| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
Wydawać by się mogło, że po premierze Lumii czy wcześniej N9 z MeeGo nowe modele z Symbianem nie ujrzą światła dziennego. Tymczasem właśnie pojawiły się pierwsze informacje o Nokii 803, nazywanej następczynią modelu N8. Według serwisu PocketNow telefon miałby mieć nietypową jak na urządzenie z Symbianem rozdzielczość ekranu (3,5-calowego) 800 x 480, gigahercowy procesor, 512 MB RAM-u i aparat o nieznanych jeszcze parametrach, ale z dużą (fizycznie) matrycą. Niekoniecznie oznacza to rozdzielczość większą niż 12 Mpix, jak w N8. Nie zabraknie też wsparcia dla NFC, DLNA czy złącza HDMI. Potwierdzenie tych danych mogłoby oznaczać, że Finom zależy na stworzeniu świetnego telefonu-aparatu. Symbian (w wersji Belle?) fotografom amatorom nie powinien przeszkadzać. O poważnym potraktowaniu kwestii zdjęć świadczy chociażby zgrubienie na wysokości obiektywu – lepsza optyka wymaga większej ilości miejsca. Może to oznaka obecności zoomu optycznego? Wszystko ma się wyjaśnić w drugim kwartale 2012, kiedy odbędzie się premiera. Nokia 803 zapowiada się ciekawie, a nieco przestarzały system operacyjny nie każdemu musi przeszkadzać. Aparat z N8 jest świetny, a gdyby dodać do tego zoom optyczny, wyszedłby z tego interesujący, choć mimo wszystko dość niszowy produkt. Źródło: komorkomania.pl |
||
| elfisher | |
|
| jak dla mnie bomba. zapowiada sie swietny smartfon, moze wyjdze juz z nowszym symbianem? carla nastepna, tak? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Tal ale mały ekran ma być 3.5 mam nadzieje, że to zmienią.... _________________ |
||
| chucky | |
|
| Może dla jednych 3.5 cala to mało jeśli ma się łapy jak u goryla to może być problem z obsługą dotykiem ale dla przeciętnej osoby może być w sam raz i rozdzielczość wyświetlacza prawdopodobnie wzrośnie z 360x640 do 480x800. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
chucky, nie mam łap ale 3,8 by mógłbyć_________________ |
||
| elfisher | |
|
| Laki1231, a jaka jest roznica miedzy 3.5 a 3.8? 3.5 jak najbardziej wystarcza, mam tyle u siebie i powiem ci ze to idealna wielkosc. na tyle duza, ze wszystko czytelnie widac, i na tyle mala ze telefon utrzymuje rozmiary telefonu. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie duża ale przyjemniej się używa tel odrazu... dla mnie za mało jest 3.5 _________________ |
||
| Harmattan | |
|
Dla mnie również 3.5 to za mało, a nie mam jakiś szczególnie wielkich łap . 3,8 znacznie lepiej wygląda. Ładnie się zapowiada ta nokia _________________ |
||
| bartek50003 | |
|
| chucky, Jeśli powiększyliby ekran, to smartfon zmieniłby ten swój Nokiowski, wąski styl (którzy niektórzy wolą) na coś wielgachnego jak w HTC HD2. A samo powiększenie rozdzielczości mi bardzo odpowiada. | ||
| Laki1231 | |
|
| bartek50003, nie nokiowski bo x7 i e7 ma 4cale. _________________ |
||
| chucky | |
|
| Laki1231, ale w proporcji 16:9 tak jak wszystkie zresztą wyświetlacze w telefonach z S^3 _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Nokia szykuje jeden z ostatnich smartfonów z systemem Symbian. Jest jednak na co czekać. Według niepotwierdzonych informacji, urządzenie o nazwie Nokia 803 ma posiadać największą (fizycznie) matrycę CMOS, jaka kiedykolwiek trafiła do smartfona. To oznacza, że Nokia 803 będzie mieć jeszcze większy czujnik, niż model N8 (1/1.83″), co w połączeniu z optyką Carla Zeissa może dać zdecydowanie najlepszy aparat fotograficzny w historii telefonów komórkowych. Oprócz tego, model 803 ma posiadać 4-calowy ekran dotykowy AMOLED ClearBlack, wyjście HDMI, gniazdo kart microSIM oraz układ Near Field Communication. Nad całością ma czuwać najnowsza wersja Symbiana - Nokia Belle. źródło: android.com.pl _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Telefony z systemem symbian s60v5 (os9.4 os9.5)aktualizacja 4 stycznia 2010 |
Aplikacje | lui754 | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Nowy Symbian już jest, rewolucji jeszcze nie ma |
Newsy | DSV | |
Wczoraj Nokia 801, dzisiaj 803. |
Newsy | Laki1231 | |
Symbian Belle w smartfonach Nokii jeszcze w tym miesiącu |
Newsy | Laki1231 | |