Autor Wiadomość
piotrekpedzis [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 29 Paź 2011 05:16 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam! mam problem, wrzucam muzyke na karte pamieci przez kabel lecz telefon/odtwarzacz w telefonie nie czyta tej muzyki, tak samo mam ze zdjeciami, wrzucam i nie odtwarza ich tel, sa ciagle na karcie lecz nie moge je przez tel zobaczyc, sformatowalem karte pamieci poniewaz myslalem ze jest jakis wirus czy cos w tym stylu lecz po formacie mam to samo... Prosze o pomoc. Tel Nokia E72

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. // sadam81
Casaya [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 29 Paź 2011 06:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
piotrekpedzis, moze karta walnieta.
zrób jeszcze hard reset *#7370# stracisz wszystkie kontakty,smsy,zdjecia z telefonu

Laki1231 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 29 Paź 2011 07:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
piotrekpedzis, wrzucasz do odpowiedniego folderu:)?

radziubaker, po co odrazu hard reset.

EDIT:
muzyka - sounds->digital lub music
zdjęcia - images
filmy - videos

Po dodaniu muzyki w odtwarzaczu daj opcje->odśwież fonotokę
Casaya [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 29 Paź 2011 07:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Laki1231, w sumie nie spytałem gdzie wrzuca muze i zdjecia ale to raczej oczywiste...

Laki1231 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 29 Paź 2011 08:57   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, jak początkujący to raczej nie:)

piotrekpedzis [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:09   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie no nie robcie ze mnie takiego matola =p mam ponad 20 lat to nie jets moj pierwszy tel, po prostu mam status poczatkujacy bo nie uzywam tej strony. wiem gdzie wrzucac trzeba swoje pliki. karta nie jest rypnieta bo jak podlacze pod kompa tel to wszystko pokazuje, ze sa na niej moje pliki a tel nie czyta nawet jak wrzuce i klikne odswiez w odtw. nawet formaty kart pamieci i wkladanie nowych kart nie pomaga. sciagnalem nawet antywirusa i oplacilem go i zadnego wirusa na tel nie znalazl.
Laki1231 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Nikt się nie śmieje. Ja proponuje hard reset robiłeś? I format karty pamięci.

piotrekpedzis [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:15   Postaw piwo autorowi tego posta
nie robilem takiego resetu. formaty nie pomagaja. teraz wyciagnalem karte przez czytnik ja sformatowalem na fat32 i bez alokacji i zobacze moze zadziala
Laki1231 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Zawsze ma być FAT32 bo tylko to czyta telefon i proponuje kliknąć PRZYWRÓĆ USTAWIENIA DOMYŚLNE URZĄDZENIA

piotrekpedzis [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta
tak doszedlem do tego. jezeli ktos bedzie mial podobny problem i bedzie meczyl sie tak samo jak ja wiec robcie tak, wyciagnijcie karte, kliknijcie formatowanie karty (trzeba ja do zera wyczyscic) tylko nie szybkie foramtowanie tylko normalne w FAT32 i kliknijcie bez alokacji po dosc dlugim formatowaniu nie odlanczajcie tak poprostu czytnika bo to nic nie pomoze trzeba kliknac jeszcze w kompie bezpieczne usuwanie sprzetu i dopiero wszystko poproawnie bedzie chodzilo. dziekuje za pomoc wszystkim odpisujacym! pozdrawiam!

edit

nigdy wczesniej nie mialem takich problemow z tel. nie jest to blachostka wiec prosze nie smiejcie sie ze mnie. bo nie sztuka jest od razu wywyzszac sie.

Nie pisz posta pod postem w tak krotkim odstepie czasu. Posty sklejone. // radziubaker
Laki1231 [E72] Telefon nie czyta muzyki ani niczego w galerii Napisany: 02 Lis 2011 03:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Wystarczy szybkie na fata z domyślnymi ustawieniami, można też z poziomu tel formatować. Telefon NTFS nie czyta.