz telefon z orange(i zarazem z nim soft) że nie wyszukuje ci nowego oprogramowania. Jeżeli nie masz już gwarancji to zmien product code i wtedy bez problemu zainstalujesz nowy soft tylko że jak już wspominałem tracisz gwarancję.

savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 03:34   Postaw piwo autorowi tego posta
gwarancja mnie zabardzo nie interesuje tylko chcem z telefonu wydusic tyle ile mozna. moze ktos wie jakie programy sa potrzebne do tego i w ogole jak to sie robi od podstaw?
Jack dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 07:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Program NSS oraz ten poradnik: http://symbiane.pl/zmiana...uite-vt7822.htm

savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 02 Maj 2010 10:14   Postaw piwo autorowi tego posta
soft zaktualizowany do v50 ale probloem nadal taki sam. przyciski zielony czerwony i menu dzialaja bez problemu a ekran dotykowy z wieeelkim opoznieniem albo nawet wcale. praktycznie obsluga telefonu jest niemozliwa. na forach ludzie juz mieli ten sam problem ale nie dowiedzialem sie jak go rozwiazac
Jack dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 03 Maj 2010 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie może tak być! Udaj się do serwisu bo już więcej w domu z nim nic nie zrobisz.

savco dziwnie reaguje na dotyk Napisany: 03 Maj 2010 01:50   Postaw piwo autorowi tego posta
zrobie jednak kod emotikony: ;) poczytalem ze pare osob mialo taki przypadek kiedy telefon mial kontakt z wilgocia. rozebralem go na czesci, zdjalem digitizer i przez noc posuszylem na grzejniku. z rana hard reset i narazie jest ok