| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Casaya | |
|
| Federalni zamknęli Megaupload. Za hosting pirackich plików Prokurator chce pół miliarda odszkodowania. Prokurator stanowy z Wirginii zablokował działanie portalu Megaupload, przez pewien czas 13. najbardziej popularnej strony w internecie. Właściciele oskarżeni zostali o pomoc w dystrybucji nielegalnych - bo pirackich - filmów, muzyki i programów - donosi "The New York Times". Swoim działaniem mieli wyrządzić szkody właścicielom praw autorskich na łączną sumę 500 mln dolarów. Według gazety, szefowie serwisu "w pełni współpracują z wymiarem sprawiedliwości". Przebywający w Nowej Zelandii Kim Dotcom, założyciel firmy, został na polecenie przedstawicieli USA aresztowany. Podobnie stało się z jego trzema współpracownikami. Megaupload operuje z Hongkongu, ale część serwerów znajduje się w Stanach Zjednoczonych - zauważa chip.pl. Od kilku lat toczy się proces przeciwko Megaupload w Niemczech, ale bez większych sukcesów. Prokuratura nie jest w stanie udowodnić, że portal łamie prawo. Gdy w siostrzanym serwisie megavideo.com w Indiach umieszczono kopię najnowszego hitu kina akcji, Don 2: The King is Back, Megaupload został skutecznie zablokowany - donosi gazeta.pl. W 2011 roku założyciele Megaupload wystosowali pozew do sądu w Północnej Kalifornii przeciwko wytwórni Universal Music za niesłuszne skasowanie z YouTube klipu, w którym rzekomo okradani muzycy wychwalają portal. Universal przyznał się wtedy, że klip nie został skasowany na mocy prawa o naruszania prawa autorskiego, ale na podstawie umowy z YouTube, która pozwala Universalowi usunąć każdy film, jaki wytwórnia uzna za szkodliwy dla niej - dodaje portal. zródlo.o2.pl _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Wysyłałem link o tym na Sb ;> . Służby federalne zamknęły Megaupload! Prokuratura zamknęła jedną z największych stron w Sieci! W akcie oskarżenia czytamy, że Megaupload naraziło twórców filmów, programów telewizyjnych, muzyki i innych treści na straty w wysokości ponad pół miliarda dolarów. Megaupload zamknięto tuż po protestach przeciwko ustawom SOPA i PIPA. Wygląda na to, że służby federalne nie potrzebują tych ustaw, by szybko i skutecznie odcinać od Sieci wybrane przez siebie witryny. Megaupload operuje z Hongkongu, ale część serwerów znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Władze nowozelandzkie, na polecenie przedstawicieli Stanów Zjednoczonych, aresztowaly Kima Dotcoma, założyciela Megaupload wraz z jego trzema współpracownikami. W sumie aresztowano na świecie siedem osób powiązanych z Megaupload. Zarzuty to współpraca przy ściąganiu nielegalnych opłat i naruszenie praw autorskich. Tuż przed zamknięciem, na Megaupload znajdowało się następujące oświadczenie: „Zarzuty o naruszanie praw autorskich są w groteskowy sposób przesadzone. Większość ruchu generowanego przez Megaupload to legalne treści, więc raczej nic nam nie grozi. Jeżeli przemysł dostarczający płatne treści chce wykorzystać naszą popularność, z radością rozpoczniemy z nim dialog. Mamy kilka świetnych pomysłów. Prosimy, odezwijcie się do nas”. źródło: chip.pl _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Zamknięcie Megaupload spotkało się z furią hakerów. Anonimowi przeprowadzili jeden z największych ataków w swojej historii. Wczorajsze wieści o zamknięciu Megaupload, tuż po zakończeniu protestów przeciwko SOPA i PIPA, zadziałały na Anonimowych jak płachta na byka. Nie minęła godzina od ogłoszenia zamknięcia witryny, a już strona amerykańskiego Departamentu Sprawiedliwości przestała działać. Wkrótce potem padła witryna wytwórni Universal Music, organizacji RIAA i MPAA. Za cel została obrana również witryna Białego Domu i FBI, ale w momencie pisania tego newsa, strony te funkcjonowały bez zarzutu. źródło: chip.pl _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| haha wszystko pozamykaja niedługo xd _________________ |
||
| chucky | |
|
| Laki1231, mówisz o Anonimowych? Jasna sprawa, też się wkurzyłem jak się dowiedziałem że Megaupload został zamknięty, miałem kilka plików stamtąd do ściągnięcia, teraz muszę szukać alternatywnego źródła. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| No o nich mówię już nie pierwsza strona niestety. Walka z piractwem. Jaky reszta była tańsza to by takiego problemu nie było. Bo dać za grę 150zł a 50to różnica. _________________ |
||
| Casaya | |
|
A ja wszystko co uploaduje mam na laptopie.wiec jak na megauploadzie nie ma to ja mam gdyby nie to ze mi sie spalil dysk w toshibie byloby ok 10 gb aplikacji.a tak jest tylko 3.5 gb na nowym...narazie. _________________ |
||
| elfisher | |
|
a mi szkoda megavideo co ja teraz bede ogladal _________________ |
||
| Casaya | |
|
elfisher, RT bedziesz ogladal... _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Macie jeszcze tu: Pobieranie / Download:
_________________ |
||
| ziomek | |
|
| to jest jakas kpina megavideo megaupload załosne ,,, to tak łatwo nie upadnie _________________ |
||
| elfisher | |
|
Undisputed, ileż można _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Darmowy internet przez bluetoothjak ktoś nie ma wifi w kompie |