| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| 600temp | |
|
| Wybierajac sposob 2 sa duze szanse na szybki hack BEZ CERTYFIKATU I BEZ FLASHOWANIA ! przetestowane u mnie na e66 FW 510.21.009 dziala! proponuje wyprobowac sposob 2 na poczatek, jak nie zadziala dopiero wtedy sposob 1 Na poczatku chcialbym zachecic do przeczytania swietnie opisanych poradnikow dodanych przez Laki1231, ktorego pozdrawiam i dziekuje za pomoc http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm Ten poradnik jest dla osob ktorym z jakiegos powodu ten hack nie zadzialal, a maja nowa wersje softu i nie maja certyfikatu. Tel. ze starsza wersja softu mozliwe ze da sie zlamac podpisanym hellooxem 2.03, co byloby znacznie prostrze i wygodniejsze oby dwie metody powinny dzialac na telefonach s60v3, s60v5, s^3 Na poczatek sciagamy paczke w ktore jest wiekszosc potrzebnych nam rzeczy <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> Sposob 1 : zaopatrujemy sie w Phoenixa np z tego tematu: http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm dalej idziemy na <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> i sciagamy Nokia Cooker instalujemy wszystko odpalamy Nokia Cooker, jest tam przycisck Navi firm plus, kilkamy zeby sciagnac czysty firmware do naszego tel. z lewej strony wybieramy model telefonu (wazne zeby RM sie zgadzal) , dalej wersja firmware - nie moze byc starsza od naszej, nastepna kolumna to Product code - tu wybieramy nasz wariat telefonu i Euro3 dajemy mark all i Download from FiRe i zapisujemy gdzies na dysku. Zamykamy Navi firm + i bierzemy sie za cookera 1. open firmware i wchodzimy do katalogou gdzie zapisalismy nasz firmware. 2. plik ktorego szukamy bedzie mial w nazwie 'uda' , lub jak bylo u mnie trzeba bylo zmienic typ pliku na All files, a plik ten mial rozszerzenie .02U. Mozliwe ze biedzie sie jeszcze inaczej nazywal. po otworzeniu, jezeli beda w srodku katalogi DATA, installation, Private, Resource, SYS, System,to znaczy ze edytujemy wlasciwy 3. otwieramy SYS\BIN i wrzucamy tam 3 pliki z rozszerzeniem .ldd i dajemy save Firmware. po chwili zapisze i mozemy zamknac nokia cookera. Teraz musimy skopiowac ktalog z naszym firmware gdzies gdzie gdzie phoenix bedzie w stanie to znalezc. moze to byc C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\*Twoj RM*\ u mnie blo np. C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-343\ tam kopiujey wszystkie pliki Odpalamy Phoenixa 1. File -> Manage Connections przesowamy tak zeby NO CONNECTO byl na samej gorze. 2. File -> Open Product i wybieramy wlasciwy RM 3. Flashing -> Firmware Update, na wysokosci Product Code klikamy trzy kropki, wybieramy nasz wariant i dajemy OK. Jezeli nic niema tzn ze skopiowales firmware w zle miejsce. 4. zaznaczamy opcje 'Dead phone USB flashing' 5. dajemy 'Refurbish' tu zaczyna sie flashowanie - WYŁĄCZONY, naladowany telefon podpinamy pod usb i przyciskamy raz(!) power. powinno sie zakonczyc komunikatem flashing success. tetraz instalujemy Rompatcher + lite kopiujemy katalog PATCHES na karte pamieci, odpalamy RP+ na telefonie i probujemy wlaczyc Open4all i installserver. Jezeli installserver nie dziala to: sciagamy X-plore (moze byc wersje shareware)i kopiujemy installserver.exe na dysk C do katalogu SYS\BIN\ i na koniec odpalamyodpalamy UpdaterD.sisx powinny dzialac juz aplikacje niepodpisane na koniec hack mozna poprawic jescze helloox'em 2.11 sposob 2 : przed hackowaniem warto zroic hard reset - *#7370# z klawiatury 1. instalujemy x-plore - np z <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> 2. .sys.zip rozpakowujemy na dysk C telefonu ( razem z katalogoem .sys) ja skopiowalem normalnie w windows, ale zakladam ze kazdy sposob bedzie dobry. Folder .sis nie pokarze sie po przekopiowaniu, ale wszystkie pliki powinny znalezc sie we wlasciwym miejscu 3. kopiujemy katalog PATCHES na dysk E: 3. restartujemy telefon. 4. odpalamy rompatcher (jak niema to instalujemy rom patcher+ lite. 5. odpalamy patche installserve i open4all jak poszlo to cieszymy sie zhackowanym telefonem jak nie to jedziemy dalej ( u mnie nie dzialalo) 5. installserve.exe kopiujemy do C:sys\bin\ np za pomoca x-plore 6. odpalamy UpdaterD.sisx teraz juz musi chodzic mozna poprawic jeszcze Hellooxem 2.11 Linki zewnętrzne w code...// stankovi23 |
||
| Harmattan | |
|
| 24H na poprawienie nazwy temat i dokończenie poradnika. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Dla innych użytkowników ten poradnik używamy tylko dla S60v.3. S60v.5 i S^3 da się dużo prostszym sposobem shakować: http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm _________________ |
||
| 600temp | |
|
| Laki1231, tak ale jezeli nie da rady to warto sprobowac ten topic | ||
| Laki1231 | |
|
Tak działa również na 6120C dzisiaj swoją robiłem._________________ |
||
| 600temp | |
|
Laki1231, petarda, czekam na inne kaprysne telefony |
||
| lewin | |
|
| Wielkie dzięki. Mam ten sam telefon i ten sam firmware. Gdyby nie Twój poradnik, pewnie do teraz męczyłbym się certyfikatami. | ||
| Laki1231 | |
|
| lewin, jest prostszy sposób hehe szkoda było się męczyć. http://symbiane.pl/nowa-n...nem-vt27868.htm ukazał się całkiem niedawno _________________ |
||
| malolepa94 | |
|
| Witam może ktoś wrzucić x-plorela bo link nie działa a inne mi nie działają bo nie mam certyfikatu bardzo bym prosił o pomoc ! Pozdrawiam. |
||
| sadam81 | |
|
Pobieranie / Download:
Proszę. _________________ |
||
| malolepa94 | |
|
| dziękuje ale niestety tego też nie mogę zainstalować proszę o pomoc mam e66 FW 510.21.009 i nie moge niczego zainstalować przez ten certyfikat próbowałem wyrobić przez OPDA ale tam czakam i nic wcześniej miałem e51 i tam nawet nie musiałem podpisywać nic przy hacku a tu troche nieogarniam ;/ | ||
| Laki1231 | |
|
| http://symbiane.pl/metoda...911-vt29166.htm tym na bank shakujesz telefon _________________ |
||
| 1 2 3 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Instalowanie aplikacji zpoza Androidu na 3 sposoby |
Poradniki Android | Laki1231 | |
Komunikaty podczas instalacji programów i sposoby postępowań |
Pozostałe | Jack | |
Paczki aplikacji s60v3zbiór wszystkich paczek jakie były w tym dziale |
Aplikacje | BoRoS | |
[TEMAT ZBIORCZY] Gry s60v3 - ZESTAW 0-A |
Gry | deltanet | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Jak odpracować ostrzeżenie?Tutaj dowiesz się w jaki sposób usunać tą czerwoną cyferke :P |
Ogłoszenia | lui754 | |
Jak instalować tematy na AndroidzeInstalowanie tematów za pomocą Panda Home |
Tematy | fiszkon | |
Jak instalować gry/aplikacjePoradnik przedstawiający wszystkie metody |
Pozostałe | drago_o | |
Jak awansować na forum ? Czyli Spis Rang i ich opisy |
Ogłoszenia | DSV | |