| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| davidboy2020 | |
|
| Witam mam nokie E66 i od pewnego czasu w aparacie zaczeły mi sie pojawiac dziwne plamki. Wyczysciłem dokładnie obiektyw a te plamy nie znikneły jest ich coraz wiecej. Prosze o pomoc. |
||
| Jack | |
|
| To raczej wina aparatu. Możesz opisać w jakich okolicznościach to Ci się stało? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Aparat do wymiany, zalałeś telefonik?? Możesz go rozkręcić i szkiełko aparatu wyczyścić ale bardzo delikatnie, spróbuj również zrobić zdjęcie bez obudowy;) może to szkiełko od obudowy jest wadliwe. _________________ |
||
| davidboy2020 | |
|
| Telefon nie był zalany, ani nie upadł. Miałem go cały czas w kieszeni wszystko było ok ale w pewnym momencie gdy chciałem zrobic zdjecie zauważyłem te kropeczke czarna a teraz doszły jeszcze te plamki szare. Zrobiłem zdjecie z sciagnieto obudowa i jest to samo wiec chyba jest cos z obiektywem telefonu. | ||
| drago_o | |
|
| na moje oko to wygląda na brud blisko soczewki... może pod obudowę dostał się kurz... _________________ |
||
| davidboy2020 | |
|
| ale zdjecia sa zrobione bez obudowy a soczewka wyczyszczona | ||
| Laki1231 | |
|
| aparat na allegro poszukaj nie są drogie. _________________ |
||
| drago_o | |
|
| no ale mi nie chodziło koniecznie o obudowę telefonu... soczewka mogła się gdzieś rozszczelnić i nawet zwykły kurz pod nią może dawać takie mocno lub mniej czarne plamy... _________________ |
||
| Adikga | |
|
| Hej, mam ten sam problem w moim e66. Ja na początku takiego objawu miałem takie przyciemnione plamy a po jakimś czasie doszła taka na której wogóle nie ma obrazu (jak ta czarna) prawie całkiem po prawej stronie zdjęcia. Według mnie, te ciemne plamy to brud na soczewce a te czarne plamy to wypalone piksele. Chętnie bym zakupił sam aparat do tego ale nie wiem jaki to model i jak na razie się nie dowiem gdyż mam jeszczę gwarancję i nie rozkręcam fona. |
||
| Laki1231 | |
|
| Aparat się kopuje pod model telefonu heh. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Komunikaty podczas instalacji programów i sposoby postępowań |
Pozostałe | Jack | |
[E66]Kropka podczas robienia zdjęć |
Pytania i Problemy z telefonami | pawel1803 | |