Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
spidey29 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 09:00 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link   Postaw piwo autorowi tego posta
witam
właśnie dziś nabyłem wyżej wspomnianego tp linka jak na razie by łączyć moją e72 z netem.. i tu jest problem ponieważ cały czas gdy próbuje się połączyć z tp linkiem wyskakuje mi komunikat ''nie można połączyć nie znaleziono sieci wlan'' problem prawdopodobnie leży w tp linku bo przez liveboxa telefon mi się łączył bez problemu... co może być nie tak?
ach i net na kompie przez tp linka jest... kontrolki też się świecą wszystkie ta ja trzeba.
Będę wdzięczny za każdą pomoc

[ Komentarz dodany przez: Satio: 13 Wrz 2011 09:33 ]
Nie usuwamy dopiskó moderatora, niezależnie od tego czy jest to pochwała czy zwrócenie uwagi. Każde takie wykroczenie jest stosownie nagradzane. //Satio
Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
Casaya [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 09:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
wejdz w lacznosc,
wlacz WLAN
znajdz swoja siec
wejdz w ustawienia
opcje
ustawienia zaawansowane (tutaj dostaniesz ostrzezenie by nie wchodzic)
kliknij na konfiguracja automatyczna~~~~ włączona

moze pomoze

sadam81 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 09:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Lub masz włączoną filtracje. Zresetuj ustawienia routera.

W telefonie ustaw sieć jako Infrastruktura, nie AD HOC

spidey29 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 09:43   Postaw piwo autorowi tego posta
konfiguracje automatyczną mam włączoną no i sieć jest ustawiona jako infrastruktura... a tą filtracje wyłączyć bo reset routera raczej nic nie da bo ja tam nic nie włączałem to fabrycznie tak jest więc po resecie dalej będzie to samo chyba...
sadam81 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 10:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
To połącz router przez usb do kompa i wyłącz.

spidey29 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 10:31   Postaw piwo autorowi tego posta
mój modem ma tylko wejścia Ethernet...
chucky [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 13 Wrz 2011 10:48   Postaw piwo autorowi tego posta

spidey29, połącz się z routerem, na dole masz adres który wpisujesz w przeglądarce i logujesz się do routera, wpisujesz login, hasło i wtedy w ustawieniach poszukaj

spidey29 [E72] Nie chce się połączyć z wifi tp-link Napisany: 14 Wrz 2011 08:26   Postaw piwo autorowi tego posta
wielkie dzieki wszystkim za pomoc problemem byla wlaczona filtracja adresow mac wystarczylo pogrzebac na stronie konfiguracyjnej co prawda wszystko po angielsku jest ale sie udalo i tego posta pisze juz z mojej e72:)