Autor Wiadomość
Casaya Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 19 Sty 2012 11:00 Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!!   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Federalni zamknęli Megaupload. Za hosting pirackich plików

Prokurator chce pół miliarda odszkodowania.

Prokurator stanowy z Wirginii zablokował działanie portalu Megaupload, przez pewien czas 13. najbardziej popularnej strony w internecie.

Właściciele oskarżeni zostali o pomoc w dystrybucji nielegalnych - bo pirackich - filmów, muzyki i programów - donosi "The New York Times".
Swoim działaniem mieli wyrządzić szkody właścicielom praw autorskich na łączną sumę 500 mln dolarów. Według gazety, szefowie serwisu "w pełni współpracują z wymiarem sprawiedliwości".

Przebywający w Nowej Zelandii Kim Dotcom, założyciel firmy, został na polecenie przedstawicieli USA aresztowany. Podobnie stało się z jego trzema współpracownikami.

Megaupload operuje z Hongkongu, ale część serwerów znajduje się w Stanach Zjednoczonych - zauważa chip.pl.
Od kilku lat toczy się proces przeciwko Megaupload w Niemczech, ale bez większych sukcesów. Prokuratura nie jest w stanie udowodnić, że portal łamie prawo.

Gdy w siostrzanym serwisie megavideo.com w Indiach umieszczono kopię najnowszego hitu kina akcji, Don 2: The King is Back, Megaupload został skutecznie zablokowany - donosi gazeta.pl.

W 2011 roku założyciele Megaupload wystosowali pozew do sądu w Północnej Kalifornii przeciwko wytwórni Universal Music za niesłuszne skasowanie z YouTube klipu, w którym rzekomo okradani muzycy wychwalają portal.

Universal przyznał się wtedy, że klip nie został skasowany na mocy prawa o naruszania prawa autorskiego, ale na podstawie umowy z YouTube, która pozwala Universalowi usunąć każdy film, jaki wytwórnia uzna za szkodliwy dla niej - dodaje portal.

zródlo.o2.pl

xJAmaTOx Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 19 Sty 2012 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wysyłałem link o tym na Sb ;> .

Służby federalne zamknęły Megaupload!

Prokuratura zamknęła jedną z największych stron w Sieci!

W akcie oskarżenia czytamy, że Megaupload naraziło twórców filmów, programów telewizyjnych, muzyki i innych treści na straty w wysokości ponad pół miliarda dolarów.

Megaupload zamknięto tuż po protestach przeciwko ustawom SOPA i PIPA. Wygląda na to, że służby federalne nie potrzebują tych ustaw, by szybko i skutecznie odcinać od Sieci wybrane przez siebie witryny. Megaupload operuje z Hongkongu, ale część serwerów znajduje się w Stanach Zjednoczonych.

Władze nowozelandzkie, na polecenie przedstawicieli Stanów Zjednoczonych, aresztowaly Kima Dotcoma, założyciela Megaupload wraz z jego trzema współpracownikami. W sumie aresztowano na świecie siedem osób powiązanych z Megaupload. Zarzuty to współpraca przy ściąganiu nielegalnych opłat i naruszenie praw autorskich.

Tuż przed zamknięciem, na Megaupload znajdowało się następujące oświadczenie: „Zarzuty o naruszanie praw autorskich są w groteskowy sposób przesadzone. Większość ruchu generowanego przez Megaupload to legalne treści, więc raczej nic nam nie grozi. Jeżeli przemysł dostarczający płatne treści chce wykorzystać naszą popularność, z radością rozpoczniemy z nim dialog. Mamy kilka świetnych pomysłów. Prosimy, odezwijcie się do nas”.

źródło: chip.pl

xJAmaTOx Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 11:42 "Krwawa" zemsta Anonimowych za zamknięcie Megauplo   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Zamknięcie Megaupload spotkało się z furią hakerów. Anonimowi przeprowadzili jeden z największych ataków w swojej historii.

Wczorajsze wieści o zamknięciu Megaupload, tuż po zakończeniu protestów przeciwko SOPA i PIPA, zadziałały na Anonimowych jak płachta na byka. Nie minęła godzina od ogłoszenia zamknięcia witryny, a już strona amerykańskiego Departamentu Sprawiedliwości przestała działać. Wkrótce potem padła witryna wytwórni Universal Music, organizacji RIAA i MPAA. Za cel została obrana również witryna Białego Domu i FBI, ale w momencie pisania tego newsa, strony te funkcjonowały bez zarzutu.

źródło: chip.pl

Laki1231 Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 11:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
haha wszystko pozamykaja niedługo xd

chucky Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 11:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, mówisz o Anonimowych? Jasna sprawa, też się wkurzyłem jak się dowiedziałem że Megaupload został zamknięty, miałem kilka plików stamtąd do ściągnięcia, teraz muszę szukać alternatywnego źródła.

Laki1231 Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 12:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
No o nich mówię już nie pierwsza strona niestety. Walka z piractwem. Jaky reszta była tańsza to by takiego problemu nie było. Bo dać za grę 150zł a 50to różnica.

Casaya Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 12:20   Postaw piwo autorowi tego posta

A ja wszystko co uploaduje mam na laptopie.wiec jak na megauploadzie nie ma to ja mam kod emotikony: :D
gdyby nie to ze mi sie spalil dysk w toshibie byloby ok 10 gb aplikacji.a tak jest tylko 3.5 gb na nowym...narazie.

elfisher Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 12:22   Postaw piwo autorowi tego posta

a mi szkoda megavideo kod emotikony: :(
co ja teraz bede ogladal

Casaya Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 12:23   Postaw piwo autorowi tego posta

elfisher, RT bedziesz ogladal... kod emotikony: :D

xJAmaTOx Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 20 Sty 2012 01:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Macie jeszcze tu:

Pobieranie / Download:

ziomek Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 21 Sty 2012 12:56   Postaw piwo autorowi tego posta

to jest jakas kpina megavideo megaupload załosne ,,, to tak łatwo nie upadnie

elfisher Megaupload zamkniety przez Federalnych!!!!!!!!! Napisany: 21 Sty 2012 12:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Undisputed, ileż można kod emotikony: :)