Temat Przesunięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
Jack Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 29 Gru 2010 07:55 Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu?   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Opisywana metoda dotyczy jedynie telefonów, które posiadają dysk Y. Dysk Y jest to obszar pamięci telefonu, która nie podlega formatowaniu. Dzięki temu będziemy mogli zachować możliwość instalacji niepodpisanych programów w telefonach pre-FP1 oraz FP1. Natomiast w pozostałych telefonach możemy sobie znacznie ułatwić proces hackowania poprzez instalację samego ROMPatcher'a.

Instrukcja

Telefony pre-FP1 oraz FP1

1. Wyłączamy zabezpieczenia w telefonie
    2. Tworzymy za pomocą X-Plore folder SYS\BIN na dysku Y
    3. Kopiujemy zmodyfikowany plik installserver.exe z folderu C:\SYS\BIN\ do naszego nowo utworzonego folderu Y:\SYS\BIN\.

Telefony FP2 oraz S60v5

1. Wyłączamy zabezpieczenia w telefonie
    2. Tworzymy za pomocą X-Plore folder SYS\BIN na dysku Y
    3. Kopiujemy z załącznika do naszego nowo utworzonego folderu Y:\SYS\BIN\ następujące pliki:
    * patcher.ldd
    * patcherShadow.ldd
    * RomPatcherEngine.dll
    4. Po sformatowaniu telefonu lub po wgraniu nowego oprogramowania należy podpisać własnym certyfikatem i zainstalować ROMPatcher_Plus_Hacked4ever.sis

Jeśli chcecie wgrać oprogramowanie, którego nie mozna shackować należy upewnić się, że wszystko zrobiliśmy dobrze. W tym celu formatujemy telefon i sprawdzamy, czy możemy instalować niepodpisane programy lub poprawnie działa ROMPatcher_Plus_Hacked4ever.

Pobieranie / Download:

anonim Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 28 Lut 2011 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta
nie mam dysku y po złamaniu noki x6
Laki1231 Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 28 Lut 2011 07:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
anonim, ty masz zrobić tym kod emotikony: ;)

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

Casaya Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 08 Maj 2011 07:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
ja mam shackowana nokie 5800XM ,zrobilem dzisiaj hard reset i hack mi pozostal.nie bylo problemu z niczym.

Caleb Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 25 Maj 2011 02:03   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie mam dysku Y na SE Satio ?
sadam81 Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 25 Maj 2011 02:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Caleb, robisz to tym:
http://symbiane.pl/just-h...5-3-vt22648.htm

Casaya Jak zachować hack telefonu po formacie / aktualizacji softu? Napisany: 25 Maj 2011 03:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
nie zawsze tak jest.po shakowaniu nie miałem dysku Y.wszystko miałem na dysku E a nie na telefonie.więc po formacie telefonu itak miałem shakowany telefon.widocznie wystarczy patche zapisać w utworzonym własnoręcznie folderze "PATCHES" na karcie pamięci w na dysku E