Autor Wiadomość
licha89 [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 21 Cze 2010 08:38 [E72] zawiesza sie mapa Garmin   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam problem podczas nawigowania zawiesza mi się mapa i muszę resetować telefon kod emotikony: :/ co z tym problemem zrobić ?
Jack [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 21 Cze 2010 08:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Ram masz pewnie dużo jak na ten telefon. Próbowałeś wykonać hard format?? używasz najnowszej wersji??

licha89 [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 21 Cze 2010 10:17   Postaw piwo autorowi tego posta
Hmm nic nie robiłem nie znam sie prawdę mówiąc jak sie za to zabrać ? A powiedz mi dla czego tak jest ze sie zawiesza mapa ?
Jack [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 21 Cze 2010 10:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Powody mogą być różne.
1. Zbyt dużo zainstalowanego wszystkiego czego skutkiem może być wolniejsza praca telefonu.
2. Za dużo otwartych w tle aplikacji czego skutkiem może być wolniejsza praca procesora. Możesz zamknąć niepotrzebne procesy programem jb task man.

licha89 [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 21 Cze 2010 11:11   Postaw piwo autorowi tego posta
Telefon mam od 3 dni nie ma nic zainstalowanego oprócz garmina i Sygic mobile maps 10 wszystkie aplikacje powyłączane, te dwie nawigacje raczej ze soba nie kolidują ponieważ wcześniej wgrałem na sformatowana kartę pamięci garmina i było to samo wyczytałem, że wielu ludzi ma problemy z nawigacja w e72 kod emotikony: :/ pisali, że wgranie wersji 5.00.00 pomoże ale jakoś tego nie widać aby pomagało kod emotikony: :/ już nie wiem co zrobić na e52 ten sam problem

Edit

Zaktualizowałem symbiana i jak na razie działa hmm dzis ruszam w trasę i zdam relacje...
lovelas69 [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 22 Cze 2010 07:35   Postaw piwo autorowi tego posta

na zaktualizowanym symbianie w e72 nie ma problemów ze zwieszkami

a tak btw miałem wcześniej n73 i powiem tak, że w tej nce to bardziej podobała mi się jakość zdjęć, przyjemniejszy w użyciu był ten aparat ale za to nagrywanie video w e72 wymiata po prostu jak dla mnie przepięknie nagrywa. Ogólnie co do telefonu to b. szybko chodzi w porównaniu do n73 która nie ukrywajmy muli.
licha89 [E72] zawiesza sie mapa Garmin Napisany: 22 Cze 2010 09:57   Postaw piwo autorowi tego posta
lovelas69 jak na razie nie ma problemów z garminem poniżej krótki opis jak sobie poradzić z tym problemem, co do aparatu to zaskoczony jestem jak na diodę robi ładne zdjęcia w nocy w porównaniu z 6220c to troskę odstaje ale i tak jest dobrze kod emotikony: :)

Instrukcja pozbycia się problemu wieszającej się mapy w GARMINIE na naszych nokiach E72

Poniżej krótki opis jak sie z tym problemem uporać

Na początku wchodzimy na http://www.nokia.pl/ następnie klikamy na zakładkę Pomoc -> Oprogramowanie na dole strony mamy Oprogramowanie dla telefonów -> wybierz model wybieramy z listy Nokia E72 i klikamy wyświetl, w ramce na dole mamy Aktualizacja oprogramowania urządzenia w niej klikamy na nokia.pl/softwareupdate. po wyświetleniu się strony na dole mamy Aktualizacja przy użyciu komputera wybieramy język oczywiście Polski i klikamy Pobierz następnie instalujemy oprogramowanie na komputerze i postępujemy zgodnie ze wskazówkami wyświetlanymi na ekranie. PRZED AKTUALIZACJĄ MUSIMY MIEĆ NAŁADOWANĄ BATERIĘ !!

następnie po aktualizacji softu wchodzimy w Meny -> Panel Sterowania -> Ustawienia -> Ogólne -> Pozycjonowanie -> Metody Pozycjonowanie i wyłączamy Bluetooth, Wspomaganie GPS oraz Bazując na Sieci

Ostatnim naszym zadaniem jest wgranie GARMINA w wersji 5.00.00 oraz mapy w formacie MPC. Opisu wgrania Garmina na nasze telefony chyba nie muszę opisywać wystarczy poszukać na naszym forum.

Po tych zabiegach kosmetycznych wszystko już powinno płynnie śmigać (u mnie tak jest) kod emotikony: :]

Pozdrawiam i mam nadzieję, że moja instrukcja przyda się użytkownikom noki E72 :8