Autor Wiadomość
dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:16 [E63] Komputer nie czyta karty pamięci   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam karte pamieci SD 2Gb. W telefonie czyta prowidłowo, lecz gdy chce ją dać do adaptera w PC to pojawia się problem. Mianowicie w folderze Mój komputer widnieje dysk wymienny, ale jak chce wejść do środka karty to wyskakuje komunikat że brak dysu czy coś takiego.
Laki1231 [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Może zabezpieczona karta takim suwakiem z boku? Albo masz kod na karcie.

dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta

nie wiem dlaczego ale kodu nie mam, wlasnie jak zrobilem hard reset i wrzucilem karte do tel to musialem wpisac hasło... a hasła nigdy nie dawałem na karte
Laki1231 [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Może zrobił to ktoś inny lub poprzeni właściciel musisz to hasło z poziomu tel usunąć żeby na PC działało.

dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:22   Postaw piwo autorowi tego posta

to jest moja karta od nowosci, a hasła nie bylo.
chucky [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:22   Postaw piwo autorowi tego posta

dawidszyroki, sformatuj kartę w czytniku, a można wiedzieć jaka marka karty pamięci?

dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:25   Postaw piwo autorowi tego posta

kingston, w czytniku jej nie da sie sformatowac, musze przez tel.
chucky [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:26   Postaw piwo autorowi tego posta

kingstony są wadliwe, u mnie tez kiedyś z niewiadomych przyczyn padła 2-gigówka kingstona, dlatego najlepiej kupować Sandiska lub Goodrama

dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:27   Postaw piwo autorowi tego posta

dobra działa, z tego co widze to nawet pojawil sie folder Resources.
PS.
jak mam sprawdzic czy mam zhackowany tel ?
chucky [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:28   Postaw piwo autorowi tego posta

musisz sprawdzić czy masz dostęp do folderów systemowych tj. sys,bin,resource i czy w folderze c://sys/bin znajduje się plik installserver.exe

dawidszyroki [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:29   Postaw piwo autorowi tego posta

a jak mam sprawdzic to ?
Laki1231 [E63] Komputer nie czyta karty pamięci Napisany: 24 Lip 2011 03:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Przez X-plore.