| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| bigduck2012 | |
|
| Witam. Kiedy naładuję telefon do maxa, to tyko w trybie odbierania/wysyłania wiadomości i dzwonienia/oddzwaniania, bateria w telefonie pozostaje naładowana max 4 dni. Kiedy zacznę na tak samo na max naładowanym telefonie grać (angry birds, need for speed, itd) lub siedzieć na chat w facebook, telefon rozładowuje się w minimum 4 godziny. Proszę o pomoc co zrobić aby bateria trzymała tak jak to podają w parametrach Nokia E7. Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson |
||
| Harmattan | |
|
| Może po prostu zostawiasz wszystkie te rzeczy włączone i Ci ciągnie _________________ |
||
| SpeedJet | |
|
| Jeśli chcesz dłużej sobie pograć i jednocześnie oszczędzić baterię to: 1) Widgety najlepiej weź w tryb offline; 2) Jak masz zainstalowane Nokia Battery Monitor, najlepiej odinstalować albo wyłłączyć tryb monitoringu; 3) Ustaw synchronizację i odbieranie poczty z auto na ręcznie; 4) Podczas grania najlepiej cały telefon weż w tryb Offline. To powinno wydłużyć żywotność Twojej baterii o min. 30% (strzelam). Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| chucky | |
|
| masz włączony tryb oszczędzania energii? _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Laki1231 | |
|
| Ten tryb oszczędzania czasem powoduje tak, że gry się wieszać zaczynają i ekran szybko gaśnie, więc nie polecam mi N8 na grach trzyma max 6h nic tego nie zmieni telefon potrzebuje dużo energii. _________________ |
||
| bigduck2012 | |
|
| W trybie oszczędzania energii gry i aplikacje, tak jak napisałeś Laki1231, ekran mają na starcie przyciemniony do tego czujnik światła nawet praktycznie nie reaguje. Zrobiłem jak SpeedJet radził i bateria dłużej trzyma ileś tam procent. Zastanawiam się tylko, że skoro bateria tak szybko się rozładowuje a telefon jest nowy i z gwarancją, czy nie kupiłem komórki z wadliwą baterią i może by telefon oddać do wymiany baterii w serwisie Nokia. Tylko jak to opisać dobrze aby nie odesłali mnie z kwitkiem, że wszystko jest dobrze a baterię sam przeciążam bo mam zainstalowane pełno gier i aplikacji. |
||
| chucky | |
|
| bigduck2012, każda bateria w nowym telefonie z początku trzyma krótko, ale im więcej razy naładujesz ją tym będzie ci trzymać dłużej _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| bigduck2012, te telefony tak mają nic nie zrobisz, oddawałem mój na gwarancji i bateria była wymieniona, naładowałem 3x 12h jak kazali i nic nie dało dalej tak samo. _________________ |
||
| chucky | |
|
| Laki1231, baterii Litowo-Jonowych się nie formuje, w serwisie ci źle powiedzieli, przez formowanie można tylko popsuć sobie baterię i nie formuje się ich bo są wstępnie formowane w fabryce ,a w dodatku baterie Li-ion nie mają efektu pamięci więc możesz ja ładować nawet gdy masz jeszcze 50% naładowanej baterii _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| chucky, wiem o ty, ale wytłumacz to im:) _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Smartfony - duże czy małe? |
Newsy | Laki1231 | |
Duże obniżki w Orange Free na kartę |
Newsy | ziomek | |