Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 07:58 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Dzisja wpadł mi w rece telefon Nokia 6210 navigator,,koleżanki..
Problem z telefonem jest taki ze cały czas jest w trybie OFFLINE.
Myslałem ze łatwo da sie zrobic.poprostu zmienic profil na ogólny.Nic nie dało.Karta sim włożona poprawnie.Przeszukałem wszystkie opcje.ustawione jak trzeba.No nic...zrobiłem Hard Reset.telefon wciąz w trybie OFFLINE.
No to moze problem z blaszkami w miejscu gdzie wkładana jest karta sim.popodginałem i tez to nic nie dało.
Wciąz tryb OFFLINE.
Jak chcę zmienic na tryb OGÓLNY to wyskakuje komunikat włóz karte sim tylko że karta włożona,a blaszki wporządku.Ktoś ma pomysł co jest nie tak?to jest telefon typu slide.Moze tasiemka?Ale co ona ma wspólnego z karta sim?
Koleżanka twierdzi że przez przypadek coś wcisneła i tak sie stało.nie wierze w to...
jak sądzicie?co poszło?
Laki1231 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Nie radziu taśma odpada. A inna karta SIM? Może tel ma simlock'a

Autor postu otrzymał pochwałę.
Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:04   Postaw piwo autorowi tego posta

hm...nie ma simlocka,tym bardziej ze telefon działał na jej karcie sim
a dziewczyna twierdzi

Opis:
  • cos mi sie tylko przycisnęło

simlock chyba sam sie nie założył.a nawet jakby to byłby komunikat że karta jest niezarejestrowana czy cos takiego....

Laki1231 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie koniecznie.
1. Sprawdź inną kartę.
2. Nowy soft najnowszy

Nie da się założyć sim locka chyba, że uwaliło sektor sim locka ale tak z poziomu telefonu? A miał kiedyś simlocka?

Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:10   Postaw piwo autorowi tego posta

inna karte sprawdzałem i to samo.soft jest najniższy telefon nigdy nie był aktualizowany

Laki1231 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Miał kiedyś simlocka?

Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:20   Postaw piwo autorowi tego posta

prawdopodobnie

Laki1231 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:21   Postaw piwo autorowi tego posta

To włóż kartę z sieci na którą miał locka. Podaj PC z pod baterii i poznamy sieć. Albo zaktualizuj softa.

Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:24   Postaw piwo autorowi tego posta

PC-0573636

Laki1231 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Sieć orange.

Casaya [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 23 Sie 2011 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

zaraz znajde jakas karte

Emil_2525 [N6210 Navi] Telefon cały czas w trybie OFFLINE Napisany: 24 Sie 2011 09:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Moja E61 też mi kiedyś tak zrobiła. Za nic nie widziała kart sim, nawet nie chciała ładować baterii. Robiłem hard resety, cudowałem z różnymi kartami i nic...
Jak się okazało styki baterii już zaczerniały, słabo przewodziły czy coś, dobrze wyczyściłem i problem ustąpił.

Autor postu otrzymał pochwałę.
1 2 »