Temat Zamknięty przez: lui754
Autor Wiadomość
punip2m Garmin garść pytań Napisany: 05 Gru 2009 10:15 Garmin garść pytań   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Mam problem z aplikacją Garmin (5.00.60).
Ściągnąłem gdzieś z sieci, ale na forum widziałem wersję z taką samą instrukcją, oto jej treść

Pobieranie / Download:

Wygląd folderu po rozpakowaniu:

A to wygląd folderu "pamięć masowa"

I teraz pierwsze pytanie, jak to dokładnie skopiować ? Bo tak, skopiuję na kartę folder Garmin, ale na karcie są już foldery "private", "Resource", "sys" lecz są one ukryte (systemowe ?). I teraz nie wiem, czy kopiować zawartość folderów private, resource, sys do tych systemowych, czy te foldery kopiować "na żywca"- a podmienić niezbyt mogę bo tam mam swoje aplikacje.

Reszta pytań wyjdzie w trakcie instalacji, czyli w przysłowiowym praniu kod emotikony: :sugoi:

lui754 Garmin garść pytań Napisany: 05 Gru 2009 11:27   Postaw piwo autorowi tego posta

oczywiście wgraj zawartość tych folderów do pamięci telefonu. Specjalnie są te foldery aby pokazać gdzie wgrać pliki kod emotikony: :) pisze z telefonu. Instaluj wg instrukcji a napewno dojdziesz do celu. Powodzenia.
punip2m Garmin garść pytań Napisany: 06 Gru 2009 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Poszło ładnie, zainstalowałem. Ale jak uruchamiam garmina, włączam "Zob. mapę" , wtedy ma się pokazać mama ? Bo mam czarny ekran, a na samej górze "Wyszukiwanie satelitów" a w prawym dolnym (na czarnym polu) jest napisane "no map" kod emotikony: :/
I więc, mapa ma się pokazać od razu, czy trzeba czekać, aż znajdzie satelitke ?

lui754 Garmin garść pytań Napisany: 06 Gru 2009 05:45   Postaw piwo autorowi tego posta

punip2m, nie wgrałeś map?
punip2m Garmin garść pytań Napisany: 06 Gru 2009 05:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Jest plik GMAPSUPP.IMG... i go odblokowałem. Mapa działa, bo jak ręcznie wpisałem adres to mapka się pokazała, tylko nie wiem dlaczego w tym nic nie śmiga...

punip2m Garmin garść pytań Napisany: 08 Gru 2009 09:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Wiem, ze dublel. Ale chyba tak ma być. Garmin ładnie ściąga zasięg. Około 30 sekund. Teraz trzeba go przetestować w trasie kod emotikony: :)

lui754 Garmin garść pytań Napisany: 08 Gru 2009 09:33   Postaw piwo autorowi tego posta

To fajnie, zamykam