Autor Wiadomość
600temp Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 12:49 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone   Postaw piwo autorowi tego posta
Wybierajac sposob 2 sa duze szanse na szybki hack BEZ CERTYFIKATU I BEZ FLASHOWANIA !
przetestowane u mnie na e66 FW 510.21.009 dziala!
proponuje wyprobowac sposob 2 na poczatek, jak nie zadziala dopiero wtedy sposob 1

Na poczatku chcialbym zachecic do przeczytania swietnie opisanych poradnikow dodanych przez Laki1231, ktorego pozdrawiam i dziekuje za pomoc kod emotikony: :)
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm

Ten poradnik jest dla osob ktorym z jakiegos powodu ten hack nie zadzialal, a maja nowa wersje softu i nie maja certyfikatu. Tel. ze starsza wersja softu mozliwe ze da sie zlamac podpisanym hellooxem 2.03, co byloby znacznie prostrze i wygodniejsze kod emotikony: ;)

oby dwie metody powinny dzialac na telefonach s60v3, s60v5, s^3
Na poczatek sciagamy paczke w ktore jest wiekszosc potrzebnych nam rzeczy
<div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>

Sposob 1 :

zaopatrujemy sie w Phoenixa np z tego tematu: http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm
dalej idziemy na <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> i sciagamy Nokia Cooker
instalujemy wszystko

odpalamy Nokia Cooker, jest tam przycisck Navi firm plus, kilkamy zeby sciagnac czysty firmware do naszego tel.
z lewej strony wybieramy model telefonu (wazne zeby RM sie zgadzal) , dalej wersja firmware - nie moze byc starsza od naszej, nastepna kolumna to Product code - tu wybieramy nasz wariat telefonu i Euro3
dajemy mark all i Download from FiRe i zapisujemy gdzies na dysku.

Zamykamy Navi firm + i bierzemy sie za cookera
1. open firmware i wchodzimy do katalogou gdzie zapisalismy nasz firmware.
2. plik ktorego szukamy bedzie mial w nazwie 'uda' , lub jak bylo u mnie trzeba bylo zmienic typ pliku na All files, a plik ten mial rozszerzenie .02U. Mozliwe ze biedzie sie jeszcze inaczej nazywal. po otworzeniu, jezeli beda w srodku katalogi DATA, installation, Private, Resource, SYS, System,to znaczy ze edytujemy wlasciwy kod emotikony: ;)
3. otwieramy SYS\BIN i wrzucamy tam 3 pliki z rozszerzeniem .ldd i dajemy save Firmware.
po chwili zapisze i mozemy zamknac nokia cookera.

Teraz musimy skopiowac ktalog z naszym firmware gdzies gdzie gdzie phoenix bedzie w stanie to znalezc.
moze to byc C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\*Twoj RM*\
u mnie blo np. C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-343\
tam kopiujey wszystkie pliki

Odpalamy Phoenixa
1. File -> Manage Connections
przesowamy tak zeby NO CONNECTO byl na samej gorze.
2. File -> Open Product i wybieramy wlasciwy RM
3. Flashing -> Firmware Update, na wysokosci Product Code klikamy trzy kropki, wybieramy nasz wariant i dajemy OK. Jezeli nic niema tzn ze skopiowales firmware w zle miejsce.
4. zaznaczamy opcje 'Dead phone USB flashing'
5. dajemy 'Refurbish'

tu zaczyna sie flashowanie - WYŁĄCZONY, naladowany telefon podpinamy pod usb i przyciskamy raz(!) power.

powinno sie zakonczyc komunikatem flashing success.

tetraz instalujemy Rompatcher + lite

kopiujemy katalog PATCHES na karte pamieci, odpalamy RP+ na telefonie i probujemy wlaczyc Open4all i installserver.
Jezeli installserver nie dziala to:
sciagamy X-plore (moze byc wersje shareware)i kopiujemy installserver.exe na dysk C do katalogu SYS\BIN\ i na koniec odpalamyodpalamy UpdaterD.sisx
powinny dzialac juz aplikacje niepodpisane
na koniec hack mozna poprawic jescze helloox'em 2.11 kod emotikony: ;)

sposob 2 :

przed hackowaniem warto zroic hard reset - *#7370# z klawiatury

1. instalujemy x-plore - np z <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>
2. .sys.zip rozpakowujemy na dysk C telefonu ( razem z katalogoem .sys) ja skopiowalem normalnie w windows, ale zakladam ze kazdy sposob bedzie dobry. Folder .sis nie pokarze sie po przekopiowaniu, ale wszystkie pliki powinny znalezc sie we wlasciwym miejscu kod emotikony: :)
3. kopiujemy katalog PATCHES na dysk E:
3. restartujemy telefon.
4. odpalamy rompatcher (jak niema to instalujemy rom patcher+ lite.
5. odpalamy patche installserve i open4all
jak poszlo to cieszymy sie zhackowanym telefonem kod emotikony: :)
jak nie to jedziemy dalej ( u mnie nie dzialalo)

5. installserve.exe kopiujemy do C:sys\bin\ np za pomoca x-plore
6. odpalamy UpdaterD.sisx

teraz juz musi chodzic kod emotikony: :)

mozna poprawic jeszcze Hellooxem 2.11

Linki zewnętrzne w code...// stankovi23
Harmattan Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 12:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
24H na poprawienie nazwy temat i dokończenie poradnika.

Laki1231 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 01:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Dla innych użytkowników ten poradnik używamy tylko dla S60v.3.

S60v.5 i S^3 da się dużo prostszym sposobem shakować:
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

600temp Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 10:28   Postaw piwo autorowi tego posta
Laki1231, tak ale jezeli nie da rady to warto sprobowac ten topic
Laki1231 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 10:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak kod emotikony: :) działa również na 6120C kod emotikony: :) dzisiaj swoją robiłem.

600temp Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 24 Lip 2011 11:20   Postaw piwo autorowi tego posta
Laki1231, petarda, czekam na inne kaprysne telefony kod emotikony: :D
lewin Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 09 Paź 2011 11:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Wielkie dzięki. Mam ten sam telefon i ten sam firmware. Gdyby nie Twój poradnik, pewnie do teraz męczyłbym się certyfikatami.
Laki1231 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 09 Paź 2011 11:49   Postaw piwo autorowi tego posta

lewin, jest prostszy sposób hehe szkoda było się męczyć.

http://symbiane.pl/nowa-n...nem-vt27868.htm

ukazał się całkiem niedawno

malolepa94 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 02 Lut 2012 10:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam może ktoś wrzucić x-plorela bo link nie działa a inne mi nie działają bo nie mam certyfikatu bardzo bym prosił o pomoc !
Pozdrawiam.
sadam81 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 02 Lut 2012 10:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Pobieranie / Download:

Proszę.

malolepa94 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 02 Lut 2012 10:26   Postaw piwo autorowi tego posta

dziękuje ale niestety tego też nie mogę zainstalować proszę o pomoc mam e66 FW 510.21.009 i nie moge niczego zainstalować przez ten certyfikat próbowałem wyrobić przez OPDA ale tam czakam i nic wcześniej miałem e51 i tam nawet nie musiałem podpisywać nic przy hacku a tu troche nieogarniam ;/
Laki1231 Jak zhakowac e66 (s60v3 v5 s^3 ) 2 sposoby, sprawdzone Napisany: 02 Lut 2012 10:27   Postaw piwo autorowi tego posta

http://symbiane.pl/metoda...911-vt29166.htm tym na bank shakujesz telefon