| Temat Zamknięty przez: DSV |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Malkawjan | |
|
| Witam, Przed 1h moja N 97 mini postanowiła się zresetować, po włączeniu się telefon nie"łapie" zasięgu a w ustawieniach pojawia się komunikat "siec jest niedostępna" próby wyłączenia i włączenia nic nie dały. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. _________________ |
||
| Meler | |
|
| Na początek spróbuj z inną karta sim i sprawdź działanie swojej karty w innym telefonie. Jeśli telefon nie łapie sieci na żadnej zastanów się najpierw czy nie instalowałeś jakiejś aplikacji. Jeśli tak to spróbuj je usunąć. Jeśli to nie pomoże hard reset. Jeśli hardreset nie pomoże to tylko wgranie softu phoenixem lub jafem | ||
| Laki1231 | |
|
| Używasz xsim turbo? _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Malkawjan | |
|
| Podczas resetu przez kod *#7370# pojawił się komunikat "System error" i nastąpił ponowny restart. W innym tel sim działa. Z tego co widzę zostało tylko wgranie softu phoenixem lub jafem. Niestety nie znam się na tym za bardzo, a jak próbowałem zhakować soft przez Phoenix to wyskakiwało info ze chce plik którego niema w navifirm. reasumując nie mam zhakowanego softu. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Link do jafa. http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm Link do Phoenixa: http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm Według tego poradnika wgrywasz soft jak nie pójdzie to phoenixem. Pomijasz punkt w którym trzeba podmienić plik!!! _________________ |
||
| Malkawjan | |
|
| Postępuje wedle instrukcji i w momencie kiedy załączam folder z FW, przechodzę do BB5 zaznaczam to co trzeba i wybieram Use INI w oknie nie mam mojego RM. Pobrałem FW z linku wskazanego. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Czytałes cały poradnik? Nasz skopiować tam pewien plik jafa nok4models coś takiego. Przeczytaj w poradniku bo pisze z telefonu. _________________ |
||
| Malkawjan | |
|
| Udało się. Bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Python - co to jest i do czego służy?Wszystko wyjaśnione |
Python | xJAmaTOx | |
[N97 mini] Co to jest Lifttimer? |
Pytania i Problemy z telefonami | maciekqm | |