Autor Wiadomość
ganjaq jak ominąć kod zabezpieczający? Napisany: 26 Maj 2010 12:40 jak ominąć kod zabezpieczający?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam i słucham waszych sugestii. Mam wielki problem bo nie wiem co dalej. Koleś przyniósł mi taką nokię że pierwszy raz ją na oczy widziałem (5500) oparta na symbianie (tym bardziej się zdziwiłem) Cały czas na nią patrze z byka i ona na mnie i się sobie przyglądamy a mamy taki problem między sobą że ktoś zabezpieczył ją kodem przed innymi kartami sim. Wiem że kod takowy można zczytać choćby nss-em ale wszystkie dotychczasowe sposoby wymagają wprowadzenia telefony w tryb telefonu (to akurat gupio brzmi) Sekwęcja: włączam - czekam - podaje pin - wyskakuje podaj kod zabezpieczający. Robiłem Hard reset *Zielona3 - zmieniło jedynie język na angielski kod nie wyzerował się, próbowałem THE-NOKIA-UNLOCK.MDL ale wydaje mi się że ten sposób również wymaga zalogowania się telefonu w tryb telefonu. Napewno dałoby się zrobić flash ale również ta sama heca trzeba być w trybie on line. Nie wiem czy dobrze kminie ale sony ericsona da sie włączyć trzymając 2i5 albo C do trybu service a jak jest z nokią da się ją zflashować nie włączając jej?? Dzięki za jakiekolwiek sugestie
chucky jak ominąć kod zabezpieczający? Napisany: 26 Maj 2010 12:44   Postaw piwo autorowi tego posta

moim zdaniem Hard Format powinien załatwić sprawę ale jak mówisz że już robiłeś i nie pomogło, to może w servisie dadzą radę odczytać ten kod

ganjaq jak ominąć kod zabezpieczający? Napisany: 26 Maj 2010 01:17   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak tu siedzę i tu piszę - Hard reset nie dał rady ale zastanawiam się czy nie za szybko z tym serwisem wyskoczyłeś, po to się człowiek produkuje żeby samemu zrobić inaczej nie ma sensu zaczynać. Nie da rady zrobić tego inszej, na przykład podpiąć telefon w trybie Death USB ROM do programu Nemesis Serwis Suite? Moje pytanie jest tego typu, czy ten tryb może być rozwiązaniem całego problemu i jaki program do tego? Phoenix czy da się nss-em

Zamykam ten temat - Rozwiązanie jest proste, jeżeli przy włączaniu telefonu a jest to nokia wyskoczy komuś komunikat o podanie kodu zabezpieczającego robimy Death Flash programem Phoenix i sprawa rozwiązana. Pozdro