| Temat Zamknięty przez: patrikos23 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Lunatyk | |
|
| Dostałem używany telefon od brata Nokia E51. I wszystko było w porządku do momentu wyczerpania się baterii. Telefon zaczął komunikować o słabej baterii, a że nie byłem w domu tylko u kumpla dał mi swoją ładowarkę i zacząłem ładować. Niestety, ładowarka nie jest w pełni sprawna. Prawdopodobnie coś z kablem ma nie tak, bo raz ładuje, a jak się ruszy telefon to przestaje. W każdym bądź razie ustawiłem tak wszystko, że się ładowało i było ok do momentu kiedy 5 minut później dostałem sms'a i chciałem na niego odpisać. Oczywiście telefon ruszony przestał się ładować i wysłałem sms'a i padł. Wyłączył się. Pomyślałem, że trudno i będzie ładował się na wyłączonym. Nic z tego. Nie zaczął się ładować, nie chciał się nawet na chwilę włączyć. Co więcej, wziąłem całkiem sprawną ładowarkę i nic się nie poprawiło. Telefon nie zaczął ładować się wcale. Wziąłem więc baterię z telefonu Nokia 6500 Slide i włożyłem do E51 i odpalił. Ale zaraz się wyłączył. Widocznie bateria na wyczerpaniu była. Pomyślałem, że spróbuje tą Nokią 6500 naładować te baterie. I nic. W żadnej kombinacji bateria-telefon-ładowarka to nie działa. Czy ma ktoś pomysł co mogę zrobić? Co mogło się stać? | ||
| Laki1231 | |
|
| Lunatyk, często ni stąd ni z tamtąd padają softy załatw naładowaną baterie i wgraj softa. _________________ |
||
| A.Wesker | |
|
| Ale jak bateria była naładowana!Jeśli tak to mogłeś zrobić zwarcie! _________________ |
||
| patrikos23 | |
|
| Skombinuj na początek naładowaną baterie skołować i wtedy sprawdź. Jak to nie pomoże to wgraj nowego softa w trybie dead phone. Info jest na forum. A jak to nie pomoże to pozostaje oddać do naprawy. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
Popieram N5230, kto normalny ładuje laptopa, telefon uszkodzoną ładowarką ?_________________ |
||
| Lunatyk | |
|
Co ciekawe stało mi się to jakiś miesiąc temu. A studia, święta itp nie zostawiają za dużo czasu, więc rzuciłem to w kąt. Dziś mnie naszło, by to sprawdzić znowu. Pisząc wcześniejszego posta włączyłem 6500 do ładowania i zaczął się ładować Naładuję tę baterię, wrzucę do E51 i wtedy sprawdzę wszystko jeszcze raz. Laki1231, dzięki wielkie za szybką odpowiedź z radą EDIT: N5230 napisał/a:
Bardzo możliwe, ale mam nadzieję, że nie... Mój błąd... |
||
| A.Wesker | |
|
| Kiedyś miałem ten sam problem z C702.Zresztą jak to coś z płytą to się nie opłaca nawet reperować _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
| Jak się okazało w przeciągu niespełna pół godziny... Jestem kretynem. ;/ Te moje Nokie mają baterie: - Nokia 6500 Slide ma baterię BP-5M - Nokia E51 ma baterię BP-6MT I po tych problemach z ładowaniem miesiąc temu i po tych zamianach baterii włożyłem je odwrotnie. I żaden telefon nie chciał się ładować ani włączać. Teraz sprawdziłem w internecie jakie baterie ma standardowo każdy z tych telefonów i odkryłem swoją pomyłkę. Okazuje się, że oba telefony ładują baterię BP-6MT, a żaden z nich BP-5M i tak samo z włączaniem. Oba włączają się na baterii z E51, a żaden z nich na tej z 6500. Pierwszy logiczny wniosek nasuwający się jest taki, że bateria z 6500, ta BP-5M jest zepsuta po prostu. Macie jakieś inne, ciekawsze pomysły wynikające z Waszego doświadczenia? |
||
| A.Wesker | |
|
| Hmm pomyśl.Jeśli zwarcie nastąpiło to są dwa Wyjścia albo sfajczyłeś płytę albo baterię.Kombinujesz jak kon pod góre.Załatw baterie i wtedy oblukasz o co biega.Ładowarka do kosza. _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
N5230 napisał/a:
Więc chyba baterię skoro oba telefony włączają się na jednej baterii, a na drugiej nie. N5230 napisał/a:
Być może, ale to wynika z tego, że w ogóle się nie znam na telefonach. Chciałem opisać problem jak najdokładniej. A ładowarka nie jest moja |
||
| A.Wesker | |
|
| To masz szczescie.A ładowarka sprawna ładuje ten telefon? _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
| Sprawna ładowarka ładuje oba telefony, ale tylko z tą jedną sprawną baterią | ||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
Nokia [E51] Nie włącza się. |
Pytania i Problemy z telefonami | jaco588 | |
[E51] Telefon wyłączył się po czym się nie włącza |
Pytania i Problemy z telefonami | maniexd | |