Autor Wiadomość
patrikos23 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 03 Sty 2011 07:51 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu.   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Modyfikacja dodaje nam dodatkowe ikony folderów w menu: Muzyka, Zdjęcia, Wideo, Nawigacja, Internet oraz Gry by maccek

Opis:
  • Instalacja:

1. Plik matrixmenu.xml kopiujemy do folderu C:\Private\200113dd\content\
    2. Plik menunew.mif kopiujemy do folderu C:\data\folder\
    3. Restartujemy telefon

Uwagi:

* Pliki z telefonu N8-00, ale powinny działać na wszystkich S^3
    * Modyfikacja dezorganizuje układ ikon programów, dlatego po przeprowadzonej modyfikacji trzeba będzie je samodzielnie poprzenośić według własnych upodobań
    * By zmienić ikony folderów na inne należy zmodyfikować plik menunew.mif

Pobieranie / Download:

Laki1231 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 08 Sie 2011 11:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Dodatkowe ikony folderów w menu 2

Opis:
  • Jedna taka modyfikacja jest już na forum ale w związku z tym, że w tej foldery zmieniają się wraz z zastosowanym tematem (oprócz folderu "system") dodaję ją na forum. Modyfikacją tą zyskamy 6 dodatkowych folderów w menu naszego telefonu. Modyfikacja zmieni obecne ułożenie ikon i folderów. Nazwy folderów możemy bezproblemowo zmieniać a same foldery przenosić w dowolne miejsce w Menu telefonu.

Uwagi:

Przed modyfikacją najlepiej zrobić kopię pliku matrixmenudata.xml

Instrukcja:

1. Po wypakowaniu archiwum zip. pliki przenosimy odpowiednio:
- matrixmenudata.xml do C:/private/200113dd/content (podmieniamy istniejący pamiętając o utworzeniu kopii)
- Navigation.mif do C:/data
2. Restartujemy telefon i cieszymy się dodatkowymi folderami

Download:

Pobieranie / Download:
mrkwacho29 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 12 Wrz 2011 05:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, mam te dodatkowe foldery wgrane w cfw, czy da się to jakoś usunąć żeby było tak jak w normalnym fw . Mam nokie 5230, z góry dziękuje za pomoc kod emotikony: :)
Casaya [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 12 Wrz 2011 05:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mrkwacho29, nie da sie moim zdaniem bo są wbudowane w CFW,chyba że powrócisz do oryginalnego softa.

ale spróbuj kliknąć w menu,potem opcje i tam bedziesz pewnie miał opcje dodać folder...
spróbuj zrobic odwrotnie i zamiast dodać to kliknij na niepotrzebny folder i opcja usuń...

mrkwacho29 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 12 Wrz 2011 08:15   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker próbowałem usunąć w ten sposób ale w opcje nie ma opcji usuń na tych folderach kod emotikony: :(
Casaya [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 12 Wrz 2011 08:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mrkwacho29, usuwałem tak foldery przeze mnie utworzone.
a to ze tak poradziłem to tylko sugestia.Chyba jednak nie usuniesz.

mrkwacho29 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 14 Wrz 2011 05:32   Postaw piwo autorowi tego posta

To szkoda, dzięki za pomoc kod emotikony: :)
Laki1231 [Modyfikacja] Dodatkowe ikony folderów w menu. Napisany: 23 Lis 2011 05:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Mirror 1 posta:

Pobieranie / Download: