Autor Wiadomość
Jack [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 07 Lis 2010 08:35 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Jak w tytule. Modyfikacja pozwala na modyfikowanie ilości wyświetlanych ikon w menu. Tylko dla złamanych.

1. Za pomocą menedżera plików np. X-Plore kopiujemy folder Z:\private\10207254 do C:\private\10207254,
    2. Pobieramy i wypakowujemy na komputerze plik z załącznika
    3. Instalujemy w pamięci telefonu biblioteki Pythona – plik nr. 1 i 2 (pomijasz, jeżeli już to masz!),
    4. Plik ExtendMenuGrid.rmp przesyłamy do folderu Patches a następnie aktywujemy go w aplikacji RomPatcher,
    5. Instalujemy w pamięci telefonu aplikację GridPatcher - plik nr3,
    6. Uruchamiamy GridPatcher, w pierwszym okienku należy wprowadzić kod języka: 27 - polski. GridPatcher pozostawiamy otwarty w tle,
    7. Teraz koniecznie należy zamknąć menu w telefonie poprzez Opcje > Wyjdź,
    8. Wracamy do GridPatcher i ustawiamy żądaną ilość ikon: Options > Edit both modes lub Edit modes apart,
    9. Zamykamy GridPatcher i wracamy do menu, które powinno wyświetlać teraz inną liczbę ikon.

Pobieranie / Download:

Hofer192 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 07 Lis 2010 08:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki za wstawke działa bez problemu kod emotikony: :) Do tej pory o ile się nie myle to trzeba było męczyć się z c2z a tu nie kod emotikony: ;) ..
Autor postu otrzymał pochwałę.
mati1892 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 17 Lis 2010 01:50   Postaw piwo autorowi tego posta
Siema kod emotikony: ;) TO mój pierwszy post na tym forum jak dla mnie najlepsze ;d po zrobieniu kazdego z kroków jak wł menu to tylko pokarze sie efekt i nie dziala wraca na pulpit zna ktos przyczyne?
Jack [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 17 Lis 2010 07:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Otwórz tą aplikację odpowiedzialną za zmianę rozmiaru, zmien zawartość pierwszej linijki na 27 i w drugiej linijce rozmiar ikon który Cię interesuje. Zminimalizuj ją po czym zamknij menu i tej aplikacji zapisz zmiany. Po zamknięciu jej otwórz ją jeszcze raz nie wchodząc do menu i ponownie zapisz zmiany. Sprawdź zmiany

sadam81 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 31 Mar 2011 10:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Z ciekawości chciałem to przetestować na s60v5. Aplikacja menu... nie chce odpalić.

Icnk96I [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 09:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Pomóżcie mi...:(
Myślałem że dam rade pominąć punkt "1" w instrukcji ale niestety nie...:(
Problem jest w tym że w private nie mam folderu 10207254.
Jaka przyczyna??
Laki1231 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 11:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
cnk96, to go stwórz.

Icnk96I [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 11:59   Postaw piwo autorowi tego posta

nie pamiętam już ale na c:\ albo z:\ nie mogłem utworzyć tego folderu wyskakiwał komunikat że nie można utworzyć...
więc jest jeszcze jakiś sposób??
Laki1231 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 12:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Żeby móc modyfikować pliki musisz mieć złamany system. A instrukcje masz u góry.

Icnk96I [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 12:16   Postaw piwo autorowi tego posta

no mam złamany system ale nie mam tego folderu "private\10207254" i nie mogę go dodać. kod emotikony: :cry:
POMÓŻCIE...
DSV [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 10 Kwi 2011 12:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Na n73 nie zadziała ten mod bo ma pre-fp1...

Wojtas167 [Modyfikacja] ExtendMenuGrid - ilości ikon w menu Napisany: 14 Kwi 2011 03:54   Postaw piwo autorowi tego posta
u mnie nie da sie zamknąć menu ktoś wie dlaczego??
1 2 »