Autor Wiadomość
Tawarisz [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 12 Lut 2011 05:17 [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer   Postaw piwo autorowi tego posta
Witajcie,
Posiadam Nokie E52 i mam na niej zainstalowany sic!ftp i powiedzmy, że umiem go skonfigurować (znam swój ip) ale nie wiem co ustawić na kompie (mam program Total Commander). Może mi ktoś pomoc i powiedzieć co i jak i gdzie mam wpisać na kompie żeby zrobić połączenie ftp z telefonem?
Posiadam oczywiście router wifi
Laki1231 [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 12 Lut 2011 05:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Tawarisz, telefonem chyba chcesz pliki na kompie przeglądać? Nie da się próbowałem to co ustawiasz to dane do zewnętrznego serwera FTP darmowego lub wykupionego. (chyba)

Tawarisz [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 12 Lut 2011 06:17   Postaw piwo autorowi tego posta
ja chce ustawic polaczenie komputer - telefon przez FTP przez internet. Nie wiem czy dobrze sie wyrazilem. Chce miec mozliwosc przerzucenia plikow z kompa do komorki bez potrzeby podpinania telefonu kablem do kompa.
Slyszalem ze da sie tak poprzez ftp ale nie wiem jak to zrobic. Ponoć na kompie moze sie pojawic jakby taki wirtualny dysk i moge na niego wrzucac pliki, chyba cos jak gmail drive (przynajmniej tak to zrozumiałem).
Laki1231 [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 12 Lut 2011 06:38   Postaw piwo autorowi tego posta

też bym tak chciał ale tak się chyba nie da

Tawarisz [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 12 Lut 2011 09:06   Postaw piwo autorowi tego posta
Przecież są połączenia między serwerami ftp nie wierze, że nie można ustawić telefonu jako takiego serwera.
Laki1231 [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 13 Lut 2011 10:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Windows Mobile, Android tak symbian wątpię;)

Tawarisz [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 13 Lut 2011 10:52   Postaw piwo autorowi tego posta
Ale nie bardzo rozumiem dlaczego Symbian nie? Przeciez tutaj nie ma roznicy czy to dotykowy czy nie chodzi tylko o polaczenie miedzy serwerami ...
A jakbys to skonfigurowal na kompie? Mozemy nawet zalozyc ze to Android, chodzi mi o sama konfiguracje na komputerze a w samym telefonie to moze sam jakos rozkminie
Laki1231 [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 13 Lut 2011 11:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Bo symbian nie ma poprawnie napisanego programu zrozum to jak mi udowodnisz na jakimś filmie, że można to ja będę kombinował ok
?

Tawarisz [E52] Jak skonfigurować połączenie FTP telefon-komputer Napisany: 15 Lut 2011 08:28   Postaw piwo autorowi tego posta
Udało mi się zrobic polaczenie ftp-ftp (komputer-telefon)
Dla tych co moze maja albo beda mieli podobny problem:

Na komputerze instalujesz serwer ftp np CesarFTP i konfigurujesz go. Opis znajdziesz w popularnej wyszukiwarce. Potem w kliencie ftp w telefonie wpisujesz IP, user, hasło i powinno działać. W routerze nic nie konfigurujesz chyba że blokowany jest port 21. Oczywiście musisz mieć dostęp do WiFi skonfigurowany w telefonie. Sprawdzasz, inny komputer w Total... wpisy ftp nowego serwera i powinieneś mieć dostęp.
U mnie zadziałało kod emotikony: :)