Autor Wiadomość
Learni Kilka pytań na temat Symbiana S60v3 (N79) Napisany: 27 Mar 2010 09:17 Kilka pytań na temat Symbiana S60v3 (N79)   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam! Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie tematu, wydaje mi się że ten będzie odpowiedni.

Mam kilka pytań dotyczących modelu N79:
1. Czy można ustawić tryb poziomy odwrotnie? Żeby obraz obracał się na wszystkie 4 strony, a nie tylko na dwie?
2. Dlaczego nie uruchomia mi się żadna gra wykorzystująca czujnik ruchu?
3. Czy Opera Mobile 10 ma opcję, żeby przechodziła automatycznie w tryb poziomy/pionowy?
4. Jak zobaczyć ukryte procesy, czyli te których nie ma w menedzerze, np. Kaspersky Mobile?
5. Jak ustawie profil "cisza" to jak gram w gry to one mają to gdzieś i dźwięk się uaktywnia z grą, a nie można przy większości gier ściszyć przyciskami głośności. Czy jest możliwość wyłączenia tych wszystkich dźwięków?
6. Czy jest jakas aplikacja, ktora moge regulowac jasnosc podswietlenia, inna niż light control?
7. Jak usunąć 'znaną' sieć WI-FI? Mam 3 takie same "znane" nazwy tej samej sieci.
8. Czy da sie tak jak w SE aby pisanie z polskimi znakami bylo w ten sposob 'abcąć' a nie 'aąbcć'?
9. Jak usunac w opera mobile zapisana zakladke, w tych 9 polach? Bo mecze sie juz kilka dni z tym kod emotikony: :/
10. Dlaczego jak wlacze light control to jak np.zaczne pisac smsa to aplikacja nie dziala?
11. Dlaczego jak przegladam internet przez opere i przyjdzie mi sms to telefon resetuje mi sie czasem?
13. Czy jest jakaś aplikacja, lub czy da się zrobić tak, żeby podczas podłączenia kablem do PC można było używać karty w telefonie (a nie "karta w użyciu")?
14. Gdzie mogę zobaczyć, które aplikacje są w "autostart"?
15. Jak już otworzę zasłonę obiektywu i wyjdę z aparatu to jak wejść tam spowrotem, bez zamykania i ponownego otwierania zasłony? Wiem, że można też z menegera, ale czasem tam nie ma tego procesu "Foto-Wideo" mimo iż klapka jest otwarta
16. Gdzie się zmienia ustawienia internetowe? Chodzi np. o WAP ORANGE, bo czasem sobie pomylę i zamiast przez punkt dostępu klikam ORANGE i mi kasę żre i chce tam coś zmienić.
17. Tylna klapka trzeszczy, jak piszę SMSa, czy to się wyrobi i nie będzie trzeszczeć?
ziomek Kilka pytań na temat Symbiana S60v3 (N79) Napisany: 27 Mar 2010 10:42   Postaw piwo autorowi tego posta

1-słyszałem o takiej aplikacji która pozwala na taką rotacje ale teraz szczerze ci powiem że mam taką pustkę w głowie że nie pamiętam nazwy ^^"
2-nie wiem nie znam się aż tak dobrze na n79 ale o ile wiem to takowe gry powinny działać.
3-chodzi ci o to żeby była autorotacja przy pomocy czujnika ruchu to raczej się nie da można mieć opere w landscape ale żeby potem przywrócić do pionowego to trzeba ustawić w ustawieniach .
4-Jbak taskman on widzi wszystko wystarczy ustawić w ustawieniach żeby widział procesy systemowe itp .
5-nie jestem do końca pewien ale ustaw sobie w milczącym/cichym by dzwięki ostrzeżeń były wyłączone i powinno działać .
6-hmm batery life ma chyba coś takiego
7-szczerze to sam nie mam pojęcia
8-nie zastanawiałem się nad tym
9-Po prostu jak masz tam na dole saved page wy.świetla ci się lista zapisanych zakładek klikasz lewym soft keyem na "Manage" i klikasz ""delete"
10-nie mam pojęcia
11-pewnie masz za mało ramu i telefon się restartuje albo to iż te dwa procesy sobie przeszkadzają
12-widze że 12 pytania nie ma
13-nigdy nie próbowałem coś robić jak miałem podłączony telefon do KOMPA spróbuj przez x-plore może się da .
14-tego aktualnie nie za bardzo ci jestem w stanie powiedzieć
15-Ja w mojej n95 mam aplikacje foto-wideo w Aplikacjach
16-U mnie jest tak internet/ustawienia/ustawienia ogólne/punkt dostepu
17-tego nie jestem w stanie ci powiedzieć może tak może nie musiałbym to obejrzeć .

pablo19_1f Kilka pytań na temat Symbiana S60v3 (N79) Napisany: 27 Mar 2010 01:10   Postaw piwo autorowi tego posta

7: Ustawienia--> ustawienia-->połączenie-->sieci docelowe-->internet. wybierasz co chcesz i kasujesz.
9: najezdzasz na zakladke, ktora chcesz usunac, przytrzymujes srodkowy klawisz wyboru, pojawia sie menu i wybierasz "clear"