| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Casaya | |
|
| Dzisja wpadł mi w rece telefon Nokia 6210 navigator,,koleżanki.. Problem z telefonem jest taki ze cały czas jest w trybie OFFLINE. Myslałem ze łatwo da sie zrobic.poprostu zmienic profil na ogólny.Nic nie dało.Karta sim włożona poprawnie.Przeszukałem wszystkie opcje.ustawione jak trzeba.No nic...zrobiłem Hard Reset.telefon wciąz w trybie OFFLINE. No to moze problem z blaszkami w miejscu gdzie wkładana jest karta sim.popodginałem i tez to nic nie dało. Wciąz tryb OFFLINE. Jak chcę zmienic na tryb OGÓLNY to wyskakuje komunikat włóz karte sim tylko że karta włożona,a blaszki wporządku.Ktoś ma pomysł co jest nie tak?to jest telefon typu slide.Moze tasiemka?Ale co ona ma wspólnego z karta sim? Koleżanka twierdzi że przez przypadek coś wcisneła i tak sie stało.nie wierze w to... jak sądzicie?co poszło? |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie radziu taśma odpada. A inna karta SIM? Może tel ma simlock'a _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Casaya | |
|
| hm...nie ma simlocka,tym bardziej ze telefon działał na jej karcie sim a dziewczyna twierdzi Opis:
simlock chyba sam sie nie założył.a nawet jakby to byłby komunikat że karta jest niezarejestrowana czy cos takiego.... _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie koniecznie. 1. Sprawdź inną kartę. 2. Nowy soft najnowszy Nie da się założyć sim locka chyba, że uwaliło sektor sim locka ale tak z poziomu telefonu? A miał kiedyś simlocka? _________________ |
||
| Casaya | |
|
| inna karte sprawdzałem i to samo.soft jest najniższy telefon nigdy nie był aktualizowany _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Miał kiedyś simlocka? _________________ |
||
| Casaya | |
|
| prawdopodobnie _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| To włóż kartę z sieci na którą miał locka. Podaj PC z pod baterii i poznamy sieć. Albo zaktualizuj softa. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| PC-0573636 _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Sieć orange. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| zaraz znajde jakas karte _________________ |
||
| Emil_2525 | |
|
| Moja E61 też mi kiedyś tak zrobiła. Za nic nie widziała kart sim, nawet nie chciała ładować baterii. Robiłem hard resety, cudowałem z różnymi kartami i nic... Jak się okazało styki baterii już zaczerniały, słabo przewodziły czy coś, dobrze wyczyściłem i problem ustąpił. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
[n97 mini] - Bateria cały czas się ładuje |
Pytania i Problemy z telefonami | kowex1987 | |
[6120c] Offline - Online Wyłaczający się telefonPOMOCY + |
Pytania i Problemy z telefonami | makaveli912 | |
[X6] Telefon co jakiś czas restartuje się |
Pytania i Problemy z telefonami | drago_o | |
[6210 navi] Telefon nie wyświetla nazw kontaktów. |
Pytania i Problemy z telefonami | michal1991 | |
Telefon z aparatem to już standard - czas na aparat z telefo |
Newsy | Laki1231 | |
[6210 Navi] Telefon nie chce zainstalować adobe flash lite |