Autor Wiadomo¶æ
Laki1231 HTC postawi na jako¶æ, a nie na ilo¶æ w 2012 roku Napisany: 21 Gru 2011 03:21 HTC postawi na jako¶æ, a nie na ilo¶æ w 2012 roku   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6

HTC nie ma ostatnio dobrej passy. S³abe wyniki sprzeda¿owe telefonów oraz na³o¿ona blokada sprzeda¿y urz±dzeñ w USA nie napawaj± optymizmem. HTC zmieni wiêc strategiê dzia³ania na rynku smartfonów w 2012 roku.

Listopadowe wyniki finansowe firmy HTC s± gorsze o 19,60% od analogicznego okresu ubieg³ego roku. Firma podjê³a ju¿ dzia³ania, które maj± pozwoliæ jej na kontynuowanie sprzeda¿y urz±dzeñ mobilnych w Stanach Zjednoczonych.

Zgodnie z informacj± podan± przez Jonathana Gellera z serwisu BGR HTC jest aktualnie w fazie zmiany strategii dotycz±cej wydawanych telefonów. W 2012 roku mo¿emy siê spodziewaæ mniejszej liczby smartfonów z logo tajwañskiej firmy. HTC chce postawiæ na jako¶æ nowych urz±dzeñ mobilnych, a nie na ich ilo¶æ. Innymi s³owy, nadchodzi koniec czasów, w których co 2-3 miesi±ce HTC wydaje nowy smartfon, podobny do poprzedniego, tylko po to, aby zyska³ on etykietê lepszego.

Aktualna taktyka wydawania jak najwiêkszej liczby smartfonów z logo HTC nie mo¿e byæ d³ugofalowa – widaæ to ju¿ po wynikach listopadowych firmy. Jak wiadomo, co za du¿o, to niezdrowo. To, ¿e producent wydaje tak czêsto nowe wersje modeli, mo¿e zniechêcaæ niektórych do zakupu telefonu HTC. Nie wiem jak Wy, ale ja, kupuj±c flagowego smartfona jakiej¶ firmy, chcia³bym mieæ pewno¶æ, ¿e przez rok bêdzie on jednym z najlepszych modeli w jej portfolio.

Jestem ciekaw, czy postawienie na jako¶æ poci±gnie za sob± zmianê designu produktów. Z jednej strony podobieñstwo modeli tajwañskiej firmy wp³ywa na ich rozpoznawalno¶æ, z drugiej – wygl±d telefonów HTC ju¿ mi siê przejad³.

Na CES 2012 mog± zostaæ zaprezentowane smartfonów o nowej jako¶ci. Mo¿liwe, ¿e HTC przedstawi telefon bli¼niaczo podobny do modelu HTC Titan. Istotna ró¿nica bêdzie taka, ¿e nowy smartfon to pierwszy Windows Phone obs³uguj±cy LTE.

¬ród³o: komorkomania.pl