Autor Wiadomość
davidboy2020 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 17 Sty 2011 06:48 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam mam nokie E66 i od pewnego czasu w aparacie zaczeły mi sie pojawiac dziwne plamki. Wyczysciłem dokładnie obiektyw a te plamy nie znikneły jest ich coraz wiecej. Prosze o pomoc.

Jack [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 17 Sty 2011 07:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/1
To raczej wina aparatu. Możesz opisać w jakich okolicznościach to Ci się stało?

Laki1231 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 18 Sty 2011 09:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 19/6
Aparat do wymiany, zalałeś telefonik?? Możesz go rozkręcić i szkiełko aparatu wyczyścić ale bardzo delikatnie, spróbuj również zrobić zdjęcie bez obudowy;) może to szkiełko od obudowy jest wadliwe.

davidboy2020 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 18 Sty 2011 08:01   Postaw piwo autorowi tego posta
Telefon nie był zalany, ani nie upadł. Miałem go cały czas w kieszeni wszystko było ok ale w pewnym momencie gdy chciałem zrobic zdjecie zauważyłem te kropeczke czarna a teraz doszły jeszcze te plamki szare. Zrobiłem zdjecie z sciagnieto obudowa i jest to samo wiec chyba jest cos z obiektywem telefonu.
drago_o [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 18 Sty 2011 08:19   Postaw piwo autorowi tego posta

na moje oko to wygląda na brud blisko soczewki... może pod obudowę dostał się kurz...

davidboy2020 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 19 Sty 2011 05:36   Postaw piwo autorowi tego posta
ale zdjecia sa zrobione bez obudowy a soczewka wyczyszczona
Laki1231 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 19 Sty 2011 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta

aparat na allegro poszukaj nie są drogie.

drago_o [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 19 Sty 2011 09:57   Postaw piwo autorowi tego posta

no ale mi nie chodziło koniecznie o obudowę telefonu... soczewka mogła się gdzieś rozszczelnić i nawet zwykły kurz pod nią może dawać takie mocno lub mniej czarne plamy...

Adikga [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 20 Lut 2011 02:49   Postaw piwo autorowi tego posta
Hej, mam ten sam problem w moim e66. Ja na początku takiego objawu miałem takie przyciemnione plamy a po jakimś czasie doszła taka na której wogóle nie ma obrazu (jak ta czarna) prawie całkiem po prawej stronie zdjęcia.

Według mnie, te ciemne plamy to brud na soczewce a te czarne plamy to wypalone piksele.

Chętnie bym zakupił sam aparat do tego ale nie wiem jaki to model i jak na razie się nie dowiem gdyż mam jeszczę gwarancję i nie rozkręcam fona.
Laki1231 [E66] Dzwine plamy podczas robienia zdjeć Napisany: 20 Lut 2011 04:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Aparat się kopuje pod model telefonu heh.