Autor Wiadomość
MartinZCH [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 05 Gru 2010 11:27 [E65] Wyświetlacz czy taśma?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam,mam pewien problem.Dostałem telefon,chcę go naprawić i mam problem co w nim wymienić.Wyświetlacz czy taśmę? Gdy włancza się telefon powstaje czarny pasek (układa się dosyć szybko z małych kresek) dodam że podświetlenia górnych przycisków też nie ma a te przyciski są z całą taśmą LCD. zdjęcie poniżej:

(przepraszam za jakość zdjęcia)
Jack [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 05 Gru 2010 11:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/1
Wg. mnie taśma. Jeżeli byłby to wyświetlacz to prawdopodobnie nie zaświeciłby

drago_o [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 05 Gru 2010 02:09   Postaw piwo autorowi tego posta

@Jackson zaświeciłby się

@MartinZCH to raczej taśma bo pokazują się paski... na zepsutym po prostu by nic się nie pokazało, tylko by świecił...

xJAmaTOx [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 05 Gru 2010 02:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Tez obstawiam taśmę ...
Gdyby Wyświetlacz to ekran świeciłby się tylko na biało ( ja miałem tak w swojej nokii )
3-0
Wychodzi ze taśma ...
Ale najlepiej by było gdybyś poszedł z tym do komisu, powiedzieli by co i jak..

Pozdrawiam

ziomek [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 05 Gru 2010 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Paki na ekranie oczywistym faktem jest że to taśma .

MartinZCH [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 10 Gru 2010 11:49   Postaw piwo autorowi tego posta
Jednak wyszło że to wyświetlacz panowie kod emotikony: :) wymieniłem wyświetlacz i ekran stał się biały kod emotikony: xD nic więcej nie wymieniam,szkoda pieniędzy i zachodu kod emotikony: :(
drago_o [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 11 Gru 2010 01:11   Postaw piwo autorowi tego posta

po co wymieniałeś wyświetlacz jak wszyscy pisali że to taśma?? chyba nie zrozumiałeś co pisaliśmy, albo machnąłeś błąd w poście kod emotikony: ;P

btw. Przy źle zamorzonej taśmie (nawet dobrze podpiętej, ale w zły sposób) może się też tak dziać... to tak off topic ciekawostka kod emotikony: ;)

MartinZCH [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 14 Gru 2010 03:47   Postaw piwo autorowi tego posta
drago_o ani wyświetlacz,ani taśma nie była winna kod emotikony: ;) nie wiem co jest nie tak.ale wymieniłem nowy wyświetlacz,paski znikły ale i tak był cały biały,wymieniłem taśmę a to nic nie pomogło...
drago_o [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 14 Gru 2010 04:16   Postaw piwo autorowi tego posta

ale sam ją wymieniałeś??

tak jak napisałem... jak się ją źle założy to też nie zadziała... ja w N80 sam zmieniałem taśmę i nie działała... zaniosłem do komisu i koleś ją założył na nowo przy mnie i coś jeszcze zrobił i po włączeniu zadziałało... Niestety tak jest i jeśli nie robił tego ktoś kto się zna na rzeczy to możesz nigdy nie dojść do usterki....

ziomek [E65] Wyświetlacz czy taśma? Napisany: 14 Gru 2010 05:09   Postaw piwo autorowi tego posta

a wiec skoro ani nei tasma ani nie lcd zostaje płyta główna .