| Autor |
Wiadomość |
| Axell |
Napisany: 14 Kwi 2010 03:28 Folia ochronna na wyświetlacz |
|
|
Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem 2 tygodniowej telefonu Nokia X6 i nie chciałbym, żeby wyświetlacz się rysował. Postanowiłem zakupić folie ochronną na ekranik i tu pojawia się problem, ponieważ Nokia X6 jest wyposażona w ekran pojemnościowy (Reaguje tylko na ciepły dotyk, nie działa z rysikiem) i boje się, że gdy założę folie to nie będzie czuć "ciepłego dotyku" i nie będzie reagował na dotyk.
Doradźcie mi czy kupić folię albo może coś innego. Dodam, że na razie korzystam z futerału na telefon, więc ten pomysł odpada.
Pozdrawiam Axell |
|
|
| ziomek |
Napisany: 14 Kwi 2010 03:34 |
|
|
Szerzę to ci nie powiem bo nie mam tego telefonu ale folia chyba rzeczywiście odpada w tym przypadku zostaje tylko to co już powiedziałeś etui .
Napisany: 14 Kwi 2010 08:17 |
|
|
moja żona ma samsunga f480 z wyświetlaczem pojemnościowym, od samego ma założoną ochronną i nic ona nie przeszkadza w użytkowaniu. |
| |
| Axell |
Napisany: 15 Kwi 2010 11:23 |
|
|
Jeśli chodzi o tą folie co ma telefonik założony od nowości to zabezpiecza przed drobnymi rysami, a taka folia na telefon, którą mam zamiar kupić to ma także chronić przed upadkiem i mocniejszymi zadrapaniami.
PS. Na moim wyświetlaczu też mam jeszcze tą folie która była założona. |
| |
| bastard3son |
Napisany: 15 Kwi 2010 02:24 |
|
|
Axell, ja zacznę tylko od sprostowania, że ekran pojemnościowy nie reaguje na "ciepły dotyk" tylko na "elektryczny dotyk". Tzn. Ekrany pojemnościowe rozpoznają dotyk po tym, że do wyświetlacza jest przyłożony jakiś ładunek elektrostatyczny, który naturalnie znajduje się na opuszkach palców. Plastik jest izolatorem, więc wątpię żeby to działało, ale nic nie szkodzi spróbować
Napisany: 15 Kwi 2010 05:40 |
|
|
Sorry, mój błąd. Chyba sobie daruję zakup tej folii i zacznę nadmiernie dbać o ekranik. Wielkie dzięki za pomoc. |
| |
| pit455 |
Napisany: 16 Kwi 2010 09:19 |
|
|
Axell napisał/a:- Jeśli chodzi o tą folie co ma telefonik założony od nowości to zabezpiecza przed drobnymi rysami, a taka folia na telefon, którą mam zamiar kupić to ma także chronić przed upadkiem i mocniejszymi zadrapaniami.
PS. Na moim wyświetlaczu też mam jeszcze tą folie która była założona.
Ja nie pisałem o folii oryginalnej która była na telefonie po zakupie, tylko osobno kupowałem folię na Allegro. Zresztą na Allegro masz wiele folii do twojego modelu. |
| |
| Axell |
Napisany: 17 Kwi 2010 11:16 |
|
|
Wiem, bo przeglądałem. Nawet chciałem tam kupić jedną z tych folii, tylko najpierw chciałem zapytać na forum co do funkcjonowania ekranu z tą folią. |
| |