| Temat Przesunięty przez: patrikos23 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
Ciekawa promocja dla klientów Orange, którzy chcieliby sprawdzić, jak działa mobilny Internet w tej sieci – ale niekoniecznie chcą od razu za to płacić. Właśnie ruszyły zapisy do testów – tylko w tym tygodniu dzięki promocji „Internet na weekend” możesz wypróbować Internet w Twoim telefonie zupełnie za darmo. W weekend 15-16 lipca klienci taryf Orange One, Nowe Orange Go i Orange POP otrzymać mogą darmowy Pakiet Internetowy 100 MB. Warunkiem jest poprawne zgłoszenie się do promocji. Pakiet będzie ważny 24 godziny od momentu aktywacji, co pozwoli na przetestowanie działania mobilnego Internetu w różnych miejscach i porach doby. Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w promocji? Jeżeli nie jesteśmy pewni, z jakiej taryfy korzystamy – i czy jest to jedna z trzech wymienionych wyżej, uprawnionych do promocji – możemy to łatwo sprawdzić krótkim kodem: wpisz *124*# i wciśnij zieloną słuchawkę Jeśli jesteśmy w Orange One, Nowe Orange Go lub Orange POP, należy tylko w dniach 11-14 lipca wysłać zgłoszenie do promocji – jest nim: SMS o treści INTERNET pod nr 80300 (koszt SMSa 0 zł). W każdym momencie możemy też sprawdzić ile MB w ramach pakietu zostało do wykorzystania. Trzeba tylko w tym celu wysłać SMSa o treści ILE pod nr 570 (koszt SMSa zgodnie z cennikiem naszej taryfy). Źródło: komorkomania.pl _________________ |
||
| TheDuliMen | |
|
| Powiedzmy tak: Internet w Orange jest bez sensu chyba że ktoś mieszka w mieście i mu łapie przynajmniej 3G lub lubi internet w technologi EDGE(E) w którym prędkość jest ~25Kb/s. Ja mam internet zakupywany z Orange z oferty Orange Free. Gdyby Orange miało zasięg jak Play że mi w mojej wsi łapie 3G z zasięgiem 7/7, ale... Zawsze jest to ale niestety. Niech każdy sobie spróbuje i niech zobaczy jak to chodzi, jak dla mnie to nawet nieźle w mieście. Z tego co widzę to Internet w Orange a szczególnie o Orange Free jest na 1 miejscu z internetu taniego i bez jakiś rachunków. Prędkości internetu(Telefon, Testowane w Nowym Sączu): Nazwa techonoli | Prędkość | Zasięg GPRS(G) ~ 12Kb/s 7/7 EDGE(E) ~ 23Kb/s 7/7 3G ~ 180-280Kb/s ~3/7(czasami spada do 1/7) 3.5G ~ 200-385Kb/s ~2/7(czasami spada do 0/7) 4G - Nietestowane. Przetestowane na speedtest.pl i wielu różnych serwisach(Opera Mobile 10). Poprawione... Prędkości internetu(Komputer + Modem, Testowane w Nowym Sączu): Nazwa techonoli | Prędkość | Zasięg GPRS(G) ~ 14Kb/s 5/5 EDGE(E) ~ 25Kb/s 5/5 3G ~ 250-280Kb/s ~2/5(czasami spada do 1/5) 3.5G ~ 300-385Kb/s ~1/5(czasami spada do 0/5) 4G - Nietestowane. Przetestowane na speedtest.pl i wielu różnych serwisach(Chrome 12, Chrome 13, Firefox 4). Wniosek: Jeśli ktoś planuje kupić sobie taki internet po to by mieć Opere Mini bądź Mobile i swobodnie surfować po internecie to starczy złapać zasięg w technologi EDGE(E), a 97% kraju jest pod zasięgiem tej technologi, ale wracając do sprawy to internet do swobodnego surfowania w technologi EDGE(E) się nadaje, ale najlepiej wyłączyć opcje wczytywanie obrazków(Opera Turbo zwiększa czas ładowania). Na koniec tego sądzę że kiedyś Orange wybije się z tym internetem. Zalety: - (Telefon) Mobilność - (Komputer) Mobilność, ale wymagany jest modem - (Telefon/Komputer) Zmienne IP, wystarczy zresetować telefon i masz nowe IP - Infrastruktura sieciowi internetowa dopiero się rozwija Wady: - (Telefon/Komputer) Rzadkie lagi, ale tylko przy połączaniu się z siecią - Zasięg sieci 3G, 3.5G bardzo dobry tylko w dużych miastach Kraków, Warszawa .itp Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Baton | |
|
TheDuliMen ładny początek _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Mam oramge i play urządzenie Nokia N83g orange, miesięczny pakiet 100MB 5zł max prędkość w mieście na speedtest nie na pobieraniu, przy pobieraniu może być słaby serwer. Wyciąga mi max download na poziomie stabilnym 290 kb/s3g play, miesięczny pakiet 1gb 25zł pierwszy raz kupiłem dwa tygodnie temu patrząc w sieciach na oferty cena-wielkość pakietu. Play okazał się najlepszy z tym, że tylko można łączyć się z tym internetem w zasięgu ich satelit. Strefa taniego internet. Zasięg mam mam tylko w połowie i tu jest niespodzianka. Stabilne łącze o prędkość 3.5mb/s prędkość downloadu 350kb/sTo że Nasz niestabilna prędkość może być wina urządzenia. Dla przykladu na słabszym telefonie mam wahania na poziomie różnicy nawet do 70kb _________________ |
||
| TheDuliMen | |
|
| Jutro albo dzisiaj dodam kilka poprawek ponieważ jutro jadę do Nowego Sącza i będę testował internet na laptopie a uskoki to nie wina komórki tylko tego że w Nowym Sączu jest mała ilość nadajników z zainstalowana technologia 3G i więcej, po za tym ważne do zapamiętania sieć sieci nie równa jest. Ale jedno w tej sieci było dobre żeby transfer był ważny przez 31 dni bo tak muszę lądować konto co 29 dni. Ją już staż na koncie Orange mam 943 dni i mi dają podwójną ilość internetu:). _________________ |
||
| Baton | |
|
oo no ładnie to wrzucaj staraj się_________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Właśnie jak sprawdzić staż w orange bo jestem ciekawy:-) _________________ |
||
| TheDuliMen | |
|
Laki1231 napisał/a:
W aktualnej chwili nie mam internetu na komputerze i muszę korzystać z telefonu, a z niego trudno mi chodzić po Orange. Wiem że to się sprawdzało na Orange.pl w Orange On-Line. Jak będę miał internet to ci dokładnie to napisze ale na razie to możesz z tego skorzystać. Opis:
Jak nie chcesz płacić to poczekaj do jutra to ci dam instrukcje jak sprawdzić przez WWW. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Laki1231 | |
|
| Kurcze odesłali mi SmS-a, że usługa nie na mój plan taryfowy. Dodam, że mam abonament ten na SmS za 79.90. _________________ |
||
| TheDuliMen | |
|
W górnej recenzji internetu w Orange dodałem zmiany. Wiesz, musisz mieć włączona opcje "Masz za staż". Mi to Orange automatycznie włączyło po zmianie planu taryfowego na Orange Free. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Ale to jest tylko na kartę ją mam abonament. Jutro zadwonie :-) i się zapytam _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Darmowy internet przez bluetoothjak ktoś nie ma wifi w kompie |
Pozostałe | wentyl007 | |
Sieć wRodzinie można teraz wypróbować |
Operatorzy GSM | Laki1231 | |
iPhone 3GS za darmo? |
Newsy | Laki1231 | |
Oglądaj filmy za darmo |
Pogaduszki | ethay | |