Autor Wiadomość
Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 12:34 [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong'   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Być może nie jest to wirus a ja tylko niepotrzebnie tu piszę, ale do rzeczy.
Telefonu używam w trybie offline gdy chcę się łączyć z Palringo, ponieważ nawet jeśli wybieram WIFI to i tak ciągnie mi kasę z konta. Na palringo trochę posiedziałem i wyłączyłem.
Potem włączyłem Operę Mobile i TTpod 3.80 Beta 2. Słucham sobie muzyczki i przeglądam neta, a tu głośne ,,Ding Dong, Ding Dong", ale nie przejąłem się tym na początku, bo w tle działał telewizor, więc mogło to być z telewizji. Było już późno, więc wyłączyłem tv i telefon i poszedłem spać. Gdy się obudziłem, włączyłem telefon (znowu offline) i potem tylko operę i znowu 2 razy bardzo głośne ,,Ding Dong". Boję się że to może być jakiś wirus. Może to lamerskie, ale wystraszyłem się i od razu wyjąłem baterię kod emotikony: :cry:
Z góry dzięki za pomoc.
Jack [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 12:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/1
Jakie programy działają Ci w tle kod emotikony: :?:

Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 12:46   Postaw piwo autorowi tego posta
DuDu Recorder

Dodam jeszcze, że ostatnio instalowanym programem był TTpod 3.80 Beta 2
Jack [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 12:58   Postaw piwo autorowi tego posta

To dudu tak Ci pika. Wywal go a zobaczysz efekt

Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:01   Postaw piwo autorowi tego posta
DuDu mam już długo i nie pikało, a poza tym to nie pika tylko głośne, potężne Ding Dong. I to się dzieje nie w trakcie rozmów tylko kiedykolwiek. O tym że DuDu pika w trakcie rozmowy to wiem i mi to nie przeszkadza kod emotikony: :(

ziomek [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Micechal zrób kopie zapasową i hard format to najszybsze i skuteczne wyjście .

Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:06   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie mam jak zrobić kopii zapasowej, bo nie mam kabla USB, a kopia karty mi nie wystarczy, ponieważ mam trochę aplikacji na wewnętrznej kod emotikony: :/

Może to mój telefon informuje mnie że siedzę na Offline? Tak jakbym zapomniał i mi przypomina żebym wyłączył. Możliwe coś takiego?

Jack [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Może to mój telefon informuje mnie że siedzę na Offline? Tak jakbym zapomniał i mi przypomina żebym wyłączył. Możliwe coś takiego?

Niemożliwe

Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:11   Postaw piwo autorowi tego posta
No to ja nie wiem co mam robić, nie chcę hard resetu bo stracę wszystko. Może zainstaluję NetQin Antywirus i zobaczę czy wykryje wirusy?

Jack [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Micechal, Spróbuj, aczkolwiek to na pewno nie jest wirus bo nie ma ich na symbiany

Micechal [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 01:16   Postaw piwo autorowi tego posta
Chyba są, bo czytałem o nich, a poza tym to po co byłyby antywirusy na Symbiana. (nic nie sugeruję tak mi się tylko wydaje)

A jeszcze mi się przypomniało, że instalowałem jeszcze UCplayer EN wykrył aktualizacje, pobrał i teraz mam 2. Jeden EN drugi CN
ziomek [E63] Co 10 minut z głośnika dwa razy idzie 'Ding Dong' Napisany: 02 Sty 2011 06:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Powiem tak wszystkie aplikacje które masz na telefonie wyszukasz w pare minut w internecie nawet na naszym forum . instalacja tych aplikacji to max 30 minut pewnie o wiele mniej . zrób hard reseta i powgrywaj sobie na nowo aplikacje .