| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Tawarisz | |
|
| Witajcie, Posiadam Nokie E52 i mam na niej zainstalowany sic!ftp i powiedzmy, że umiem go skonfigurować (znam swój ip) ale nie wiem co ustawić na kompie (mam program Total Commander). Może mi ktoś pomoc i powiedzieć co i jak i gdzie mam wpisać na kompie żeby zrobić połączenie ftp z telefonem? Posiadam oczywiście router wifi |
||
| Laki1231 | |
|
| Tawarisz, telefonem chyba chcesz pliki na kompie przeglądać? Nie da się próbowałem to co ustawiasz to dane do zewnętrznego serwera FTP darmowego lub wykupionego. (chyba) _________________ |
||
| Tawarisz | |
|
| ja chce ustawic polaczenie komputer - telefon przez FTP przez internet. Nie wiem czy dobrze sie wyrazilem. Chce miec mozliwosc przerzucenia plikow z kompa do komorki bez potrzeby podpinania telefonu kablem do kompa. Slyszalem ze da sie tak poprzez ftp ale nie wiem jak to zrobic. Ponoć na kompie moze sie pojawic jakby taki wirtualny dysk i moge na niego wrzucac pliki, chyba cos jak gmail drive (przynajmniej tak to zrozumiałem). |
||
| Laki1231 | |
|
| też bym tak chciał ale tak się chyba nie da _________________ |
||
| Tawarisz | |
|
| Przecież są połączenia między serwerami ftp nie wierze, że nie można ustawić telefonu jako takiego serwera. | ||
| Laki1231 | |
|
| Windows Mobile, Android tak symbian wątpię;) _________________ |
||
| Tawarisz | |
|
| Ale nie bardzo rozumiem dlaczego Symbian nie? Przeciez tutaj nie ma roznicy czy to dotykowy czy nie chodzi tylko o polaczenie miedzy serwerami ... A jakbys to skonfigurowal na kompie? Mozemy nawet zalozyc ze to Android, chodzi mi o sama konfiguracje na komputerze a w samym telefonie to moze sam jakos rozkminie |
||
| Laki1231 | |
|
| Bo symbian nie ma poprawnie napisanego programu zrozum to jak mi udowodnisz na jakimś filmie, że można to ja będę kombinował ok ? _________________ |
||
| Tawarisz | |
|
| Udało mi się zrobic polaczenie ftp-ftp (komputer-telefon) Dla tych co moze maja albo beda mieli podobny problem: Na komputerze instalujesz serwer ftp np CesarFTP i konfigurujesz go. Opis znajdziesz w popularnej wyszukiwarce. Potem w kliencie ftp w telefonie wpisujesz IP, user, hasło i powinno działać. W routerze nic nie konfigurujesz chyba że blokowany jest port 21. Oczywiście musisz mieć dostęp do WiFi skonfigurowany w telefonie. Sprawdzasz, inny komputer w Total... wpisy ftp nowego serwera i powinieneś mieć dostęp. U mnie zadziałało |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Efekty Kastora E52 & E55Nowe efekty w menu w telefonach nokia e52 i e55 |
Modyfikacje | Jack | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Jak odpracować ostrzeżenie?Tutaj dowiesz się w jaki sposób usunać tą czerwoną cyferke :P |
Ogłoszenia | lui754 | |
Jak instalować gry/aplikacjePoradnik przedstawiający wszystkie metody |
Pozostałe | drago_o | |
Jak instalować tematy na AndroidzeInstalowanie tematów za pomocą Panda Home |
Tematy | fiszkon | |
Jak awansować na forum ? Czyli Spis Rang i ich opisy |
Ogłoszenia | DSV | |
[6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? |
Pytania i Problemy z telefonami | kamoO160 | |
[E52] Jak skonfigurować G-desk? |
Pytania i Problemy z telefonami | darkhitman | |
[5800 XM] problem z połączeniem telefon-komputer |