Autor Wiadomość
dawidszyroki [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 11:44 [E63] Jak zmienić standardowe ikony?   Postaw piwo autorowi tego posta

Problem mam taki ze nie podobają się mi standardowe ikony noki e63, dlatego pobrałem paczkę ikon z noki n95 w formacie .mif
Oczywiscie nie mogę ich skopiowac na dysk Z, dlatego skopiowalem na dysk C:/resources/apps
robię reset i dalej nic, i dlatego muszę je wkleić do dysku Z:/resources/apps

Jest jakiś sposób na podmianę ikon ?

Kolejny 'Kłopot' powędruje do kosza bez ostrzeżenia. Ostatni raz to poprawiam // Jackson

chucky [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta

nie da się skopiować pików na dysk Z bo jest on tylko do odczytu, jeśli chcesz podmienić ikony na nowe to musisz mieć jeszcze patcha : http://symbiane.pl/emulac...sku-c-vt247.htm

edit: możesz też użyć programu Menu Editor, można nim podmieniać ikony aplikacji i zmieniać ich nazwy

Linków prowadzących do forum nie kodujemy.//patrikos23

dawidszyroki [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:01   Postaw piwo autorowi tego posta

mialem to ale patch nie uruchamial sie automatycznie, w rompatcherze jest funkcja auto on ale cos jest z nia nie tak

chucky [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:02   Postaw piwo autorowi tego posta

spróbuj tego programu Menu Editor, w nim można zmieniać ikony aplikacji

Laki1231 [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Bo roompatcher lipny. A jak zrobić autostart nie wiem nie umiem.

dawidszyroki [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

to ja musze miec te ikonki w folderze tego programu na dysku C zeby móc zamienic ?

chucky [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:18   Postaw piwo autorowi tego posta

ten program ma ok. 11 własnych ikonek ale poszukaj Menu Editor by Karp tam jest ich ok. 60 albo zrób sobie motyw z własnymi ikonkami

dawidszyroki [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:26   Postaw piwo autorowi tego posta

mi wlasnie chodzi o to zeby byly wszytskie ikonki z n95, a nie tylko ikony folderów w menu. Napewno ktoś już zamieniał ikonki i wie jak to zrobić

chucky [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:32   Postaw piwo autorowi tego posta

w Menu Editor jednak da się zmienić ikony na własne, robimy to tak:
Opis:
  • wybieramy folder->opcje-->zmien nazwe na własna jeśli chcesz -->OK --> nie zmieniać nazwy grup--> ok --wybieramy ikonkę --> ok Ikonki zostaną podmienione po wyjściu z programu
nie wiem czy zadziała, musisz sam sprawdzić, do poprawnego działania aplikacji wymagany jest Python i jego biblioteki

dawidszyroki [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:41   Postaw piwo autorowi tego posta

wiem ze sie da zmienic ale nie da sie zmienic ikonek np, bluetooth czy odtwarzacza itd.

chucky [E63] Jak zmienić standardowe ikony? Napisany: 25 Lip 2011 12:48   Postaw piwo autorowi tego posta

no to pozostaje ci zrobić własny motyw z podmienionymi ikonkami, albo zainstaluj innego rompatchera jeśli piszesz że ci autostart nie działa