Autor Wiadomość
bigduck2012 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 24 Lip 2011 08:24 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam.
Kiedy naładuję telefon do maxa, to tyko w trybie odbierania/wysyłania wiadomości i dzwonienia/oddzwaniania, bateria w telefonie pozostaje naładowana max 4 dni.
Kiedy zacznę na tak samo na max naładowanym telefonie grać (angry birds, need for speed, itd) lub siedzieć na chat w facebook, telefon rozładowuje się w minimum 4 godziny.
Proszę o pomoc co zrobić aby bateria trzymała tak jak to podają w parametrach Nokia E7.

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson
Harmattan [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 24 Lip 2011 08:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Może po prostu zostawiasz wszystkie te rzeczy włączone i Ci ciągnie kod emotikony: :?: Ja raz na Satio miałem 1/4 baterii, odpaliłem kilkanaście aplikacji to pół godziny i mi padł.

SpeedJet [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 24 Lip 2011 08:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeśli chcesz dłużej sobie pograć i jednocześnie oszczędzić baterię to:

1) Widgety najlepiej weź w tryb offline;
2) Jak masz zainstalowane Nokia Battery Monitor, najlepiej odinstalować albo wyłłączyć tryb monitoringu;
3) Ustaw synchronizację i odbieranie poczty z auto na ręcznie;
4) Podczas grania najlepiej cały telefon weż w tryb Offline.

To powinno wydłużyć żywotność Twojej baterii o min. 30% (strzelam).
Autor postu otrzymał pochwałę.
chucky [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 24 Lip 2011 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

masz włączony tryb oszczędzania energii?

Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 24 Lip 2011 10:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Ten tryb oszczędzania czasem powoduje tak, że gry się wieszać zaczynają i ekran szybko gaśnie, więc nie polecam mi N8 na grach trzyma max 6h nic tego nie zmieni telefon potrzebuje dużo energii.

bigduck2012 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 25 Lip 2011 10:35   Postaw piwo autorowi tego posta

W trybie oszczędzania energii gry i aplikacje, tak jak napisałeś Laki1231, ekran mają na starcie przyciemniony do tego czujnik światła nawet praktycznie nie reaguje.
Zrobiłem jak SpeedJet radził i bateria dłużej trzyma ileś tam procent.
Zastanawiam się tylko, że skoro bateria tak szybko się rozładowuje a telefon jest nowy i z gwarancją, czy nie kupiłem komórki z wadliwą baterią i może by telefon oddać do wymiany baterii w serwisie Nokia.
Tylko jak to opisać dobrze aby nie odesłali mnie z kwitkiem, że wszystko jest dobrze a baterię sam przeciążam bo mam zainstalowane pełno gier i aplikacji.
chucky [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 25 Lip 2011 10:50   Postaw piwo autorowi tego posta

bigduck2012, każda bateria w nowym telefonie z początku trzyma krótko, ale im więcej razy naładujesz ją tym będzie ci trzymać dłużej

Laki1231 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 25 Lip 2011 10:54   Postaw piwo autorowi tego posta

bigduck2012, te telefony tak mają nic nie zrobisz, oddawałem mój na gwarancji i bateria była wymieniona, naładowałem 3x 12h jak kazali i nic nie dało dalej tak samo.

chucky [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 25 Lip 2011 11:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, baterii Litowo-Jonowych się nie formuje, w serwisie ci źle powiedzieli, przez formowanie można tylko popsuć sobie baterię i nie formuje się ich bo są wstępnie formowane w fabryce ,a w dodatku baterie Li-ion nie mają efektu pamięci więc możesz ja ładować nawet gdy masz jeszcze 50% naładowanej baterii

Laki1231 [E7] Duże uskoki w trzymaniu baterii Napisany: 25 Lip 2011 11:09   Postaw piwo autorowi tego posta

chucky, wiem o ty, ale wytłumacz to im:)