Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
maestrolbk Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 24 Gru 2011 07:58   Postaw piwo autorowi tego posta
nie, nie:) to nie o to chodziło. nie tworzyłem folderu RM-356 dlatego JAF nie widzial FW kod emotikony: ;)
Laki1231 Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 24 Gru 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
maestrolbk, a ja do końca nie doczytałem xd sry

maestrolbk Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 24 Gru 2011 08:14   Postaw piwo autorowi tego posta
spoko..ale mam problem..po kliknieciu flash i pozniejszym wcisnieciu power wyskakuja bledy..spojrz:

FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Users\czesiek\Desktop\symbian\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Users\czesiek\Desktop\hack\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V06
CNT Flash file: C:\Users\czesiek\Desktop\symbian\RM-356\RM-356_52.0.007_C01_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Users\czesiek\Desktop\symbian\RM-356\RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda.fpsx
Backing up CRT...
Detected P-KEY: 90009699
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
Failed to backup CRT...
Detected P-KEY: 90009699
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Error reading phone init data...
Laki1231 Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 24 Gru 2011 08:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Zrób hard reset tel, i próbuj a jeżeli masz włączony program typu nokia suite lub pc suite to wyłącz

maestrolbk Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 27 Gru 2011 11:35   Postaw piwo autorowi tego posta
dodam ze probowalem przed tem phoenixem i nie udalo sie wiec musialem na swiezo wgrac FW przez deadphone i dopiero potem zabarlem sie za hakowanie JAFem. ale zrobie hard reset i sie odezwe

witam, juz dziala wszytsko..podmienilem plik zhakowany z oryginalnym bezposrednio w folderze a w jafie wgralem bez opcji "factory set" i "CRT 308" i wszystko ladnie poszlo:) dzieki za pomoc:)
eryk80zurek Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 13 Sty 2012 05:46   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam jestem tu swierzy i mam malutki problem po zainstalowaniu tego programu mianowicie.

5. Po zainstalowaniu programu i zaznaczeniu trybu zgodności należy skopiować plik jaf_nok4models.ini do folderu ODEN->JAF zastępując nim stary plik. Jest to bardzo ważne gdyż plik odpowiada za listę modeli telefonów dostępnych podczas Flash'owania.
Wiem ze to pewnie blachę ale próbowałem go wklejic do pliku odeon >Jaf i odpaliłem program ale nie widzi nowych modeli czyli np mojej n8 pomóżcie z góry dzięki
Laki1231 Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 13 Sty 2012 05:52   Postaw piwo autorowi tego posta

eryk80zurek, n8 nie robi się jafem

komosinskijunior Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 20 Lut 2012 09:54 X6 Problem z JAF   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam
Mam mały problem z JAF , podczas instalcji pokazuje mi komunikat że moj box nie jest obsługiwany przez dany program z paczki JAF

Pytanie 2 .
Czy istnieje CFW dla x6 dające menager zadan taki jak w n8 bądz czy jest mozliwy port symbiana z n8 do poczciwej x6
Pozdrawiam
Laki1231 Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 20 Lut 2012 10:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Do pierwszego pytania.
Uruchom przez ogm jaf pkey emulator

komosinskijunior Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 20 Lut 2012 10:02   Postaw piwo autorowi tego posta
Nic nie daje ,
Próbowałem tez przez inne emulatory i to samo
Laki1231 Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 Napisany: 20 Lut 2012 10:04   Postaw piwo autorowi tego posta

prosze
http://symbiane.pl/instru...s-7-vt19195.htm