| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| MartinZCH | |
|
| Witam,mam pewien problem.Dostałem telefon,chcę go naprawić i mam problem co w nim wymienić.Wyświetlacz czy taśmę? Gdy włancza się telefon powstaje czarny pasek (układa się dosyć szybko z małych kresek) dodam że podświetlenia górnych przycisków też nie ma a te przyciski są z całą taśmą LCD. zdjęcie poniżej: (przepraszam za jakość zdjęcia) |
||
| Jack | |
|
| Wg. mnie taśma. Jeżeli byłby to wyświetlacz to prawdopodobnie nie zaświeciłby _________________ |
||
| drago_o | |
|
| @Jackson zaświeciłby się @MartinZCH to raczej taśma bo pokazują się paski... na zepsutym po prostu by nic się nie pokazało, tylko by świecił... _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Tez obstawiam taśmę ... Gdyby Wyświetlacz to ekran świeciłby się tylko na biało ( ja miałem tak w swojej nokii ) 3-0 Wychodzi ze taśma ... Ale najlepiej by było gdybyś poszedł z tym do komisu, powiedzieli by co i jak.. Pozdrawiam _________________ |
||
| ziomek | |
|
| Paki na ekranie oczywistym faktem jest że to taśma . _________________ |
||
| MartinZCH | |
|
Jednak wyszło że to wyświetlacz panowie wymieniłem wyświetlacz i ekran stał się biały nic więcej nie wymieniam,szkoda pieniędzy i zachodu |
||
| drago_o | |
|
po co wymieniałeś wyświetlacz jak wszyscy pisali że to taśma?? chyba nie zrozumiałeś co pisaliśmy, albo machnąłeś błąd w poście btw. Przy źle zamorzonej taśmie (nawet dobrze podpiętej, ale w zły sposób) może się też tak dziać... to tak off topic ciekawostka _________________ |
||
| MartinZCH | |
|
drago_o ani wyświetlacz,ani taśma nie była winna nie wiem co jest nie tak.ale wymieniłem nowy wyświetlacz,paski znikły ale i tak był cały biały,wymieniłem taśmę a to nic nie pomogło... |
||
| drago_o | |
|
| ale sam ją wymieniałeś?? tak jak napisałem... jak się ją źle założy to też nie zadziała... ja w N80 sam zmieniałem taśmę i nie działała... zaniosłem do komisu i koleś ją założył na nowo przy mnie i coś jeszcze zrobił i po włączeniu zadziałało... Niestety tak jest i jeśli nie robił tego ktoś kto się zna na rzeczy to możesz nigdy nie dojść do usterki.... _________________ |
||
| ziomek | |
|
| a wiec skoro ani nei tasma ani nie lcd zostaje płyta główna . _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[e65] Czy istnieje możliwość instalacji symbiana s60v5? |
Pytania i Problemy z telefonami | mateusz89sko | |
n95 8gb tasiemka czy wyświetlacz?oceńcie co tu jest uszkodzone |
Pytania i Problemy z telefonami | kapibara | |
[5800] Czy to oryginalny wyświetlacz LCD |
Pytania i Problemy z telefonami | espm.vai | |
[N95] Czy wyświetlacz jest oryginalny? |
Pytania i Problemy z telefonami | stanek2 | |