| Autor |
Wiadomość |
| drezz |
Napisany: 17 Mar 2010 12:27 Emulator NES |
|
|
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego w razie błędów z mojej strony - zrozumcie i nie czepiajcie się za bardzo ;]
Do rzeczy... Posiadam Nokię N-Gage QD, pobrałem i zainstalowałem sobie emulator NES'a o nazwie vNES i mam problem... Po instalacji emulatora nie ma a liście żadnych gierek do odpalenia. Pliki w formacie *.nes mam na komputerze ale problem w tym, że nie wiem gdzie wrzucać te romy by ukazały mi się one na liście...
Za pomoc - z góry dzięki |
|
|
| ziomek |
Napisany: 17 Mar 2010 02:33 |
|
|
O ile pamiętam romy mają być w c:/Data/others/vnes ale mogę się mylić .
Napisany: 18 Mar 2010 07:57 |
|
|
Niestety podana przez ciebie ścieżka nie istnieje w moim telefonie ani na karcie pamięci ani w pamięci telefonu... |
| |
| chucky |
Napisany: 18 Mar 2010 10:41 |
|
|
drezz, to stwórz taki folder w odpowiednim miejscu , wrzuć tam romy i sprawdź czy emulator je wykrywa
Napisany: 19 Mar 2010 07:48 |
|
|
Próbowałem - nic z tego... nie działa, ale za to zauważyłem, że jeżeli wrzucę gdzieś na kartę pamięci jakiś rom i otworzę go przez FExplorer to on działa, ale irytuje mnie taki sposób otwierania do tego emulator wtedy "muli" i wydaje mi się, że spowodowane to jest dwoma otwartymi aplikacjami na raz, to możliwe?
Dobra, nie udało wam się mi pomóc więc trochę poszukałem, trochę jakoś sam doszedłem i wiem już gdzie te romy wrzucać. Dla tych, którzy nie wiedzą należy stworzyć na karcie pamięci folder o nazwie "vampent" a w nim folder "roms". Romy wrzucamy do folderu roms rzecz jasna czyli ścieżka powinna wyglądać mniej więcej tak : E:\vampent\roms\rom.nes Może się komuś jeszcze przyda. Oczywiście cały czas mówię o emulatorze w wersji na 4k kolorowe wyświetlacze z rozdzielczością na N-Gage. |
| |