Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
mg42sd [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 01:49 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu   Postaw piwo autorowi tego posta

Dokładnie jak w temacie- chciałbym aktualizować softa w swojej wysłużonej Noki E50. Fon działa wolno, ma tendencje do zawieszania się lub ,,wywalania" do trybu gotowości. Na początek chciałem zaktualizować oprogramowanie, ale okazuje się że w fonie nie ma opcji aktualizacji :O Nawet w podręczniku użytkownika nie ma żadnych informacji na ten temat.
Dlatego zwracam się o pomoc: czy istnieje możliwość aktualizowania softu na moim fonie bez użycia kabla ? Czy do połączenia fona z kompem można użyć Bluetooth ? (już dawno bym to zrobił przez Nokia software updater, ale NIE MAM kabla i nie chce wydawać pieniędzy na nowy).
Z góry dzięki ;)

Casaya [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 01:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mg42sd, bez kabla to nie wiem czy sie da.
jakbys miał kabel to mógłbys nowego softa wgrac.

a próbowałes hard reset *#7370# bedziesz miał telefon jakbys kuopił dopiero co ze sklepu.
skopiuj tylko kontakty i zdjecia z pamieci telefonu i bedzie ok.nic wiecej nie kopiuj.

mg42sd [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 02:08   Postaw piwo autorowi tego posta

1.Wykonałem już hard reset metodą (podczas właczania się fona) przytrzymać *+3+ziel.słuch.+przycisk uruchomiena i nic się nie zmieniło kod emotikony: :(
2. Czy może być to wina wirusa, zbyt małej pamięci(jakieś aplikacje w tle itp) ?
3. BTW. hackowałem tego fona- czy to też może być przyczyną ?

I nawiązanie do tematu - czy można zaktualizować softa BEZ kabla ? przypominam, że nie mam takiej opcji w fonie. (Dokładnie szukałem)

Casaya [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 02:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
jedynie czysty soft pomoze

Laki1231 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 02:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Czysty soft jafem, i aktualizacja telefonu działa na tel od fp2 w zwyż;P z twojego posta rozumiem że chciałeś z poziomu telefonu aktualizacje. Lepiej wgrać czystego softa najnowszego jaki jest dostępny. Plus format karty pamięci zalecane.

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

Pomijasz pkt z podmianą pliku hakującego.

mg42sd [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 02:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki: gratuluję dobrego poradnika kod emotikony: ;)
aaale jest pewien problem: Jak w pierwszym poscie- NIE MAM KABLA
Czytałem poradniki, szukałem w google- nie męczyłbym(lol) forumowiczów gdybym sam potrafił sobie poradzić kod emotikony: ;) Czy można zastąpiś kabel BLUETOOTH'em ?

Laki1231 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 02:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie można niestety

mg42sd [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 03:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Czyli mam rozumieć, że:
1. Muszę wgrać nowego softa min. Fp2 żeby moc zrobić cokolwiek,
2. Bez kabla nie mam co kombinować ?

pio075 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 03:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie masz co kombinować bo auktualizacja nie naprawi bugów.
Na coś takiego pomaga tylko Refurb Phoenixem (ew. Jafem) a do tego, jak już zauważyłeś, potrzebny jest kabel.
Na twoim miejscu zaopatrzyłbym się w kabelek, nie są to w końcu jakieś astronomiczne kwoty.
Taki kabelek kupisz np. tutaj:
Pobieranie / Download:
Laki1231 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 04:25   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, ja bym n96 phoenixem nie tykał tak samo n85

pio075 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 04:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
N96 tak (N85 nie robiłem) ale E50 Phoenixem spokojnie postawiłem i nic jej się nie stało kod emotikony: ;)
Laki1231 [E50] Brak opcji aktualizacji oprogramowania w urządzeniu Napisany: 09 Paź 2011 04:44   Postaw piwo autorowi tego posta

E50 ale n96 n85 padają na phoenixie dosyć często więc odradzam.