| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| mg42sd | |
|
| Dokładnie jak w temacie- chciałbym aktualizować softa w swojej wysłużonej Noki E50. Fon działa wolno, ma tendencje do zawieszania się lub ,,wywalania" do trybu gotowości. Na początek chciałem zaktualizować oprogramowanie, ale okazuje się że w fonie nie ma opcji aktualizacji :O Nawet w podręczniku użytkownika nie ma żadnych informacji na ten temat.
Dlatego zwracam się o pomoc: czy istnieje możliwość aktualizowania softu na moim fonie bez użycia kabla ? Czy do połączenia fona z kompem można użyć Bluetooth ? (już dawno bym to zrobił przez Nokia software updater, ale NIE MAM kabla i nie chce wydawać pieniędzy na nowy). Z góry dzięki ;) _________________ |
||
| Casaya | |
|
| mg42sd, bez kabla to nie wiem czy sie da. jakbys miał kabel to mógłbys nowego softa wgrac. a próbowałes hard reset *#7370# bedziesz miał telefon jakbys kuopił dopiero co ze sklepu. skopiuj tylko kontakty i zdjecia z pamieci telefonu i bedzie ok.nic wiecej nie kopiuj. _________________ |
||
| mg42sd | |
|
1.Wykonałem już hard reset metodą (podczas właczania się fona) przytrzymać *+3+ziel.słuch.+przycisk uruchomiena i nic się nie zmieniło 2. Czy może być to wina wirusa, zbyt małej pamięci(jakieś aplikacje w tle itp) ? 3. BTW. hackowałem tego fona- czy to też może być przyczyną ? I nawiązanie do tematu - czy można zaktualizować softa BEZ kabla ? przypominam, że nie mam takiej opcji w fonie. (Dokładnie szukałem) _________________ |
||
| Casaya | |
|
| jedynie czysty soft pomoze _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Czysty soft jafem, i aktualizacja telefonu działa na tel od fp2 w zwyż;P z twojego posta rozumiem że chciałeś z poziomu telefonu aktualizacje. Lepiej wgrać czystego softa najnowszego jaki jest dostępny. Plus format karty pamięci zalecane. http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm Pomijasz pkt z podmianą pliku hakującego. _________________ |
||
| mg42sd | |
|
Laki: gratuluję dobrego poradnika aaale jest pewien problem: Jak w pierwszym poscie- NIE MAM KABLA Czytałem poradniki, szukałem w google- nie męczyłbym(lol) forumowiczów gdybym sam potrafił sobie poradzić Czy można zastąpiś kabel BLUETOOTH'em ?_________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie można niestety _________________ |
||
| mg42sd | |
|
| Czyli mam rozumieć, że: 1. Muszę wgrać nowego softa min. Fp2 żeby moc zrobić cokolwiek, 2. Bez kabla nie mam co kombinować ? _________________ |
||
| pio075 | |
|
| Nie masz co kombinować bo auktualizacja nie naprawi bugów. Na coś takiego pomaga tylko Refurb Phoenixem (ew. Jafem) a do tego, jak już zauważyłeś, potrzebny jest kabel. Na twoim miejscu zaopatrzyłbym się w kabelek, nie są to w końcu jakieś astronomiczne kwoty. Taki kabelek kupisz np. tutaj: Pobieranie / Download:
|
||
| Laki1231 | |
|
| pio075, ja bym n96 phoenixem nie tykał tak samo n85 _________________ |
||
| pio075 | |
|
N96 tak (N85 nie robiłem) ale E50 Phoenixem spokojnie postawiłem i nic jej się nie stało |
||
| Laki1231 | |
|
| E50 ale n96 n85 padają na phoenixie dosyć często więc odradzam. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
[n73] Brak aktualizacji FW |
Pytania i Problemy z telefonami | master228 | |
Motorola w sądzie za... brak aktualizacji |