| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| DSV | |
|
| Jest to najprostszy sposób na zhackowanie swojego softa czyli odblokowanie dostępu do plików i folderów systemowych i ominięcie sprawdzania certyfikatów przy instalacji programów/gier. Jedynie czego potrzebujemy to program HelloOX i własny certyfikat. Instalacja: Pobieramy aplikację HelloOX 2.03 Pobieranie / Download:
następnie podpisujemy własnym certyfikatem, wrzucamy na telefon i instalujemy. Po instalacji i uruchomieniu pojawi się w menu program Rompatcher+ (lub zwykły RomPatcher), uruchamiamy go i zaznaczamy i aktywujemy patch open4all (dla wszystkich telefonów) i installserver (tylko w telefonach z FP2 i S60v5). Po tej operacji możemy się cieszyć dostępem do plików systemowych i instalacją programów bez certyfikatów. Co robi HelloOX2? : 1. Mapuje dysk 2. Rozpakowuje pliki do hakowania na wirtualny dysk 3. Aktywuje system plików 7. Odmapowuje dysk 4. Instaluje root certyfikat 5. Instaluje RomPatcher+ v2.2 (by Il.Socio) 6. Zrobione! Lista telefonów na których potwierdzono działanie aplikacji: Opis:
_________________ |
||
| Baton | |
|
świetny poradnik na e52 działa bez problemu dzięki_________________ |
||
| leebailong | |
|
| Witam. Mam pewien problem. Zrobilem certyfikat zgodnie z instrukcja stankovi23, nastepnie podpisalem heloxa i podczas instalacji wyskakuje mi komunikat: "Nieprzyznany dostep do rzadanej aplikacji" i instalacja sie przerywa. Wiecie moze jak temu zaradzic? Pozdrawiam. |
||
| Casaya | |
|
| leebailong, jaki masz telefon? _________________ |
||
| leebailong | |
|
radziubaker napisał/a:
Omnia HD |
||
| DSV | |
|
| hmm, z omnią mogą być problemy. a spróbuj podpisać tym certyfikatem hellooxa 2.11 http://symbiane.pl/helloo...kia-vt24167.htm _________________ |
||
| leebailong | |
|
stankovi23 napisał/a:
Sprobowalem na obydwa sposoby, za kazdym razem wyskoczyl ten blad co poprzednio... |
||
| Casaya | |
|
| wejdz w ustawienia telefonu menedzer aplikacji Ustaw.aplikacji Instaluj oprogr ---- Zaznacz "wszystko" Sprawdzanie certyfikatu online---"nie" _________________ |
||
| Harmattan | |
|
| Z omnią tak jak z Satio będziesz miał problemy z zhackowaniem systemu. Dzisiaj z Lakim troche rozgryźliśmy.. NA Satio na przykład dało się to zrobić tylko przez pewien czas, dopóki SE nie zmienił sposobu aktualizacji przez SESUSA. Z miesiąc może półtora mozna było łamać soft, teraz trzeba czekać na kolejny, nowy sposób łamania telefonów. Może coś wymyślą... _________________ |
||
| leebailong | |
|
radziubaker napisał/a:
Mam zaznaczone na "wszystko". Czyli musze czekac az ktos zamiesci jakis nowy poradnik na forum z nowym sposobem P.S. Teraz jest lipa, bo jak cos innego proboje podpisac i zainstalowac to wyskakuje blad certyfikatu... ehhh, trzeba czekac na jakiegos haka.. |
||
| Laki1231 | |
|
| To musisz zrobić hardreset i wróci do normy, po nie udanym hakowaniu często się tak dzieje. _________________ |
||
| leebailong | |
|
| Robiłem hardreset zaraz po kupieniu telefonu i na drugi dzien juz probowalem hakowac. Nie wiem co mam zrobic ^^ | ||
| 1 2 3 4 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Zmiana PC za pomocą JAF'a. Działa na każdym modelu NOKII.Jak przywrócić telefon do stanu z salonu oraz jak wgrać J.polski. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
usuwanie helloOX |
Pytania i Problemy z telefonami | bartekzbartek | |
[e50] helloOX |
Szukam | kierzon | |
6210 Navigator helloOx |
Pytania i Problemy z telefonami | michalbmw66 | |
[5800] Błąd certyfikatu po podpisaniu HelloOX. |
Pytania i Problemy z telefonami | mucka24 | |
[X6] Jak odmapować dyski po działaniu HelloOX? |
Pytania i Problemy z telefonami | drago_o | |
[e52] Kilka pytań odnośnie HelloOX |