Autor Wiadomość
piniu [E52] Pytania początkującego Napisany: 06 Lut 2011 06:01 [E52] Pytania początkującego   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, aby nie zakładać setki tematów założyłem jeden temat zbiorczy z pytaniami jakie mnie nurtują.

1) Jak sformatować kartę pamięci?
2) Do których folderów na niej wrzuca się filmy, zdjęcia, pliki instalacyjne?
3) Jak zrobić aby wchodząc do folderu zdjęcia wyświetlały się same zdjęcia bez filmów?
Laki1231 [E52] Pytania początkującego Napisany: 06 Lut 2011 06:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Nie da się wyświetlać zdjęć bez filmów. Kartę formatujwesz w komputerze lub przez mndż plików w telefonie. Pliki instalacyjne najlepiej trzymać w others

piniu [E52] Pytania początkującego Napisany: 07 Lut 2011 10:11   Postaw piwo autorowi tego posta
Domyślam się że format karty pamięci przez komputer, tylko jak? Nigdzie klikając prawym nie widzę opcji format...?
Laki1231 [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta

możesz przez telefon jest coś oryginalnie w ustawieniach lub aplikacjach jak mndż plików wchodzisz tam klikasz opcje i format karty

Emil_2525 [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

1) W menu telefonu jest aplikacja "Karta pamięci". W niej masz w opcjach coś takiego jak "Format. kartę pam.". Klikasz na to, potweirdzasz i się robi. Na PC otwierasz "Mój komputer", najedź kursorem na ikonke partycji/dysku którym jest Twoja karta pamięci i klikasz prawym klaw. myszy a w opcjach które się pokażą znajdź coś związanego z FORMATOWANIEM.
2) Obrazy i zdjęcia do folderu "Images", pliki wideo do "Videos", muzykę do "Sounds" a instalki jak napisał kolega wyżej do "Others".
3) Jeśli używasz zwykłego managera plików i otworzysz folder ze zdjęciami to to czy będą tam filmy będzie zależało od tego czy Ty je tam wrzuciłeś. Może być różnie w zależności jakiej aplikacji/programu użyjesz.

Laki1231 [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 12:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Po co odpowiedziales na pierwsze pytanie skoro ja to zrobilem i to nie aplikacja tylko wbudowany składnik systemu symbian. Jeszcze taka uwaga mała proponuje trzymać porządek na karcie pamięci bo potem mowia ludzie ze symbian im zmula

piniu [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 03:12   Postaw piwo autorowi tego posta
W komputerze niestety klikając prawy nie mam opcji formatuj ;/ w telefonie nie moge jej znaleźć ;/
Zainstalowałem skórkę Visty i Radioactive, wszystko ok, tylko kiedy ja do kogoś dzwonie lub ktoś do mnie nazwa tej osoby na wyswietalczu jest w kolorze bialym, i trzeba sie naprawde dobrze przyjrzec aby dojrzeć co jest napisane... Da sie to zmienic?
Laki1231 [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 04:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Zmienić motyw niestety.

ziomek [E52] Pytania początkującego Napisany: 08 Lut 2011 05:30   Postaw piwo autorowi tego posta

domyślam się że soft moze być obrazowo podobny do mojego na n95 więc sprawdz to menu/narzędzia/aplikacje użytkowe/pamięć i tam lewym opcje formatuj karte pamięci . co do problemu wyżej hmmm da się zedytowac motyw tzn wyedytować ten kolor z motywu .

piniu [E52] Pytania początkującego Napisany: 10 Lut 2011 07:46   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, jak usunąć zainstalowane mapy nokii w telefonie? Wchodząc w panel sterowania mam folder mapy, w nim znajduje się mapa. Chciałbym ją usunąć, tylko ze w menadzerze aplikacji nie ma tego?
Laki1231 [E52] Pytania początkującego Napisany: 10 Lut 2011 08:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Ovi mapy lub mapy nokii to wbudowany składnik nie usuniesz tego zajmuje to tylko 5mega w pamięci tel:-) jeśli dobrze rozumiem o co Ci chodzi

piniu [E52] Pytania początkującego Napisany: 10 Lut 2011 08:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie chodzi o to, w telefonie sa zainstalowane mapy ze strony nokii, chcialbym je usunac tylko nie wiem jak...?

Swoja droga gdzie sie formatuje karte pamiec w telefonie? Raz jedyny to widzialem teraz przegladam opcje juz godzine i nie moge tego znalezc ;/
1 2 3 4 »