Autor Wiadomość
DSV mbuntu Napisany: 24 Sty 2011 02:24 mbuntu   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
mbuntu

Teraz możesz mieć pulpit z ubuntu na swoim telefonie.

Aplikacja może nie działać poprawnie na s60v3.

Wersja 1.0 S60v3/v5 SymbianOS9.x Signed Full By Alireza™
Pobieranie / Download:
cichy024 mbuntu Napisany: 24 Sty 2011 02:44   Postaw piwo autorowi tego posta
Sprawdzał ktoś tą aplikacje jak działa?
patrikos23 mbuntu Napisany: 24 Sty 2011 03:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Mirror
Pobieranie / Download:

Autor postu otrzymał pochwałę.
devilnest mbuntu Napisany: 24 Sty 2011 08:21   Postaw piwo autorowi tego posta
na n97 działa bez podpisywania własnym certyfikatem.
Działa jak zwykła aplikacja a nie jak np. spb shell.
Ogólnie widać, że to początki(tak zakładam), ponieważ nie jest to coś w pełni funkcjonalnego..do pewnych opcji/ustawień telefonu nie moglem się dostać.
Ale koncepcja niezła :>
aha... pulpit wyświetla się poziomo..nawet jeśli masz ustawiony telefon pionowo.

Jako zabawka na 5 minut polecam, jeśli na coś dłużej to nie warto tracić czasu na ściąganie...
snoop mbuntu Napisany: 21 Kwi 2011 06:41   Postaw piwo autorowi tego posta
Troszkę odkopałem

W sumie jakby troszkę 'podrasować' aplikacje to by była całkiem przydatna. Po pierwsze, jakby odpalała sie wraz ze startem systemu. Po drugie, jakby ktoś obeznany z flashem [bo to właściwie animacja flash] zrobił skrypt powiadomienia o smsach i nieodebranych połączeniach. W sumie skoro aplikacja komunikuje sie ze środowiskiem zewnętrznym, to czemu nie może pobierać z niego informacji. Z reszta tak jak to jest rozwiązane ze wskazaniem poziomu zasięgu, czy stanem naładowania baterii. Po trzecie interface dopasowany wizualnie do zastosowanego stylu w telefonie. Akurat to nie powinno byc problemem. Wystarczy wyeksportować pliki z swf i popodmieniac na takie, które nam pasują. Ja to zrobiłem sothink swf decompiler. Wcześniej wyesportowujac pliki z pliku sis. I ostatnie. Zablokowanie ekranu z pozycji poziomej. Tutaj pytanie do was, czy znacie taki program bo w opcjach chyba tego nie znajdę.

Sama aplikacja działa płynnie, a jej obluga wydaje mi się dość ergonomiczna. Znacznie bardziej ergonomiczniejsza od standardowego pulpitu.
patrikos23 mbuntu Napisany: 21 Kwi 2011 08:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Jeżeli chodzi o odpalanie ze startem to idzie to łatwo zrobić-wystarczy zainstalować JbakTaskman i w ustawieniach mbuntu ustawić opcję autostartu.