Autor Wiadomość
Laki1231 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 21 Sie 2011 11:41 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie!   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Mobilne Gadu-Gadu doczekało się finalnej wersji 3.0.0, która jest dostępna w Ovi Sklepie. Aplikacja jest dostępna dla większości popularnych systemów takich jak Android, iPhone oraz WM. Użytkownicy telefonów z systemem Symbian^3 i Symbian Anna mogą już teraz pobrać finalną wersję Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0.

Aplikacja zajmuje 1.6MB i podczas instalacji może pobrać dodatkowe 13MB w przypadku kiedy nie będziemy posiadać zainstalowanych bibliotek Qt.

Po rozwinięciu opcji mamy możliwość uruchomienia takich funkcji jak Aplikacje, Rozmowy czy Ustawienia. Możemy również rozpocząć rozmowę, dodać kontakt lub wylogować się z konta.

Mobilne Gadu-Gadu z powodzeniem działa w trybie poziomym. W wersji beta było to niemożliwe. Nowa wersja wprowadza również poprawki oraz usprawnienia w działaniu aplikacji.

Najnowsza wersja 3.0.0 wprowadza między innymi pracę w trybie pionowym i poziomym, prowadzenie rozmowy, stosowanie emotikon, sygnalizację wibracjami o nadejściu rozmowy, korzystanie z katalogu publicznego oraz zakładanie wielu profili.

Zarówno aplikacja jak i korzystanie z niej jest zupełnie darmowe. Płacimy jedynie za koszty transmisji danych w przypadku braku dostępu do WiFi. Mobilne Gadu-Gadu można pobrać z tego odnośnika.

Źródło: symbianmobile.pl

TheDuliMen Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 01:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Ją dzisiaj wpadłem na nowe gg gdy wchodzilem do Nokia Ovi Store i zauważyłem ze gg wepchnelo się do sprzedaży. Szczególnie ucieszyłem z darmowego GG. Bo na javie wydałem około 33 zł.

Plusy:
- nowa, całkiem poprawiona wersja
- zniesienie opłat za użytkowanie aplikacji
- długość opisu została zwiększona do wersji na pc, czyli do 255 znaków

Minusy:
- brak możliwości robienia nowych lini w opisie(błąd z poprzedniej wersji)
- brak ogranicznika w ustawianu opisu
- gdy się ustawi opis o długości np. 450 to crashuje aplikacje
- w systemie opisu brak kodowania polskich znaków ze strony aplikacji
- w wiadomości można tylko napisać 128 znaków
- w opisie nie można włączyć przewidywania tekstu
- opis się kasuje gdy się da niedostępny a potem na dostępny
- brak opcji wklej i kopiuj w opisie
- częste lagi aplikacji

Testowane na telefonie Nokia 5230 z systemem Symbian 9.4, z interfrejsem s60v5.

Laki1231 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 10:35   Postaw piwo autorowi tego posta

I brak ustawień np. archwium itp itd.
I nawiasem s60v.5 to platforma a nie interfejs

A.Wesker Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 11:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Archiwum jest przecież.Brak opcji wklej,zwiechy,wcina sporo ram.W porównaniu z gg na andka to śmiech na sali

Marq94 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 01:51   Postaw piwo autorowi tego posta

A u mnie na 5800 , nie chce Importować kontaktów , i loguje się 3-4 min ; / Ogólnie mi się nie podoba , już wolę palringo albo wersję Javowską bo są poręczniejsze.

Pozdro.

Laki1231 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 02:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Też mi nie ładuje kontaktów.

Marq94 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 02:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki ; d już mi działa : ) Musisz parę razy zrestartować gg i jeżeli masz na Kompie komunikator AQQ to się na nim zaloguj i w tym samym czasie Loguj się do Tego Mobila : ) U mnie to podziałała i jest elegancko.

Pozdro.

TheDuliMen Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 02:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja mam i tak jedno stare zastrzeżenie, brak możliwości robienia nowych lini w opisie. Ja chce mieć takie GG żebym na komputer nie musiał wchodzić. Napisałem do suportu, ciekawe co GG odpisze.

Laki1231 Mobilne Gadu-Gadu 3.0.0 w Ovi Sklepie! Napisany: 23 Sie 2011 02:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Nic nie odpisze pewnie. Mnie wkurza brak możliwości wyłączenia archwium i powiadomień na pulpicie nie działa mi to poprawnie.