Temat Przesunięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
piomon1 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN Napisany: 07 Gru 2011 09:13 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN   Postaw piwo autorowi tego posta
kod emotikony: ;) Witam. Temat dotyczy nokii 500 a mianowicie problemu z wifi. Włączam program w menu łączność o nazwie WLAN- wyszukuje dostępne sieci po chwili jest ich kilkanaście w tym 2-3 niezabezpieczone daje połącz i trwa łączenie i po chwili pisze że połączono w szczegółąch czas połączenia leci i przesyłąne kB też na początku jeśli włączam przeglądarkę przez dłuższy czas nie reaguje potem pisze błąd połączenia w opisie usługodawcy pisze że sieć otwarta . co morze być tego przyczyną może jakaś zła konfiguracja kod emotikony: :O ?

Temat poprawiony i przeniesiony do odpowiedniego dzialu. // radziubaker
Laki1231 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN Napisany: 07 Gru 2011 09:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Nie przyczyną jest włączona filtracja MAC na tamtym ruterze. Ktoś płaci a ty kradniesz nie ładnie.:) Musi ktoś zgodę wyrazić aby się połączyć.

piomon1 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN Napisany: 07 Gru 2011 10:14   Postaw piwo autorowi tego posta
kod emotikony: :sugoi: Tiaa jak widzisz piszę więc nie kożystam z internetu w telefonie więc żadnym złodziejem nie jestem i nie mam zamiaru ponieważ sam placę za neta i tak powinno być jednak w moim mieśćcie są jakieś hotspoty i chciałem za pośrednictwem nich wypróbować sieć w nowym telefonie jak widać nieudolnie ale pewnie każdy tak ma na początku, więc zanim zaczniesz drogi kolego krytykować może podziel się swoją wiedzą jak powinno się krok po kroku korzystać z sieci i jak rozpoznać te z którymi można się połączyć bo jak pisałem nie łaczyłem się z sieciami z kłódką a tylko z otwartymi które to uznałem za darmowe ale widać tak nie jest ze wszystkimi. no to ja się opisałem teraz Ty napisz jak nie popełąniać takich błędów ... kod emotikony: :clap:
Laki1231 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN Napisany: 08 Gru 2011 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
HOTSPOTY są odblokowane ale są dopiski że jest to hotspot przeważnie albo tyle ludu się zejdzie, że nic nie zrobisz, a czy to jest hotspot to na niektórych tel można rozpoznać jest inna ikonka łączenia z taką siecią wtedy.

piomon1 [N500] Brak poprawnego połączenia WLAN Napisany: 08 Gru 2011 04:55   Postaw piwo autorowi tego posta
dziś w pracy połączyłem sie z darmową siecią wewnętrzną zakładową i niczym nie różniła sie w opisie oprócz oczywiście nazwy od tych niezabezpieczonych w pobliżu domu. NO nie licząc tego że nie dało się włączyć przeglądarki, wszystkie otwarte a nie z każdą działa przeglądarka kiepsko to jakoś oznaczone powinien być komunikat jakiś czy co